Boekreview Stek Je Plant van Mama Botanica

In deze boekreview neem ik je mee in mijn allereerste plantenboek, namelijk stek je plant van Mama Botanica! Toen ik via Instagram stekjes gekregen had en ik de smaak een beetje te pakken kreeg heb ik mezelf beloond met dit prachtige boek.

Planten zijn echt mijn hobby geworden in de ziektewet. Ik had veel tijd over en eindelijk ruimte om mezelf beter te leren kennen en ontdekken waar ik echt gelukkig van werd. Ik was ontzettend trots op mezelf dat ik zo’n leuke hobby had gevonden en doorzette!

Dan vind ik het ook heel mooi om mezelf te belonen met een cadeau waar ik echt heel blij van wordt. Ik vind het heerlijk om aan tafel te zitten en door de boeken heen te bladeren. Ik leer elke keer weer nieuwe dingen.

Zodra er iets is met mijn planten wat ik niet weet, dan zoek ik het op! In dit artikel bespreek ik het volgende met je:

  • Wie is Mama Botanica?
  • Over stek je plant
  • Voor wie is stek je plant
  • Mijn mening over stek je plant

Wie is Mama Botanica?

Mama Botanica heet eigenlijk Iris van Vliet. Ze is een van de bekendste plantenbloggers van Nederland en Vlaanderen met ruim 90.000 volgers op Instagram en YouTube. Iris is helemaal gek op planten en kan zich een huis zonder groen niet voorstellen. En ze heeft me aangestoken, want ik ondertussen ook niet meer!

Iris’ liefde voor planten heeft ze van haar vader geërfd, maar het duurde wel even voor ze echte groene vingers gekweekt had. Ze ging van plantengroentje naar de plantenexpert van het internet!

Je kunt Iris volgen op Instagram en op YouTube. Daar deelt ze de mooiste plantenplaatjes en leert ze jou je planten als een echte plantenexpert te verzorgen.

Over Stek Je Plant

“Een nieuwe plant uit één enkel blaadje laten groeien? Ja, dat is mogelijk. En het is ook heel leuk om te doen. Dit boek maakt kamerplanten stekken makkelijk en geeft je inspiratie en zelfvertrouwen. Met deze gids leer je de belangrijkste stekmethodes, toegepast bij meer dan veertig fotogenieke planten. Bij elke plant vind je de juiste tips. Binnen de kortste keren zie je je eigen stekjes wortelen en weet je precies hoe je ze moet verzorgen.”

Iris krijgt via haar online kanalen en workshops veel vragen van plantenliefhebbers over stekken. Zo ontstond het idee om hier een boek van te maken. Door te stekken krijg je meer zelfvertrouwen in het verzorgen van je planten en durf je ook meer rigoreuze dingen.

Stek je plant is een mooi groot en dik hardcover boek. Met paginagrote foto’s en rustige kleine stukjes tekst op de andere pagina is het een fijn gestructureerd en helder plantenboek.

In het boek neemt Iris je mee in haar missie op het gebied van planten, legt ze je uit hoe planten werken, hoe stekken werkt, wat je nodig hebt en hoe je aan stekjes komt.

De tweede helft van het boek bestaat uit een grote stekjesgids. Hier staan een heleboel verschillende planten met een uitleg hoe ze gestekt kunnen worden.

Andere artikelen:

Review Een Huis Vol Planten – Mama Botanicaeview

De Kamerplantenbijbel – Mama Botanica

Hobby inspiratie voor als je in de ziektewet zit (of niet, dan zijn ze ook leuk!)

Review het kleine-dingen-boek, voor meer dankbaarheid

 

KOOP HIER
boekreview stek je plant van mama botanica
boekreview stek je plant van mama botanica
boekreview stek je plant van mama botanica

Schrijf je nu gratis in voor de 7 daagse minicursus ‘meer grip op sociale angst!’

Voor wie is Stek Je Plant?

Stek je plant is een geschikt boek voor iedereen die graag aan de slag wil met het stekken van planten. Of je nou voor het eerst gaat stekken, of je al een tijdje bezig bent en je jezelf wat wil uitdagen. Het boek heeft stekjes die heel eenvoudig zijn, maar ook die wat moeilijker zijn.

Mijn mening over Stek Je Plant

Stek je plant is mijn eerste plantenboek en ik was gelijk enthousiast toen ik het boek voor het eerst doorbladerde. Er staan veel planten in die ik ken en die geschikt zijn voor mijn huis, dus daar ben ik heel blij mee.

Ik vind het fijn dat er meer foto’s in het boek staan dan tekst. Het is niet alleen een informatief boek, maar ook echt een genot voor het oog.

Iris maakt gebruik van een korte legenda die laat zien waar de plant moet staan, hoe moeilijk de verzorging is en hoeveel water de plant moet. Ik heb mijn eigen planten afgeplakt in het boek, zodat ik daar snel naar kan bladeren.

Ik ben ontzettend blij dat ik deze leuke plantenhobby heb kunnen ontdekken en dat ik de boeken van Mama Botanica heb ontdekt. Ik zag ook andere plantenboeken, maar toch trok dit boek me het meest. En ik denk dat mijn gevoel daarin goed is geweest!

Conclusie

Stek je plant is een uitgebreid en compleet boek die jou leert hoe je jouw planten kan stekken. Zowel eenvoudige stekjes als wat ingewikkeldere stekjes. De mooie foto’s laten zien wat je kunt verwachten van je stekjes.

Het boek is geschikt voor iedereen die wil leren stekken, of al even onderweg is, maar graag een gids met een heleboel stekjes wil om te leren. Dit allereerste boek van Iris van Vliet – Mama Botanica – is een ontzettend mooi boek die zeker de moeite waard is om in je kast te hebben staan.

Ben jij ook gek op planten en stekken?

Liefs,

Linda

boekreview stek je plant van mama botanica

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een commissie ontvang als je iets aanschaft via de links op mijn blog. Dit kost jou niks extra’s. De producten waar ik naar link zijn producten die ik zelf ook aan zou schaffen, dus ik weet dat jij er ook wat aan hebt.

Dit vind je ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *