Reviews
Linda
Reviews
08/03/2022
5 min
0

Boekreview Een Huis Vol Planten van Mama Botanica

08/03/2022
5 min
0

Boekreview Een Huis Vol Planten van Mama Botanica

Misschien vraag je je af wat een boekreview van het hobbyboek een huis vol planten van Mama Botanica (Iris van Vliet) op deze website over voornamelijk mentale gezondheid doet. Toch heb ik daar een hele goede reden voor.


Voordat ik in de ziektewet zat, had ik eigenlijk geen hobby’s. Ik was zo ontzettend ingesteld op mijn omgeving dat ik geen ruimte had voor mezelf. Ik had weleens wat losse hobby’s, maar die bleven nooit lang. Ik had eigenlijk gewoon geen hobby’s.


Door mijn interieuraccount op Instagram kwam ik in aanraking met plantenaccounts en leerde ik hoe leuk het was om plantjes te stekken en verzorgen. Daar wilde ik ook graag aan meedoen!


Ik kreeg wat stekjes via mensen van Instagram en mijn avontuur kon beginnen. Toen ik er steeds meer lol in begon te krijgen schafte ik gaandeweg drie prachtige plantenboeken aan.


Het eerste boek dat ik kocht was stek je plant van Mama Botanica. Je leest de review hier. Het laatste boek dat ik kocht is de kamerplantenbijbel van Mama Botanica. Die review lees je hier.


In dit artikel bespreek ik de volgende dingen over een huis vol planten van Mama Botanica:


  • Wie is Mama Botanica?
  • Over een huis vol planten
  • Voor wie is een huis vol planten?
  • Mijn mening over een huis vol planten

Wie is Mama Botanica?

Mama Botanica heet eigenlijk Iris van Vliet. Ze is een van de bekendste plantenbloggers van Nederland en Vlaanderen met ruim 90.000 volgers op Instagram en YouTube. Iris is helemaal gek op planten en kan zich een huis zonder groen niet voorstellen. En ze heeft me aangestoken, want ik ondertussen ook niet meer!


Iris’ liefde voor planten heeft ze van haar vader geërfd, maar het duurde wel even voor ze echte groene vingers gekweekt had. Ze ging van plantengroentje naar de plantenexpert van het internet!


Je kunt Iris volgen op Instagram en op YouTube. Daar deelt ze de mooiste plantenplaatjes en leert ze jou je planten als een echte plantenexpert te verzorgen.

Over Een Huis Vol Planten

“Wat kun je doen om het junglegevoel in huis te halen? Hoeveel licht heeft je plant nodig en staat hij wel op de goede plek? Wat betekent ‘halfschaduw’ of ‘indirect licht’ eigenlijk?”


Het tweede boek van Mama Botanica is een compact fullcolour hardcover boek waar je alles kunt vinden over wat je moet weten over de lichtval in je huis. Je leert het licht in je huis te analyseren, om ze je kamerplanten en hun lichtbehoeftes beter te begrijpen.


Voortaan weet je precies welke plant op welke plek in je huis gelukkig wordt.


Het huis van Iris – Mama Botanica – is een ware urban jungle met meer dan 150 kamerplanten die ze met liefde verzorgt. Als inspiratie voor jouw eigen urban jungle bevat dit boek naast de informatie over lichtinval ook een ‘house plant tour’ langs de planten in haar huis, met achtergrondverhalen en verzorgingstips. Verwacht niet alleen de succesverhalen. Ook de mislukkingen deelt ze met je – niet alles hoeft goed te gaan en dat is best oké.”


Een huis vol planten is het tweede boek van Iris van Vliet. Dit keer neemt ze je mee in hoe je jouw planten het beste neer kan zetten en verzorgen. Het eerste boek leert je hoe je je planten kunt stekken.


Aan de hand van haar eigen huis en planten leert Iris jou de beste standplaatsen voor je planten en legt ze uit wat de planten nodig hebben qua licht om ze gelukkig en mooi te houden. En wat er gebeurt als je plant te veel of te weinig licht krijgt.

Andere artikelen:

Leer stekken met Stek je Plant van Mama Botanica - review

De Kamerplantenbijbel - Mama Botanica - review

Review It's About Time Planner

Review Gek van Mezelf - Alwin Ritstier


boekreview een huis vol planten van mama botanicaboekreview een huis vol planten van mama botanicaboekreview een huis vol planten van mama botanica


Voor wie is een huis vol planten?

Een huis vol planten is het perfecte boek voor iemand die begint met planten en het leuk vind om wat meer te leren en te experimenteren dan alleen een beetje water geven elke week.


Het boek is geschikt voor iedereen die van planten houdt, vooral omdat het een heel mooi boek is om in te bladeren, en het leert je een heleboel over ontzettend veel verschillende planten!

Mijn mening over een huis vol planten

Ik was al erg enthousiast over het eerste boek van Mama Botanica, dus ik was ontzettend benieuwd naar het tweede boek. Ik moet wel eerlijk zijn, ik was een tikkeltje teleurgesteld dat dit maar een klein boekje was. Ik vind die grote koffietafelboeken prachtig!


Het maakt voor de inhoud echter niet uit. Het boek is prettig ingedeeld met korte stukjes tekst en mooie paginagrote foto’s. Het is echt weer een feest om doorheen te bladeren.


Iris heeft een relaxte en geduldige manier van uitleggen. Ik vind dat heel prettig, want ik kan het nog wel eens lastig vinden als ik het idee heb dat ik het niet kan. Dit boek geeft me dat absoluut niet het gevoel.


De uitleg over water geven en de lichtinval staat helder uitgetekend in het boek, zodat het gelijk inzichtelijk wordt waar jij je planten neer kan zetten. De planten worden uitgelegd met een overzichtelijke legenda.


Wat ik zelf heel fijn vind is de verdeling die ze gemaakt heeft in de moeilijkheidsgraad voor de planten. Mijn huis is namelijk erg donker, vooral in de winter, dus ik kan niet al te fragiele plantjes hebben.


Een huis vol planten heeft mij geholpen om nog beter te worden in mijn hobby, trots op mezelf te zijn en meer zelfvertrouwen te krijgen wat betreft mijn planten. Dit boek kan ik iedereen aanraden!

Conclusie

Een huis vol planten is weer een prachtig boek van Mama Botanica. Ik hou van die mooie grote foto’s. Niet alleen zijn het hele informatieve boeken, maar ze staan ook erg mooi in de kast.


Mama Botanica deelt al een heleboel online, maar dit boek is een mooie aanvulling op die informatie. Het is een breed overzicht van een heleboel verschillende planten verzameld op een plek. Ik heb zelf post-it’s geplakt bij de planten die ik zelf in huis heb staan.


Zo kan ik het boek er altijd even bij pakken als ik bijvoorbeeld wil schuiven met planten, of ik wil weten hoe ik een plant beter kan verzorgen in een ander seizoen.


Maakt meer groen in huis jou ook gelukkig?

Liefs,

Linda

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een commissie ontvang als je iets aanschaft via de links op mijn blog. Dit kost jou niks extra’s. De producten waar ik naar link zijn producten die ik zelf ook aan zou schaffen, dus ik weet dat jij er ook wat aan hebt.
Reacties
Categorieën