Daar zit je dan, thuis in de ziektewet. Je hebt je officieel ziekgemeld, omdat het niet meer ging. Misschien liep je er al maanden tegenaan, bleef je maar vechten tot het echt op was. Maar het kan ook zijn dat het ineens niet meer ging. Dat je blokkeerde en van de ene op de andere dag niet meer in staat was om je dagelijkse taken uit te voeren.

Jij en jij alleen weet precies wat je doormaakt. Je bent de hele dag met jezelf en je houdt het al die jaren al uit met jezelf, hoe zwaar dat zo nu en dan ook is geweest. Complimenten daar voor!

Je staat op het punt om je leven te veranderen. Hoe jouw omgeving er ook uit mag zien. Ik kan je nu meegeven: je leven wordt nooit meer hetzelfde. Maar wees gerust, dat is iets heel goeds! Je bent niet voor niks vastgelopen. Een aantal dingen in je leven gaan chronisch verkeerd. Daar kon jij niks aan doen, want je zag het niet. Maar nu gaat dat veranderen! Het is tijd om het heft in eigen handen te nemen.

De controle kwijt

Het kan lijken dat je nergens meer invloed op hebt in je leven. De controle is je volledig ontschoten en dat voelt ontzettend frustrerend en onveilig. Mentale klachten hebben niet alleen invloed op je gemoedstoestand. Ze zullen je op alle vlakken in je leven belemmeren. Dat maakt ziek zijn heel erg eenzaam. In de aankomende periode zul je namelijk gaan ontdekken wat je allemaal ‘niet meer kan’.

Dat gaat om grote dingen, zoals het feit dat je niet meer kan werken, maar ook om kleine dingen. Een douche nemen voelt als een wereld taak en praat me niet over boodschappen doen. Al die kleine dingetjes die niet meer goed gaan zijn kleine triggers om je steeds weer een beetje meer naar beneden te halen. Je hebt het haast niet door, maar op een dag zijn dat zo al een stuk of 15 dingen die jou de indruk geven dat jij iets niet kan.

met mentale klachten in de ziektewet is niet niks

Om je wat meer grip op je leven te geven heb ik diverse blogs geschreven over allerhande onderwerpen waar jij tegenaan kunt lopen in de ziektewet. Korte artikelen, want ik weet hoe lastig het is om te lezen als je net thuis zit. Ook daar heb ik rekening mee gehouden.

Heel veel leesplezier en heel veel succes, kracht en liefde toegewenst in jouw ziekteproces.

Je bent een kanjer!

Liefs Linda