Product recensies
Linda
Product recensies
12/03/2021
6 min
0

Review: It's About Time Planner

12/03/2021
6 min
0

Review: It's About Time Planner

It's About Time Planner. In dit artikel deel ik mijn eerste indruk review met jou over de It’s About Time Planner, dé planner die je helpt bewuster met je tijd om te gaan. Als ik ergens heel erg blij van word, dan is het wel een goede planner. Ik ben daarom ook super blij dat ik dit jaar de It’s About Time Planner van Sanna Prinsen mag uitproberen!

Sinds ik uitgevallen ben in de ziektewet is het best een uitdaging geworden om structuur in mijn dagen te krijgen. Ik mag alles zelf invullen en het voelt als een blank canvas. Er zijn zoveel verschillende dingen waar ik aan wil werken dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Ik wil wel prioriteiten stellen, maar ook dat vind ik lastig zonder een beetje sturing.

Plan koningin (ahum!)

Plannen vind ik leuk, maar ik ben er niet heel goed in. Ik wil het wel graag zo perfect mogelijk doen en hierdoor wordt het of rommelig, of komt er helemaal niks van. En ik weet wat er gebeurt als er niks van komt: dan gebeurt er ook weinig. Dan ben ik na een week aanrommelen teleurgesteld dat ik eigenlijk maar zo weinig gedaan heb, omdat ik te overweldigd was van alle ideeën en dingen die ik wil doen in mijn hoofd. It’s about time to take this very serious!

VOLG ME HIER OP INSTAGRAM

Over de It's About Time Planner

De It’s About Time Planner is ontwikkeld door Sanna Prinsen, ex klinisch epidemioloog en moeder van drie. Jarenlang werkte zij keihard aan haar carrière, tot ze uitviel met een burn-out.

In die periode realiseerde Sanna zich dat ze anders wilde gaan leven. Ze wilde haar eigen voorwaarden kunnen stellen, met meer rust en spanning. Zo ontwikkelde ze de It’s About Time planner en startte haar bedrijf Make Life Work op.

Grip op je tijd

Met de It's About Time Planner krijg jij meer grip op de invulling van je tijd. Misschien ben je wel ontzettend druk en heb je het idee dat je nooit genoeg tijd hebt. In mijn geval is het een beetje anders. Ik heb juist heel veel tijd, maar vind het lastig om prioriteiten te stellen, waardoor ik blokkeer.

Vorig jaar was ik al ontzettend nieuwsgierig naar de It's About Time Planner, maar voelde ik me nog niet klaar om er mee te werken. Nu kan ik niet wachten tot het 1 januari 2022 is!

Om het plannen eenvoudiger te maken kun je gratis gebruik maken van de online cursus ‘Make it Work’ waar je leert hoe jij de planner optimaal kan gebruiken. Ook staan er QR codes in het boek die je naar voorbeelden en informatie leiden, als je even niet weet hoe je verder kunt. Super handig!

Zo ziet de It's About Time Planner eruit?

Alleen al het krijgen van de It's About Time Planner is een feestje! De planner is ingepakt in een brievenbusdoos en verpakt in papier. Naast de planner zitten er twee ansichtkaarten, een boekenlegger, potlood en een gelukspopje in de doos.

Het voelt echt als verwennerij om deze planner te ontvangen. Ik heb gekozen voor de ivoren planner, maar je kunt voor 2022 ook kiezen voor een gouden variant.

Als ik de It's About Time Planner vluchtig doorblader begrijp ik waarom Sanna er een potlood bijgevoegd heeft. Ik vind de planner zo mooi dat ik er bijna niet in durf te schrijven! Nou is dat misschien ook wel een beetje mijn ding, maar ik weet bijna zeker dat ik niet de enige ben.

Naast dat de planner heel mooi is, straalt het nu al structuur en rust uit. Er is een duidelijke inhoudsopgave en de planner begint met een heldere en uitgebreide uitleg over hoe je de planner kan gebruiken.

Zo werkt de It's About Time Planner

Je kunt niet zomaar starten met de It's About Time Planner, want je gaat van te voren bedenken waar jij dit jaar mee aan de slag wil gaan. Je start met de roadmap, een 5 stappenplan die je een overzicht geeft voor het hele aankomende jaar.

Je staat aan het begin van het jaar stil bij wat je wil gaan doen in de aankomende tijd. Zo ben je goed voorbereid en kun je telkens weer terug grijpen naar de afspraken die jij met jezelf gemaakt hebt.

Voor mij is dat heel handig, want ik weet nog wel eens onder de afspraken in mijn hoofd uit te komen als het me uitkomt. Nu heb ik wat meer een stok achter de deur.

Dit zijn de stappen:

1. Waar sta je nu?

Waar beter te beginnen dan op de plek waar je nu bent? Je start met stilstaan bij het hier-en-nu. Je kiest 6 onderwerpen uit die voor jou het meest belangrijk zijn in jouw leven en vult in hoe tevreden je bent over de tijd die je aan deze onderwerpen besteedt.

