30 dagboekvragen voor meer zelfliefde

Het meest centrale onderwerp van mijn mentale is dat ik echt meer zelfliefde nodig heb. Toen ik in de ziektewet belandde was er weinig meer van me over en zelfliefde was niet iets wat ik bewust toepaste. Ik was helemaal niet bezig met mezelf, maar meer met alles en iedereen om me heen. En dat maakte me bang. Ik had geen zelfkennis meer en zicht op mezelf. Wie ik was als persoon was ik volledig kwijt.

Dagboek schrijven heeft mij geholpen om mijn gedachtes en gevoelens beter te leren kennen. Ook heeft het me geholpen om meer van mezelf te gaan houden. Om te leren uitspreken wat ik mooi en leuk aan mezelf vind. Mijn dagboek is een veilige plek waar niemand in leest. Niemand oordeelt er over mij en ik mag zeggen wat ik wil. Ook over mezelf. Zo leerde ik in een veilige omgeving meer zelfliefde te creëren.

Om jou op weg te helpen in het schrijven in je dagboek heb ik 30 dagboekvragen opgesteld die allemaal te maken hebben met meer zelfliefde creëren. Gebruik deze vragen om je te laten inspireren. Maak het je eigen en schrijf jouw verhaal.

30 dagboekvragen voor meer zelfliefde

 1. Schrijf een brief aan je jongere ik. Wees lief voor jezelf en troost jezelf. Deze brief kun je nalezen als je je rot voelt.
 2. Waar ben jij goed in?
 3. Wat zijn 5 dingen die je leuk vindt aan jezelf?
 4. Voor welke 3 dingen mag jij jezelf vergeven?
 5. Wat zijn drie goede gewoontes waar je mee wil beginnen?
 6. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
 7. Wat betekent zelfliefde voor jou?
 8. Wat maakt jou uniek?
 9. Voor welke aspecten van jezelf kan je wel wat meer zelfliefde tonen en waarom?
 10. Wat staat je in de weg om volledig van jezelf te houden?
 11. Hoe zou jouw leven veranderen als je zelfverzekerd zou zijn?
 12. Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?
 13. Wat geeft jou een geliefd gevoel?
 14. Hoe spendeer jij de tijd die je alleen bent?
 15. Ik ben het gelukkigst als ik…
 16. Wat is uniek aan jouw persoonlijkheid?
 17. Over welke gebieden in je leven  ben je tevreden?
 18. Wat was de fijnste tijd van je leven en waarom?
 19. Wat vind jij mooi aan je lichaam?
 20. Schrijf een brief aan degene die je pijn gedaan heeft. Vergeef diegene en laat negatieve gevoelens los
 21. Hoe kun jij meer je authentieke zelf zijn?
 22. Wat motiveert en inspireert jou?
 23. Heb je genoeg support in je leven? Zo niet, hoe kun je een netwerk voor jezelf creëren?
 24. Wat zijn 10 dingen waar je dankbaar voor bent?
 25. Wat betekent zelfliefde voor jou?
 26. Geef jezelf 10 complimenten. Het mag over van alles gaan. Maar niet alleen over uiterlijk.
 27. Naar welke serie of film grijp je als je niet zo lekker in je vel zit?
 28. Wat doe jij om te ontspannen?
 29. Wat zou je meer kunnen doen om te ontspannen?
 30. Beschrijf je fijnste herinnering uit je kindertijd.
30 dagboek vragen voor meer zelfliefde

Je kunt op veel verschillende manieren gebruik maken van de dagboekvragen. Beantwoord elke dag een vraag, of een aantal per keer. Vind er je eigen draai in, zoek wat bij jou past! Er is geen goed en fout in dagboek schrijven.

Dat is wat dagboek schrijven juist zo leuk maakt, helemaal als je ook nog eens werkt aan meer zelfliefde. Leer jezelf aan om je eigen regels te volgen. Dagboek schrijven is vrij en het meest intieme wat je kan doen, omdat het alleen voor jou is. 

Ik hoop dat ik je met deze dagboekvragen voor een eindje op weg help om meer zelfliefde te creëren. 

Ik hoop dat ik je met deze dagboekvragen voor meer zelfliefde een eindje op weg heb geholpen. Ik ben benieuwd welke vraag jou het meeste prikkelt om mee aan de slag te gaan!

Liefs,

Linda 

Dit vind je ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.