OVER MIJ

Hi! Ik ben Linda

Ik ben 33 jaar en geboren en (zo goed als) getogen in Zwolle. Wat mij betreft de mooiste stad van Nederland! Met de mooiste club van Nederland, PEC Zwolle, waar ik samen met mijn vader op de tribune sta. In deze mooie stad woon ik midden in de binnenstad in een fijn drie kamerappartementje. 

In december 2018 viel ik uit met mentale klachten en kwam ik in de ziektewet terecht. Ik kreeg de diagnose sociale angst en eindelijk, na al die jaren, viel het allemaal wat op zijn plek.

Ik heb me de afgelopen jaren steeds meer verdiept in sociale angst. De therapie in Nederland is jammer genoeg niet toereikend genoeg om sociale angst echt helemaal op te lossen. De praktische handvatten missen. En daar kom ik om de hoek kijken.

Als opgeleid maatschappelijk werker en coach heb ik affiniteit met mentale gezondheid. Ik heb me lang afgevraagd waarom ik die opleiding gedaan had, omdat ik er geen werk in kon vinden en het gesubsidieerde wereldje helemaal niet prettig vond. 

Nu snap ik het. Ik mag mijn kennis en kunde in gaan zetten om jou praktisch verder te helpen met je sociale angstklachten, onzekerheid en andere mentale kwetsbaarheid. En dat voelt als een zegen!

over mij

Over mij persoonlijk

Een leuk en heel erg waar feitje over mij: je kunt me wakker maken voor een goede pizza met krokante rand, ook al is dat het meest slechte wat je kan eten met sociale angst. Dat is nou eenmaal zo. 

In de zomer ben ik ook vaak te vinden op het terras van het tapas restaurant hier in Zwolle, waar ik uren kan zitten samen met mijn beste vriend. Vroeger had ik een grote vriendengroep, maar mijn leven is wat veranderd. Ik vind vriendschap belangrijk en ga graag de diepte in. De paar mensen die ik om mij heen heb staan ook echt dicht om me heen en ze zijn me ontzettend dierbaar.

In mijn vrije tijd ben ik ook graag met mijn plantjes bezig. Sinds een tijdje heb ik stekjes en begin ik steeds meer een plantmom te worden. Ik vind het superfijn om hobby’s te hebben, want die heb ik eigenlijk lang niet echt gehad. Nu kan ik me verliezen in een mooi plantenboek, schrijven, of lezen. Ik heb een e-reader voor mijn verjaardag gekregen en dat had ik veel eerder moeten vragen. De zeven zusters reeks is al bijna verslonden!

En mijn onderneming is ook echt mijn hobby. Mensen zeggen wel: ‘doe wat je leuk vindt en je hoeft nooit te werken.’ Daar begreep ik nooit zoveel van, maar dit komt wel aardig in de buurt!

Is er nog iets wat jij wil weten over mij? Vraag het me gerust! Stuur me een bericht via het contactformulier, of via Instagram!

Liefs,

Linda

Lees meer over mij

Hoe ik in de ziektewet kwam

Voordat ik wist dat ik sociale angst had, was ik al uitgevallen op mijn werk. De dokter had me naar huis gestuurd met duidelijke burn-out verschijnselen, maar dat bleek al snel niet te kloppen.

In dit artikel beschrijf ik hoe ik besloot om naar de dokter te gaan en wat er aan vooraf ging.

10 lessen die ik leerde na mijn 30e

Als er iets is wat ik ontzettend moeilijk vond, dan is het wel 30 worden. En dan werd ik ook nog eens 30 in de ziektewet! De ernaartoe was echt vreselijk, maar achteraf was 30 worden helemaal nog niet zo erg. Ik leerde juist gigantisch veel! Wat ik heb geleerd deel ik in dit artikel.

Wat ik het meest zwaar vind aan de ziektewet

Ik kan zo positief proberen te blijven als ik wil, in de ziektewet zitten is van tijd tot tijd zwaar. 

Ik liep tegen een heleboel onbegrip aan. Het zorgde voor extra spanning en onzekerheid. In dit artikel vertel ik meer over wat ik zwaar vind aan in de ziektewet zitten.