Persoonlijke ervaringen
Linda
Persoonlijke ervaringen
10/10/2022
4 min
0

5 persoonlijke verhalen om mij beter te leren kennen

10/10/2022
4 min
0

De 5 persoonlijke verhalen om mij beter te leren kennen

Dit zijn de 5 persoonlijke verhalen om mij beter te leren kennen. In de loop van de afgelopen jaren heb ik een aantal persoonlijke artikelen geschreven over mijn reis naar meer sociale confidence. In deze artikelen blik ik terug, vertel ik over hoe het voor mij is om ziek te zijn en deel ik over de stappen die ik gezet heb.Mijn hele verhaal paste niet in een artikel. Ik heb er daarom voor gekozen om wat meer specifieke artikelen gericht op verschillende onderwerpen te schrijven. Op deze manier bleef een artikel ook echt een artikel en niet een half e-book.Wie weet zet ik ooit nog eens mijn hele verhaal op papier en schrijf ik een boek. Voor nu houd ik me liever nog even bij wat kortere stukjes tekst.De volgende persoonlijke artikelen om mij beter te leren kennen over mijn reis naar sociale confidence bespreek ik:

  1. Mijn verhaal
  2. Hoe ik in de ziektewet kwam
  3. Wat ik het meest zwaar vind aan in de ziektewet zitten
  4. Hoe ik een blog begon
  5. Waarom RAARsociaal

5 persoonlijke verhalen om mij beter te leren kennen

De belangrijkste van de persoonlijke verhalen om mij beter te leren kennen: mijn persoonlijke verhaal

Het heeft me nog best wat moeite gekost om mijn verhaal over sociale angst op papier te zetten. Het was zeker niet het eerste artikel wat ik plaatste op mijn site. Het is best confronterend om sommige stukjes geschiedenis te herleven. Toch vind ik het belangrijk om mijn verhaal te delen, zodat je kan zien dat ook ik echt ervaring heb met sociale angst. Ik ben van ver gekomen, maar heb enorme stappen kunnen zetten. Dat deel ik graag met jou. Ik heb er voor gekozen om wat hoogtepunten uit mijn persoonlijke verhaal te delen in het artikel. Ik heb meerdere artikelen geschreven over mezelf die specifieker ingaan op onderwerpen. Je leest ze ook verder in deze blog. De onderwerpen uit het artikel ‘mijn persoonlijke verhaal’ zijn:

  • Waar komt mijn sociale angst vandaan?
  • Hoe mijn sociale angst een stoornis werd
  • Hoe sociale angst is voor mij
  • Wat ik deed in mijn herstelproces.

LEES HIER MIJN PERSOONLIJKE VERHAAL 

Hoe ik in de ziektewet kwam

Mijn reis naar sociale confidence begint bij het verhaal hoe ik in de ziektewet kwam. Het is het begin geweest van de ontwikkeling van RAARsociaal en het vinden van mijn passie en doel. Het is ook de eerste van mijn persoonlijke verhalen om mij beter te leren kennen die ik heb geplaatst. Mijn verhaal vertellen over hoe ik in de ziektewet kwam was nog best ingewikkeld. Want waar begin je dan eigenlijk? Waar beginnen de signalen die aangeven dat het niet goed met je gaat? Om daar achter te komen moet ik een heel eind terug in de tijd. Achteraf gezien zijn de eerste prikkels van het ontstaan van mijn sociale angst al ontstaan in mijn jeugd, toen ik een jaar of 7 was. Toch is de neerwaartse spiraal meer ontstaan in mijn puberteit en na mijn studie. Ik ben voor mijn ziekmelding een paar maanden werkloos geweest. Achteraf gezien was dat eigenlijk het juiste moment geweest om me ziek te melden, of in ieder geval aan de slag te gaan met mijn mentale gezondheid. Maar ik dacht dat ik het wel zou redden… In dit artikel neem ik je mee in hoe ik uiteindelijk in de ziektewet terecht kwam en de diagnose sociale angststoornis kreeg.  LEES HIER HOE IK IN DE ZIEKTEWET KWAM 

