RAARsociaal in gastblogs en -podcasts


Naast mijn social media en mijn blog praat ik ook met andere mensen over mijn sociale angst en de ziektewet. Via Instagram ben ik in contact met andere ‘mental health influencers’, coaches, programmamakers en bloggers. Zo nu en dan verschijn ik in een podcast, schrijf ik een gastblog of word ik geïnterviewd. Op deze pagina kun je linkjes vinden om dit te bekijken of beluisteren.


gastblog
gastgast

Op de praatstoel bij Judith – gastblog

Op 19 oktober verscheen het artikel ‘Op de praatstoel’ op de de blog van Judith van judith-it.nl. Judith is blogger en schrijft onder andere over hoe het is om een KOPP volwassene te zijn. Haar moeder was mentaal ziek en stapte uit het leven toen Judith 26 jaar was. Judith doorbreekt de stilte over dit onderwerp en over mentale gezondheid op haar blog.

Ze nodigde mij uit om mijn verhaal te vertellen en dit is een primeur, want ik heb mijn verhaal nog nooit zo gedetailleerd opgeschreven. Spannend en voor mijzelf ook best confronterend om terug te lezen. Maar bovenal is het iets waar ik ontzettend trots op ben! Lees het interview hier.


Positieve psychologie podcast

Op 1 oktober 2020 was ik te gast in de podcast van Eline Verbeek. Eline is online coach en gespecialiseerd in gedragsverandering en gedragsverslavingen. Zij coacht mensen laagdrempelig, zonder wachtlijst.

Naast afgestudeerd is zij ook ervaringsdeskundige. Eline heeft geen makkelijke jeugd gehad en heeft hierdoor een eetverslaving en een koopverslaving ontwikkelt. Hier is ze ook voor behandeld.

Samen hebben wij gesproken over sociale angst. De reden dat wij in gesprek gingen was omdat wij allebei aan het einde van onze therapie kwamen. In de podcast spreken we de weg naar herstel, maar ook de weg na herstel. Klik hier om de podcast te beluisteren.

Positieve psychologie podcast
#10 Sociale angst, herstel en het leven daarna