RAARsociaal te gast

Naast mijn social media en blog praat ik ook met andere mensen over mijn sociale angst en de ziektewet. Via Instagram ben ik in contact gekomen met een heleboel andere mensen die zich bezig houden met mentale gezondheid, zoals andere (zo noem ik het altijd maar) mental health influencers, coaches, programmamakers en bloggers. Zo nu en dan verschijn ik in een podcast, schrijf ik een gastblog of wordt ik geinterviewd voor een artikel. Op deze pagina vind je een overzicht van alle gastblogs en -podcasts waar ik te gast ben geweest.

Hou Het Luchtig #12 - te gast bij Fenna

In Hou Het Luchtig de Podcast leert Fenna van Kerckhoven je alles over het creëren van jouw onderneming wat werkt voor jou en jouw fysieke grenzen. Ze neemt je mee in denken in mogelijkheden en een grenzeloze mindset.

Ook nodigt ze mensen uit die ook grenzeloos ondernemen en in de twaalfde aflevering was ik te gast om mijn verhaal te vertellen. Dit keer vertelde ik niet alleen over mijn sociale angst, maar juist over wat ik in de afgelopen 3,5 jaar gedaan heb om voor mezelf te beginnen.

Luister mee naar mijn reis naar ondernemerschap met mijn mentale rugzak over mijn schouder.

Stoorzender de podcast S03E05 - te gast bij Jeroen en Claire

In Stoorzender de Podcast gaan Jeroen en Claire in gesprek met mensen die uiteenlopende mentale klachten hebben. Claire worstelt haar hele leven al met mentale kwetsbaarheid en Jeroen is haar partner. Samen zijn ze op onderzoek uit naar hoe ze om kunnen gaan met mentale kwetsbaarheid.

In alweer de 5e aflevering van het derde seizoen was ik te gast en mocht ik mijn verhaal vertellen. Het is een prachtige podcastaflevering geworden waarin ik rustig en duidelijk vertel hoe sociale angst voelt en er uit ziet. Ga er lekker voor zitten met een kop thee en luister!

Huis van Herstel podcast 7 - te gast bij Marloes

Huis van Herstel is een plek waar je creatief kan re-integreren en herstellen. In hun podcast bespreken ze hun ervaringen, kennis en kunde en gaan ze in gesprek met mensen over de ziektewet en herstel. Ook ik was te gast.

Samen met Marloes ga ik in gesprek over mijn uitval en herstelproces. Ik deel openhartig hoe het is om uit te vallen met psychische klachten. Waar ben ik tegenaan gelopen en wat heb ik geleerd? Ik deel mijn proces die ik door ben gegaan en waar ik nog doorheen ga.

Nieuwsgierig? Je hoort het in aflevering 7 van de podcast van Huis van Herstel. 

Positieve Psychologie Podcast - #76 Vinger jezelf vrolijk | te gast bij Eline Verbeek

Toen Eline en ik in gesprek raakten over seks en masturberen, biechtte ik op dat ik hier eigenlijk weinig tot niet met vriendinnen over had gesproken. Van het een kwam het ander en twee dagen later was ik te gast in de podcast en gingen we in gesprek over masturberen. Een giechelonderwerp, kun je het wel noemen. Net als poepen en plassen is het iets wat we (bijna) allemaal doen, maar waar niet veel mensen open over praten. En dat is eigenlijk heel jammer. Masturberen is namelijk heel goed voor je! 

Wil je weten wat onze ervaringen zijn en hoe we over dit onderwerp denken? Luister dan de podcast aflevering!

Op de Sofa de podcast - te gast bij Denise

Op 2 juni 2021 was ik te gast bij Denise van Op de Sofa de podcast. Dé podcast over therapie. Haar missie is om meer openheid te creëren over therapie. Zoveel mensen hebben therapie, maar toch blijft het een spannend onderwerp. Door met verschillende mensen in gesprek te gaan, zowel met experts als met ervaringsdeskundigen leer je elke aflevering meer over therapie! 

In deze aflevering spreken we over sociale angst, de hulpverlening, maar ook over de rol van de overheid in de geestelijke gezondheidszorg.

Gastblog - Van angst naar stoornis naar blog

Op 4 januari 2021 werd mijn verhaal gepubliceerd op inhetzelfdeschuitje.com, de website en het initiatief van oprichtster Ellen. Zij weet dat mentaal gezond zijn niet vanzelfsprekend is, toen ze zelf een burn-out en depressie kreeg. Ze kwam er achter dat pas toen ze haar klachten erkende, er over ging praten en hulp ging zoeken er pas ruimte was om hier iets aan te veranderen.

Open zijn over mentale gezondheid en in contact komen met anderen die hetzelfde voelen als jij geeft kracht. Omdat dit nog niet bestond is ze zelf gestart met haar website. Op de site vind je verschillende ervaringsverhalen over uiteenlopende situaties. Ook mijn verhaal heeft een mooi plekje gekregen.

Gastblog - Op de praatstoel bij Judith

Op 19 oktober 2020 verscheen het artikel ‘Op de praatstoel’ op de de blog van Judith van judith-it.nl. Judith is blogger en schrijft onder andere over hoe het is om een KOPP volwassene te zijn. Haar moeder was mentaal ziek en stapte uit het leven toen Judith 26 jaar was. Judith doorbreekt de stilte over dit onderwerp en over mentale gezondheid op haar blog.

Ze nodigde mij uit om mijn verhaal te vertellen en dit is een primeur, want ik heb mijn verhaal nog nooit zo gedetailleerd opgeschreven. Spannend en voor mijzelf ook best confronterend om terug te lezen. Maar bovenal is het iets waar ik ontzettend trots op ben!

Positieve Psychologie Podcast - #10 Sociale angst, herstel en het leven daarna | te gast bij Eline Verbeek

Op 1 oktober 2020 was ik te gast in de podcast van Eline Verbeek. Eline is online coach en gespecialiseerd in gedragsverandering en gedragsverslavingen. Zij coacht mensen laagdrempelig, zonder wachtlijst.
Naast afgestudeerd is zij ook ervaringsdeskundige. Eline heeft geen makkelijke jeugd gehad en heeft hierdoor een eetverslaving en een koopverslaving ontwikkelt. Hier is ze ook voor behandeld.
Samen hebben wij gesproken over sociale angst. De reden dat wij in gesprek gingen was omdat wij allebei aan het einde van onze therapie kwamen. In de podcast spreken we de weg naar herstel, maar ook de weg na het herstel.