Wat ik het meest zwaar vind aan in de ziektewet zitten

Voordat ik in de ziektewet terecht kwam voelde mijn leven ontzettend zwaar. Ik stond elke ochtend huilend onder de douche en voelde me dood- en doodongelukkig. Mijn ziekmelding kwam voor mij echt als een verlossing. Ik was helemaal op, kon echt niet meer. Ik had tijd nodig om te herstellen. Toch nam de ziektewet helaas ook spanningen met zich mee. In de ziektewet terecht komen is niet niks. Er komt nog heel wat bij kijken. Het is een enerverende en chaotische periode geweest. Het is ingewikkeld, stressvol en met vlagen heel pijnlijk. In dit artikel vertel ik je meer over wat ik zo zwaar vind (vond) aan in de ziektewet zitten. Lees onder andere over onbegrip, ingewikkelde instanties en het alleen voelen en aan je lot overgelaten.  LEES HIER WAT IK HET MEEST ZWAAR VIND AAN IN DE ZIEKTEWET ZITTEN 

Hoe ik een blog begon

In de ziektewet begon mijn reis naar het vinden van mijn passie en doel: RAARsociaal. Ik begon met een Instagramaccount die ik later uitbreidde met een blog. Bloggen is eigenlijk altijd al een stiekeme droom van mij geweest. Ik kan me herinneren dat ik op de middelbare school al gek was op sociale mediaplatforms en de blogwereld. Na wat mislukte pogingen in de afgelopen jaren nam ik het nu serieus en liet me helpen door anderen. Dat was een succes! Op dit moment staan er al meer dan 100 artikelen op en dat aantal groeit elke week! In dit artikel vertel ik over de stappen die ik heb gezet en hoe ik mijn blog begon.  LEES HIER HOE IK EEN BLOG BEGON

Waarom RAARsociaal?

Toen ik begon met mijn Instagramaccount had ik nog niet de naam RAARsociaal. Ik startte op Instagram met een interieuraccount die @housemanhome heette en veranderde pas maanden later de naam. Daar kun je meer over lezen in het vorige artikel over hoe ik een blog begon. Maandenlang heb ik lopen broeden op een naam. Want wat past nou echt bij het onderwerp waar ik over praat? Wat past er bij mij? Ik wilde graag een naam waar menen nieuwsgierig van worden en waar ze op zouden klikken. Een naam die echt Linda uitstraalt, want die persoonlijkheid in mijn bedrijf vind ik super belangrijk! Ondanks mijn sociale angst wil ik trots op mezelf zijn en mezelf echt uitspreken waar ik voor sta. In dit artikel lees je waarom ik gekozen heb voor de naam RAARsociaal, wat het betekent en hoe ik er op gekomen ben. Het laatste van de 5 persoonlijke verhalen om mij beter te leren kennen.  LEES HIER WAAROM IK KOOS VOOR DE NAAM RAARSOCIAAL

Tot slot

Dit zijn de 5 persoonlijke artikelen om mij beter te leren kennen. Verhalen die je veel leren over mijn persoonlijke reis naar sociale confidence. De dingen waar ik tegenaan gelopen heb, wat er in mijn verleden gebeurt is. De dromen en doelen die ik kreeg. Al met al ben ik trots op de reis die ik heb afgelegd en vind ik het fijn om met jou te kunnen delen waar ik vandaan ben gekomen. Ik schaam me daar niet voor. Ik wil me er ook echt niet voor schamen en dat hoef jij ook niet te doen. Weet dat het echt wel even kost om je sociale angst te overwinnen. Maar elke stap is er eentje! Welke persoonlijke verhalen om mij beter te leren kennen spreekt jou aan? 


Liefs, 

Linda 

Reacties
Categorieën