het sociale angst portfolio

Het sociale angst portfolio

Een praktisch werkboek ontworpen om de belangrijke factoren van jouw sociale angst klachten in kaart te krijgen, zodat je jezelf beter leert begrijpen en meer grip krijgt op je eigen herstelproces.

Met dit portfolio zet je het kader neer van jouw verschillende symptomen en verdiep je je in het ontstaan van jouw sociale angst klachten. Zo creëer jij een stevige basis van waaruit je aan je herstelproces kunt gaan werken. Houd zelf de touwtjes in handen met het sociale angst portfolio!

Wat een mooi product! Echt to the point. De opdrachten erbij vind ik ook heel fijn. Het geeft me ook nieuwe inzichten zoals bijvoorbeeld het stukje over erfelijkheid. Daar had ik nog niet zo bij stil gestaan. Ook fijn dat het niet heel veel tekst is.

Tamar

Meer grip op je sociale angst?

Dat wilde ik ook. De afgelopen jaren verzamelde ik overal informatie over sociale angst en werd een echte sociale angst expert!

Ik ontwierp het sociale angst portfolio om jou een kickstart in je herstelproces te geven. Door te begrijpen welke factoren van invloed zijn op jou en concreet te weten waar je aan wil werken zul jij meer grip krijgen op je eigen herstelproces.

Goed weten wat jouw sociale angst profiel is helpt je om meer uit je therapie te halen, sneller progressie te maken en eerder jezelf leren accepteren.

Het geeft je structuur en zet je in je eigen kracht, omdat jij beter dan wie dan ook begrijpt wat er met jou aan de hand is!

Ik ga het sociale angst portfolio gebruiken voor mijn presentatie op school over mijn sociale angst. Ik heb het vermoeden dat er meerdere mensen uit mijn klas hier last van hebben, dus dit leek mij hét moment van herkenning.

Isaac

Herken jij je hier in?

… Je vergelijkt jezelf vaak met anderen en komt dan niet zo goed uit de bus.

… Je lijkt wel verslaafd aan je telefoon, maar het is meer dat je hem gewoon niet weg durft te leggen, want hij beschermd je ook. Je kunt hem altijd inzetten om druk bezig te lijken en een gesprekje te vermijden.

… Je vind het moeilijk om een complimentje te ontvangen….

… Daarentegen kun je prima uren wakker liggen, omdat je plotseling denkt aan iets gênants wat jaren geleden gebeurt is.

Dan kan het maar zo zijn dat jij last hebt van sociale angst! Met dit werkboek kun jij voor jezelf ontdekken wat precies jouw klachten zijn en waar je mee aan de slag kan.

Wat vind je in het sociale angst portfolio?

Inhoudsopgave
 1. Verlangens en frustraties
 2. Symptomen
  1. Cognitieve symptomen
  2. Gedragssymptomen
  3. Lichamelijke symptomen
 3. Ontstaan
  1. Erfelijkheid
  2. Omgeving en overtuigingen
  3. Traumatische gebeurtenissen
 4. Triggers

Het sociale angst portfolio is een werkboek met opdrachten die jou helpen om precies duidelijk te krijgen waar jouw sociale angst het meest voor problemen zorgt en waar je mee aan de slag kan. Het helpt om duidelijker hulp te vragen bij je therapeut en concreter te weten wat goed voor jou is in je herstelproces.

Kennis is macht. Hoe beter jij jezelf begrijpt, hoe meer ruimte er komt voor zelfcompassie, zelfacceptatie, zelfrespect en zelfzorg.

Breng jouw sociale angst klachten in kaart en krijg grip op jouw herstelproces!