Zelfzorg
Linda
Zelfzorg
07/04/2022
5 min
0

De top 10 best gelezen artikelen van RAARsociaal

07/04/2022
5 min
0

De top 10 best gelezen artikelen van RAARsociaal

In dit artikel deel ik de 10 best gelezen artikelen van RAARsociaal sinds de lancering in augustus 2020. Ondertussen staan er zo’n 100 blogs online en zijn er steeds meer mensen die hun weg vinden naar RAARsociaal.nl.


Toen ik begon met schrijven op RAARsociaal schreef ik vooral wat ik zelf wilde uitpluizen en wat ik leuk of interessant vond. Ik heb hele uiteenlopende artikelen geschreven en de top 10 artikelen is net zo uiteenlopend en veelzijdig.


Sommige artikelen die ik schrijf worden bijna niet gelezen, terwijl andere artikelen juist heel populair zijn. Omdat ik zelf steeds meer inzicht aan het krijgen ben in hoe ik mijn bedrijf vorm wil geven en hoe ik kan groeien ben ik de afgelopen periode aan de slag gegaan met mijn statistieken.


Op deze manier krijg ik zelf meer inzicht in de onderwerpen die mijn sitebezoekers interessant vinden. Het leek me leuk om ook wat van deze inzichten te delen met jou.


Van ziekmelden tot dagboekschrijven, van herkenning naar tips en advies. Deze 10 artikelen zijn het best gelezen op RAARsociaal.nl sinds augustus 2020. Je leest ze hier:

Ziekmelden doe je zo

Toen ik me moest ziekmelden met mentale klachten vond ik dat best een drempel. Achteraf gezien had ik me al veel eerder ziek moeten melden, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Je zelfverzekerd en duidelijk ziekmelden?


Je ziekmelden is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer weet je dat je ziek genoeg bent om niet te werken? En hoe zullen je collega’s wel niet over je denken?


In dit artikel deel ik mijn inzichten die ik heb opgedaan, neem ik je mee in wat ziekmelden betekent voor jou én je werkgever en geef ik je 3 praktische tips om goed voorbereid te zijn op jouw ziekmelding.

Lees hier

Wat is verhoogd zelfbewustzijn

Verhoogd zelfbewustzijn is een van de cognitieve symptomen van sociale angst waar ik heel veel last van heb gehad, maar me absoluut niet bewust van was. Toen ik ontdekte wat verhoogd zelfbewustzijn was ging er een wereld voor mij open!


Mensen die last hebben van een verhoogd zelfbewustzijn hebben extra veel aandacht voor hun eigen functioneren. In combinatie met een laag zelfbeeld zorgt dit er voor dat je jezelf als het ware in de negatieve spotlights zet.


In dit artikel deel ik wat verhoogd zelfbewustzijn inhoudt, waarom het niet realistisch is en wat je er zelf aan kunt doen. Ook deel ik een inzicht met je die mijn kijk op verhoogd zelfbewustzijn volledig heeft veranderd, namelijk de 80/20 regel.

Lees hier de top 10 best gelezen artikelen van raarsociaal

Andere artikelen:

Meer weten over de ziektewet? In dit artikel geef ik tips voor bij de Arbo arts

Lees in dit artikel over voedingsmiddelen bij (sociale) angst

Leer dagelijks dagboek schrijven met deze 5 tips!

Praktische tips om jouw affirmaties dagelijks te herhalen

7x vitamines die je angst verminderen

Toen ik op onderzoek ging naar mijn angst en stress stuitte ik op vitamines en supplementen die je ondersteunen als je last hebt van sociale angst of andere stress- en angstklachten.


Vooral toen ik net in de ziektewet zat had ik veel last van een verminderde eetlust. Toen ik me ziekmeldde was ik bijna 10 kilo zwaarder dan ik nu ben. Omdat gezond eten daardoor voor mij best lastig was, zocht ik naar een oplossing hoe ik toch meer vitamines binnen kon krijgen.


Ik verzamelde informatie en probeerde verschillende vitamines en supplementen uit. In dit artikel neem ik je mee in de vitamines die jouw angst verminderen.

Lees hier

Dagboekvragen voor je persoonlijke ontwikkeling

Al snel in mijn herstelproces ben ik begonnen met schrijven. Op Instagram en op mijn blog, maar ook in mijn dagboek. Reflecteren is iets wat ik tijdens mijn opleiding al heb geleerd. Dit artikel is een van de best gelezen artikelen en het best gelezen artikel van de dagboekartikelen.


Met gerichte dagboekvragen kun jij je richten op een bepaald onderwerp of probleem wat je wil verminderen. In dit artikel verzamelde ik 30 dagboekvragen die jou helpen in je persoonlijke ontwikkeling.


Met deze vragen kun je zelf op weg in je dagboek. Kies elke dag een vraag uit of vul meerdere vragen tegelijk in. Dagboek schrijven kent geen specifieke regels en je kunt het niet goed of fout doen.

Lees hier

10x sociale angst is...

Om te weten wat sociale angst echt is gebruik ik graag voorbeelden. Het is best lastig om sociale angst uit te leggen, vooral omdat het soms heel erg lijkt op gewone angst of spanning. Maar dat is het niet…


Sociale angst zorgt voor ongemakkelijke situaties op uiteenlopende levensgebieden, of het zorgt ervoor dat deze situaties volledig vermeden worden. In dit artikel geef ik je 10 voorbeelden die vertellen hoe sociale angst is.

Lees hier

Wat is EMDR therapie?

Toen ik bij de GGZ therapie kreeg heb ik naast cognitieve gedragstherapie ook EMDR gehad. Een paar jaar geleden heb ik ook een aantal EMDR sessies gevolgd en het heeft mij goed geholpen. Ik vond het een hele interessante, maar ook pittige therapie.


In dit artikel deel ik met je wat EMDR therapie is en hoe het werkt. Ook bespreek ik voor wie EMDR bedoelt is. Kortom een compleet artikel voor als je alles wil weten over EMDR.

Lees hier

Sociale angst - mijn persoonlijke verhaal

Het heeft best een tijdje geduurd voordat ik mijn persoonlijke verhaal rondom sociale angst op mijn website deelde. Het is best confronterend om de geschiedenis te herleven. Ook vond ik het lastig om uit te kiezen wat ik wel en niet zou vertellen.


In dit artikel neem ik je mee in waar mijn sociale angst vandaan komt, hoe het langzaamaan een stoornis werd, hoe sociale angst is voor mij en wat ik deed in mijn herstelproces.


Via dit artikel kun je doorklikken naar andere, meer specifieke artikelen, zoals Hoe ik een blog begon en wat ik het meest zwaar vind aan in de ziektewet zitten.

Lees hier

Wat zijn belemmerende overtuigingen

Als je aan de slag gaat met je mentale gezondheid dan ga je aan de slag met je belemmerende overtuigingen. Dit is ook waar cognitieve gedragstherapie zich op richt. Als je last hebt van sociale angst heb je ook een heleboel belemmerende overtuigingen.


Overtuigingen zijn je manier van denken. Dit ontstaat vaak al in je jeugd en zet zich steeds meer vast in jouw hoofd. Als je overtuigingen je tegenhouden spreken we van belemmerende overtuigingen.


In dit artikel neem ik je mee in wat belemmerende overtuigingen zijn, voorbeelden van belemmerende overtuigingen en hoe je deze overtuigingen ombuigt.

Lees hier

30 dagboekvragen voor meer zelfliefde

Ik schreef meer artikelen met dagboekvragen, waaronder dit artikel met dagboekvragen voor meer zelfliefde. Ja, schrijven helpt je ook om meer zelfliefde te creëren. Schrijven kan je op ontzettend veel gebieden helpen!


Deze 30 dagboekvragen voor meer zelfliefde kun je gebruiken om je brein te prikkelen en na te denken over jouw zelfliefde. Ze geven je inspiratie om in te zoomen op de verschillende gebieden van zelfliefde.


Gebruik elke dag een dagboekvraag of ga er voor zitten en schrijf een tijdje. Jij mag zelf bepalen wat je met de dagboekvragen doet. Je kunt niet goed of fout dagboek schrijven, alles is mogelijk!

Klik hier

Wat zijn positieve affirmaties

Positieve affirmaties zijn de praktische tegenhanger van belemmerende overtuigingen. Je kunt je brein trainen in positief zijn over jezelf. Daarvoor kun je korte ik-gerichte zinnen gebruiken die je kunt herhalen voor jezelf.


In dit artikel bespreek ik met je wat positieve affirmaties zijn, hoe je ze maakt en gebruikt en ik geef je een aantal voorbeelden om je op weg te helpen. Een echt praktisch informatie artikel waar ik je leer om affirmaties te maken.Klik hier

Dit zijn de best gelezen artikelen op RAARsociaal.nl tot nu toe. Ik vind het ontzettend leuk om terug te kijken op wat ik gemaakt heb en welke artikelen het goed doen bij de mensen die mijn site bezoeken.

Ik hoop dat ik jou ook heb geïnspireerd met dit verzamelartikel. Ik ben heel erg benieuwd: welke van deze best gelezen artikelen wil jij het liefste lezen?


Liefs,


Linda

de top 10 best gelezen artikelen van raarsociaal


Reacties
Categorieën