Welkom!

Op RAARsociaal.nl, dé blog over sociale angst en mentale gezondheid. Deze blog wordt geschreven door mij, Linda, en ik heb zelf last van sociale angst. Mijn reis begon in december 2018 toen ik uitviel op mijn werk. Ondertussen is het uitgegroeid tot een florerend Instagramaccount en deze prachtige blog.

Een blog boordevol tips, informatie, persoonlijke verhalen en herkenningsverhalen. Een blog ontstaan van uit passie en een meisjesdroom, maar ook, omdat ik de informatie miste in het Nederlands. Omdat ik een beeld heb van sociale angst en hoe je er mee om kan gaan en dit graag wil delen met anderen. Daar vertel ik meer over in de verschillende OVER pagina’s.

Hieronder een overzicht met informatie over sociale angst, over mij en over de blog.

Over sociale angst

Wat is sociale angst nou precies? Toen ik de diagnose kreeg was ik er nog helemaal niet bekend mee. In mijn zoektocht naar meer informatie stuitte ik op het feit dat er eigenlijk weinig te vinden was in het Nederlands. De informatie kwam veelal van Engelse, Amerikaanse en Canadese sites.

Een wereld ging voor me open toen ik daar meer op ging lezen. Ik herkende me in de verhalen en begon mijn eigen situatie steeds beter te snappen. Sociale angst gaat veel verder dan alleen de angst voor oordeel. Het is iets wat zo in je leven geïntegreerd is, dat het overal voelbaar is.

Maar het is ook te behandelen. Misschien niet zoals in Nederland bekend is, want er is wel wat meer nodig dan 14 cognitieve gedragstherapiesessies en een cursusje mindfulness.

Meer weten over wat sociale angst inhoudt en hoe het behandeld wordt? Lees dan de over sociale angst pagina.

sociale angst wat is dat eigenlijk

Over mij

Hi!

Mijn naam is Linda en in 2019 kreeg ik de diagnose sociale angststoornis. Na jarenlang het gevoel te hebben gehad dat er wat met me aan de hand was, maar er nooit de vinger op kon leggen wat, had ik mezelf helemaal klem geknokt. In december 2018 viel ik uit op mijn werk en na ruim een half jaar kreeg ik eindelijk mijn diagnose.

Maar ik ben meer dan alleen mijn sociale angststoornis. Sinds ik in de ziektewet terecht ben gekomen ben ik begonnen met een Instagramaccount die is uitgegroeid tot een sociale angstplatform met deze bijbehorende blog. En ik heb dromen om nog veel meer te gaan doen in de toekomst!

Wil je meer over mij weten, mijn verhaal lezen en weten wat mijn oog op de toekomst is? Ga dan naar de OVER MIJ pagina!

over mij

Over de blog

In mijn zoektocht op internet naar meer informatie over sociale angst liep ik tegen het feit aan dat dit er in het Nederlands amper te vinden was. Na een hele tijd gedeeld te hebben op mijn Instagram account, voelde ik dat ik meer wilde doen. Ik wilde meer en uitgebreider vertellen. Ik wilde groeien!

In augustus 2020 ontstond RAARsociaal.nl, mijn echte serieuze poging om een blog te beginnen. Ik investeerde en liet mijn pagina maken door Anouk Martens. Ondertussen staan er allerhande artikelen op met informatie, handige tips, herkenningsverhalen en staan er zelfs gastblogs op!

Wil je meer weten over het ontstaan van de blog, het waarom van de blog en wat RAARsociaal nou precies betekent? Kijk dan even op de over de blog pagina.

raarsociaal de blog over sociale angst