De Sociale Angst Basisgids!

De sociale angst basisgids is een e-book en dé complete gids die jou leert wat sociale angst is en welke stappen je kan nemen om zelf aan de slag te gaan met je klachten. Het vertelt je in heldere en eenvoudige taal de diverse aspecten van sociale angst.

Door te leren wat jouw sociale angst concreet inhoudt, waar het vandaan komt en op welke diverse manieren het tot uiting komt leer je meer over jezelf. En hoe beter je jezelf leert kennen, hoe beter je kan accepteren wie je bent!

Met de sociale angst basisgids maak jij een vliegende start in jouw herstelproces. Het leert je om meer in je eigen kracht te staan door jezelf door en door te leren begrijpen. Ook geeft het je handvatten om aan de slag te gaan en hoef je niet te wachten op je therapeut. Je kan juist naast de hulp van je therapeut zelf aan de slag gaan, zodat je concreter hulp kan vragen.

de sociale angst basisgids
de sociale angst basisgids

De sociale angst basisgids

Op 18 december 2018 viel ik uit in de ziektewet. Na jaren van knokken kon ik niet meer. Een paar maanden later kreeg ik de diagnose sociale angststoornis. Wat was dat een verademing! Eindelijk was er een naam voor de gevoelens die ik had. En kon ik gaan zoeken naar een manier om er mee om te leren gaan.

Als opgeleid maatschappelijk werker heb ik altijd affiniteit gehad met mentale gezondheid. Nu kan ik dit tot uiting brengen in mijn bedrijf, RAARsociaal! En daarom heb ik deze sociale angst basisgids geschreven, als basisproduct van mijn bedrijf.

Alles wat ik in de afgelopen jaren geleerd heb, staat samengevat in dit e-book. De basisgids gaat uitgebreid in op wat sociale angst precies is. De kenmerken en symptomen worden stuk voor stuk uitgelegd, waardoor je een completer beeld krijgt van wat sociale angst met je doet.

Daarnaast deel ik al mijn opgedane kennis over hoe je zelf aan de slag kunt gaan met je sociale angstklachten. De stappen die ik gezet heb, de manieren die ik geprobeerd heb. Zo heb jij een heleboel informatie om zelf aan de slag te gaan met je klachten.

De sociale angst basisgids is een ondersteuning naast of na therapie, een gids die je leert waar je naar op zoek kunt gaan en wat voor dingen je toe kan passen. Hoe je dit toepast, dat is aan jou.

Iedereen is uniek en elk herstelproces is dat ook. Waar iets voor de een werkt, hoeft het voor de ander niet zo precies te werken. Maar je kunt met deze handvatten wel zelf gaan zoeken naar welke vormen van zelfhulp bij jou passen.

 

Wat brengt de Sociale Angst Basisgids jou:

 1. Het leert jouw sociale angst volledig te begrijpen
 2. Je kan alvast aan de slag terwijl je op de wachtlijst staat voor therapie
 3. Het geeft je meer leiding over je eigen herstelproces
 4. Je leert dingen die je niet van je therapeut zult horen
 5. Je kunt altijd terugvallen op de basis
 6. Het geeft je inspiratie om goed voor jezelf te gaan zorgen
 7. Het leert je de kern van wat belangrijk is in jouw herstelproces

Dit vind je in de Sociale Angst Basisgids:

 1. Sociale angst herkennen
 2. Praten over sociale angst
 3. Een goede zelfzorgbasis
 4. Rust in je hoofd
 5. Liever voor jezelf zijn
 6. Jezelf beter leren kennen
 7. Een veilige omgeving creëren
 8. Jezelf uitdagen