30 dagboekvragen voor meer zelfliefde

30 dagboekvragen voor meer zelfliefde

Dagboekvragen gebruiken voor meer zelfliefde is een eenvoudige manier om je zelfbeeld te verbeteren en liever voor jezelf te zijn. Dagboek schrijven is hip en het helpt je op een eenvoudige manier om je gedachten te reguleren.

Toen ik in de ziektewet terecht kwam was zelfliefde een van de meest centrale onderwerpen in mijn herstelproces. Er was weinig meer van me over en zelfliefde was niet iets wat ik bewust toepaste.

Ik was helemaal niet meer bezig met mijzelf, maar vooral met alles en iedereen om me heen. En dat maakte me bang. Ik had geen zelfkennis meer en geen zicht op mezelf. Wie ik was als persoon was ik volledig kwijt.

Dagboek schrijven heeft mij geholpen om mijn gedachtes en gevoelens beter te leren kennen. Ook heeft het me geholpen om meer van mezelf te gaan houden. Om te leren uitspreken wat ik mooi en leuk aan mezelf vind. Mijn dagboek is een veilige plek waar niemand in leest. Niemand oordeelt er over mij en ik mag zeggen wat ik wil. Ook over mezelf. Zo leerde ik in een veilige omgeving om lief voor mezelf te zijn.

Om jou op weg te helpen in het schrijven in je dagboek heb ik 30 dagboekvragen opgesteld die allemaal te maken hebben met zelfliefde. Gebruik deze vragen om je te laten inspireren. Maak het je eigen en schrijf jouw verhaal. Dit is wat je in het artikel zult lezen:

 • Waarom is dagboek schrijven goed voor meer zelfliefde?
 • 30 dagboekvragen voor meer zelfliefde
 • Zo gebruik je de dagboekvragen voor meer zelfliefde
30 dagboekvragen voor meer zelfliefde
Bewaar dit artikel op Pinterest!

Waarom is dagboek schrijven goed voor meer zelfliefde?

Er zijn meerdere redenen waarom dagboek schrijven zo goed voor je is. Het helpt je om jezelf beter te leren kennen. Zelfkennis is een belangrijke stap naar zelfliefde. Hoe meer je jezelf begrijpt, hoe beter je jezelf kan accepteren.

Deze dagboekvragen helpen je om je triggers te identificeren en te leren waar je tegenaan loopt. Dagboek schrijven is een vorm van zelfzorg en daarmee ook een vorm van zelfliefde.

30 dagboekvragen voor meer zelfliefde

 • Schrijf een brief aan je jongere ik. Wees lief voor jezelf en troost jezelf. Deze brief kun je nalezen als je je rot voelt.
 • Waar ben jij goed in?
 • Wat zijn 5 dingen die je leuk vindt aan jezelf?
 • Voor welke 3 dingen mag jij jezelf vergeven
 • Wat zijn drie goede gewoontes waar je mee wil beginnen?
 • Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
 • Wat betekent zelfliefde voor jou?
 • Wat maakt jou uniek
 • Wat staat je in de weg om volledig van jezelf te houden?
 • Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?
Klik op de afbeelding voor de gratis training
 • Wat geeft jou een geliefd gevoel?
 • Voor welke aspecten van jezelf kan je wel wat meer zelfliefde tonen en waarom?
 • Hoe spendeer jij de tijd die je alleen bent?
 • Ik ben het gelukkigst als ik…
 • Wat is uniek aan jouw persoonlijkheid?
 • Over welke gebieden in je leven ben je tevreden?
 • Wat was de fijnste tijd van je leven en waarom?
 • Hoe zou jouw leven veranderen als je zelfverzekerd zou zijn?
 • Wat vind jij mooi aan je lichaam?
 • Schrijf een brief aan degene die je pijn heeft gedaan. Vergeef diegene en laat negatieve gevoelens los.
 • Hoe kun jij meer je authentieke zelf zijn?
 • Wat motiveert en inspireert jou?
 • Heb je genoeg support in je leven? Zo niet, hoe kun je een netwerk voor jezelf creëren?
 • Wat zijn 10 dingen waar je dankbaar voor bent
 • Wat betekent zelfliefde voor jou?
 • Geef jezelf 10 complimenten. Het mag over van alles gaan. Maar niet alleen over uiterlijk.
 • Naar welke serie of film grijp je als je niet zo lekker in je vel zit?
 • Wat doe jij om te ontspannen?
 • Wat zou je meer kunnen doen om te ontspannen
 • Beschrijf je fijnste herinnering uit je kindertijd.
30 dagboekvragen voor meer zelfliefde
Bewaar dit artikel op Pinterest!

Zo gebruik je de dagboekvragen voor meer zelfliefde

Dagboekvragen schrijven kun je zelf inplannen zoals jij dat wil. Er zijn geen regels om dagboek te schrijven, je mag het helemaal naar je eigen wens invullen.

Je kunt er voor kiezen om meerdere vragen tegelijk te beantwoorden of elke dag een vraag. Bundel vragen die bij elkaar passen, of juist onderwerpen die je bij elkaar wil beantwoorden. Om jou op weg te helpen geef ik in dit artikel 5 tips om te beginnen met dagboek schrijven.

Pas de dagboekvragen voor meer zelfliefde aan naar jouw smaak. Gebruik ze zoals jij ze wil. De regels voor het spel bedenk jij zelf. Je kunt het niet fout doen!

Ik hoop dat ik jou met deze dagboekvragen voor meer zelfliefde een eindje op weg heb geholpen. Je verdient het om meer van jezelf te houden en dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Ik ben benieuwd welke vraag jou het meest prikkelt om mee aan de slag te gaan!

Liefs,

Linda

MEER GRIP OP JOUW SOCIALE ANGST? DOE MEE AAN DE 7 DAAGSE MINI-CURSUS

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ALLE UPDATES? MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

CHECK DE PRODUCTEN DIE IK AANRAAD: RAARSOCIAAL RAADT AAN

Gewijzigd op: 29-03-2023

BEWAAR OP PINTEREST

30 dagboekvragen voor meer zelfliefde
30 dagboekvragen voor meer zelfliefde
30 dagboekvragen voor meer zelfliefde

Dit vind je ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *