Boekreview De Kamerplantenbijbel van Mama Botanica

De kamerplantenbijbel is alweer het derde boek van Mama Botanica. Toen ik op bol.com zag dat er een nieuw boek aan kwam heb ik hem gelijk voor mijn verjaardag gevraagd. Ik had nog niet eens gekeken waar het boek precies over ging, maar dat maakte me niet uit. Ik wilde ook graag dit derde boek, de kamerplantenbijbel van Mama Botanica.

Mijn plantenreis begon toen ik in de ziektewet zat en was begonnen met mijn interieuraccount. Op Instagram kwam ik in aanraking met mensen die gek waren op planten in huis en ik werd er mee aangestoken. Via Instagram kreeg ik een paar stekjes en ik kocht mijn eerste plantenboek, stek je plant van Mama Botanica.

Inmiddels is mijn collectie uitgegroeid naar over de 20  verschillende soorten planten en leer ik steeds beter goed voor mijn planten te zorgen. Mede dankzij de boeken van Mama Botanica!

Wat je in dit artikel leest:

  • Wie is Mama Botanica?
  • Over de kamerplantenbijbel
  • Voor wie is de kamerplantenbijbel
  • Mijn mening over de kamerplantenbijbel

Wie is Mama Botanica?

Mama Botanica heet eigenlijk Iris van Vliet, de bekendste plantenkenner van Nederland en Vlaanderen. Ze heeft ruim 90k volgers op haar Instagramaccount @mamabotanica.

Maar ook Iris begon ooit bij nul. De liefde voor planten erfde ze van haar vader, maar de groene vingers lieten wat op zich wachten. Gaandeweg leerde ze steeds meer en kwamen er steeds meer planten bij. Ze begon zelfs een plantenasiel.

Haar eigen collectie is rond de 100-120 planten, maar ze weet het niet precies. Het is best lastig om de tel bij te houden. Uiteindelijk werd haar hobby haar werk en voorziet ze nu een heleboel mensen van haar plantenkennis en mogen we genieten van de mooie planten in haar appartement in Amsterdam.

Over de Kamerplantenbijbel

De kamerplantenbijbel is het derde boek van Iris van Vliet – Mama Botanica – en leert jou voor je planten te zorgen.

“Iedereen kan planten verzorgen! Echt waar. En Mama Botanica helpt je met het ultieme stappenplan voor wanneer je meer groen in huis wilt halen, toegespitst op jouw niveau. Dus hoe goed (of hoe slecht) je er tot nu toe in bent, en of je nou vijf of vijftig planten hebt, de bekendste plantenblogger van Nederland en Vlaanderen biedt je allerlei tips en tricks om je planten te begrijpen en te verzorgen.”

De kamerplantenbijbel is een uitgebreide kennisgids over plantenverzorging verdeeld in vier profielen:

  • Het groentje
  • De plant parent
  • De crazy plant lover
  • De plantenfluisteraar

Elk profiel heeft zijn eigen niveau planten, van gemakkelijk tot lastiger. Het groentje leert om de planten in leven te houden, de plantenfluisteraar gaat aan de slag met stekken. Het boek leert je hoe je voor je planten moet zorgen, maar ook tegen wat voor problemen je aan kan lopen.

Andere artikelen:

Leren stekken met Stek je Plant van Mama Botanica – review

De Kamerplantenbijbel vertelt je alles op diverse niveaus over planten

Review het kleine-dingen-boek, een invulboek voor meer dankbaarheid

Review Elke dag een vraag Dagboek

 

KOOP HIER
boekreview een huis vol planten van mama botanica
boekreview de kamerplantenbijbel van mama botanica
boekreview de kamerplantenbijbel van mama botanica

Schrijf je nu gratis in voor de 7 daagse minicursus ‘meer grip op sociale angst!’

Voor wie is De Kamerplantenbijbel van Mama Botanica?

De kamerplantenbijbel is weer zo’n super uitgebreid boek van Mama Botanica. Het doet zijn naam wat mij betreft eer aan, want ik heb het idee dat alles hier in staat. Van ongedierte tot water geven. Van stekken tot je plant over de muur laten groeien.

Je kunt het boek aanschaffen als je een beginner bent en gaandeweg steeds een beetje meer te leren en een echte plantenfluisteraar te worden! Alles is te vinden in deze gids. Wat niet in de eerste twee boeken stond vind je in dit boek.

Mijn mening over De Kamerplantenbijbel van Mama Botanica

De kamerplantenbijbel is ongeveer net zo’n groot boek als stek je plant. Ik ben daar wel fan van, zo’n lekker groot boek. En hij is ook prachtig kleurrijk! Wat warmer en kleurrijker dan de voorgaande boeken.

Toen ik het boek net kreeg wist ik eerst nog niet zo goed wat ik er mee moest. Mijn planten stonden allemaal en ik hoefde eigenlijk niet zo veel te doen. Nu kreeg k het boek ook in de winter, dus waren mijn planten niet in bloei.

Tegen de tijd dat het voorjaar werd had ik steeds meer aan het boek! Ik waagde het erop en kocht wat plantjes erbij die ik uit de kamerplantenbijbel had uitgekozen. Het boek heeft een duidelijke legenda, en voorbeelden van planten die bij mijn appartement passen, dus is het boek voor mij zeker zinvol!

Wat ik vooral heel fijn vind is dat het boek problemen bevat. Problemen die met je planten kunnen ontstaan. En dat gebeurt nog wel eens bij mij, omdat mijn appartement, vooral in de winter, vrij donker is en dat vinden niet alle planten leuk.

Zo was mijn moeder laatst bij me en die had een probleem met vliegjes op haar plant. Ik heb toen de kamerplantenbijbel er bij gepakt en daar stond precies in wat het was en hoe je er vanaf kon komen. Dat was voor mij de bevestiging dat dit een hele goede aanschaf is geweest.

Ondanks dat mijn appartement niet zo eenvoudig is voor planten ben ik toch steeds zelfverzekerder geworden en vertrouw ik steeds meer op mezelf. De kamerplantenbijbel is daar een mooie ondersteuning in.

Conclusie

De kamerplantenbijbel is het derde boek in de reeks plantenboeken van Mama Botanica. Waar ik eerst niet zo goed wist of ik wat aan het boek had, komt hij steeds meer van pas.

Het is een prachtig groot hardcover boek met mooie paginagrote foto’s. Daar hou ik van. Er staat ontzettend veel informatie in en voor elk probleem is haast een oplossing. Daarnaast is het ingedeeld op niveaus, zodat je op je eigen tempo kan beginnen.

Ben jij ook gek op planten in huis?

Liefs,

Linda

boekreview de kamerplantenbijbel van mama botanica

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een commissie ontvang als je iets aanschaft via de links op mijn blog. Dit kost jou niks extra’s. De producten waar ik naar link zijn producten die ik zelf ook aan zou schaffen, dus ik weet dat jij er ook wat aan hebt.

Dit vind je ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *