SOCIALE ANGST CLUB

De RAARsociaal sociale angst club

Heb jij last van sociale angstklachten en het idee dat je niemand hebt om mee te praten? Dat is helemaal niet zo’n gek gevoel. Een eenzaam gevoel is iets wat bij sociale angst hoort, maar als enige iets hebben waar jouw omgeving geen last van heeft is ook eenzaam. Man, wat heb ik me eenzaam gevoeld, toen ik er achter kwam dat ik een sociale angststoornis had. Ik kende de term zelf niet eens, ondanks mijn opleidingsachtergrond Maatschappelijk Werk & Dienstverlening. Ook op internet vond ik niet veel informatie en lotgenoten vinden lukte me ook niet. Pas toen ik begon te delen op Instagram over mijn sociale angststoornis en meer in contact kwam met anderen die dezelfde problemen ervaarden als ik, begon ik me meer en meer op mijn gemak te voelen. En dat gun ik anderen ook!

Daarom heb ik een besloten Facebookgroep opgericht die volledig gericht is op sociale angst. Iedereen die hier lid is heeft ook last van sociale angstklachten. In deze groep is er ruimte om vragen te stellen, te reageren op elkaar en in gesprek te gaan. Heb jij ook last van sociale angst en wil je je verhaal kwijt, of lezen en reageren bij andere gelijkgestemden? Dan wil ik je van harte uitnodigen om lid te worden van de sociale angst club.

Over de groep

De reden dat ik gekozen heb voor een Facebookgroep is enkel praktisch. Op Instagram lukt het niet om een forum als dit aan te maken. De Facebookgroep is gesloten en je privacy wordt volledig gerespecteerd. Niemand anders kan de inhoud van deze groep lezen, alleen de andere leden kunnen dit zien.

Onderling respect is ontzettend belangrijk. Ik tolereer dan ook geen plagerijen, schelden of agressief gedrag. Het is van belang dat er een liefdevolle en respectvolle sfeer is in de groep, waar iedereen zich veilig voelt om zijn of haar verhaal te doen. Verhitte discussies zijn niet geschikt voor dit forum, dat kun je beter ergens anders doen.

Probeer elkaar niet te veroordelen, maar vragen te stellen als je iets niet begrijpt. Iedereen ervaart sociale angst op een andere manier en soms zitten belemmerende overtuigingen ook nog wat in de weg. We zijn er om naar elkaar te luisteren, er voor elkaar te zijn en van elkaar te leren.