Het helpt je om inzicht te krijgen in waar jij dit jaar mee bezig wil. Daarna reflecteer je op deze onderwerpen en de tijd die je er aan wil besteden.

It's About Time Planner

Andere reviews:

Gebruik het 6 minutendagboek om supersnel te reflecteren!

Vertellis dagboek: dagelijks stilstaan bij jouw persoonlijke ontwikkeling

Alwin Ritstier schreef het boek gek van mezelf. Lees hier de review

It's About Time Planner

Andere artikelen die je misschien leuk vindt:

Wist je dat rommel in je huis bijdraagt aan stress en angst? Lees er hier meer over

Lees hier tips om jouw huis eenvoudig netjes te houden!

Zelfzorg is een belangrijke tijdsbesteding. Lees hier wat ik aan zelfzorg ben gaan doen in de ziektewet

Weet je niet wat je prioriteiten zijn als je uitvalt? Lees hier de basis van je herstelproces

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een commissie ontvang als je iets aanschaft via de links op mijn blog. Dit kost jou niks extra’s. De producten waar ik naar link zijn producten die ik zelf ook aan zou schaffen, dus ik weet dat jij er ook wat aan hebt.

2. Waar wil je naartoe?

In de tweede stap ga je aan de slag met de 6 onderwerpen. Je koppelt doelen aan de onderwerpen en denkt na over wat je wil bereiken. Waarom wil je dit bereiken? En hoe kan het dat dit in het verleden niet gelukt is? Op deze manier kun je scherper vooruit kijken en een gestructureerd plan maken voor de toekomst.

3. Hoe kom je daar?

Het is tijd voor een actieplan! De doelen die je gesteld hebt bij stap twee ga je omzetten in acties. Wat voor acties helpen jou om je doelen te bereiken? Je reflecteert op hoe deze acties jou verder gaan helpen om je te ontwikkelen. Je maakt een jaarplan voor jezelf zodat je voor een heel jaar acties hebt klaarstaan die je in kan plannen.

4. Wat moet je hier voor doen?

Nu je duidelijk hebt waar je staat, waar je naartoe wil en hoe je dat gaat doen, kan het verdelen beginnen. Elke maand kies je drie van de onderwerpen uit waar jij aan gaat werken. Je kiest doelen en acties en noteert deze. Zo weet je precies waar je deze maand mee aan de slag gaat.

Vergeet ook niet om vrije tijd voor jezelf in te plannen! Ook daar is ruimte voor in de It's About Time Planner. Je plant tijd voor jezelf in de maand.

5. Plan je actie!

Nadat je na hebt gedacht over je doelen dit jaar en waar je de maand mee aan het werk gaat, maak je een weekplanning. Elke week bereid je de nieuwe week voor. Wat heeft nu prioriteit? Welke van jouw acties ga je nu daadwerkelijk inplannen, zodat je ze deze week kan uitvoeren? Dit noteer je in de agenda, zodat je een duidelijk overzicht hebt van je taken.

Reflecteren

Elke maand kijk je terug en reflecteer je op wat je gedaan hebt. Wat heb je geleerd? En wat heb je bereikt? Ook reflecteer je op wat goed ging en waar je trots op bent. De vragen zijn echt gericht op jouw persoonlijke groei.

Elk kwartaal maak je de balans op. De 6 onderwerpen die je aan het begin van het jaar uitgekozen hebt komen weer ter sprake. In hoeverre ben je tevreden over het werk wat je gedaan hebt? Door een nieuw cijfer te geven kun je zien waar je prioriteiten voor het volgend kwartaal liggen. Je reflecteert daarna uitgebreid op de verschillende thema’s en je eigen tevredenheid.

Mijn conclusie

Ik ben al sinds Sanna begonnen is erg nieuwsgierig naar de It's About Time Planner en het heeft mijn verwachtingen overtroffen! De planner straalt rust en structuur uit en ik kan niet wachten om te beginnen met nadenken over mijn prioriteiten! Ik vind het leven met al zijn facetten soms best overweldigend en ik weet niet altijd goed wat ik moet kiezen. Nu hoef ik die keuze maar een keer te maken en kan ik daar steeds weer op terugvallen. Dat geeft echt ontzettend veel rust in mijn hoofd.

Beperk je doelen

De It's About Time Planner geeft je een limiet. Je kunt niet aan 100 dingen tegelijk werken, 6 is echt genoeg. En per maand aan 3 onderwerpen werken is ook voldoende.

Zelf zou ik die grens niet zo goed weten, dus dit helpt mij om niet over mijn grenzen heen te gaan. Ook heb ik een plek waar ik kwijt kan hoe het is gegaan. Het voelt heel relaxed om alles vast te leggen in deze planner.

Het geeft me veel meer inzicht in wat ik doe en hoe ik groei, waar ik dat nu veel minder concreet zichtbaar heb.

Ben jij ook benieuwd naar de It’s About Time Planner?

Liefs,

Linda

Reacties
Categorieën