6 tips om jouw affirmaties dagelijks te herhalen
17 november 2020 

6 tips om jouw affirmaties dagelijks te herhalen

6 tips om jouw affirmaties dagelijks te herhalen

Eerder heb ik het met je gehad over positieve affirmaties en hoe goed het is om affirmaties dagelijks te herhalen. Kleine, kort geformuleerde zinnetjes over jezelf, of je omgeving. Zinnetjes die je dagelijks kan herhalen, zodat jouw brein wat meer positief wordt ingesteld. Van affirmeren moet je een gewoonte maken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe weet je welke manier van affirmeren bij je past, welke manieren er eigenlijk allemaal zijn?


Affirmeren kun je doen op jouw eigen manier. Daar zijn geen specifieke regels voor. Je kunt ze een keer per dag herhalen, maar je kan het ook twee keer per dag doen. Het ligt er maar net aan waar het in jouw routine past en wat bij jou past. Zelf geef ik de voorkeur aan in de ochtend affirmeren. Je brein is dan nog fris en wordt gelijk gevuld met positiviteit. Ik schrijf elke ochtend in het 6 minuten dagboek drie dingen waar ik dankbaar voor ben en dit sluit daar mooi op aan. In dit artikel geef ik jou tips om jouw affirmaties dagelijks te herhalen!

Dit is wat je in dit artikel leest:

  1. Hoeveel affirmaties doe je?
  2. Hoe kan ik affirmeren? (6 tips)

tips om je affirmaties dagelijks uit te spreken

Lees ook...

Over dagboekschrijven. Hoe begin je er mee en schrijf je elke dag?

30 dagboekvragen voor sociale angst

30 dagboekvragen voor je persoonlijke ontwikkeling

30 dagboekvragen voor meer zelfliefde


Hoeveel affirmaties doe je?

Als je begint met affirmeren kun je het beste klein beginnen. Je brein leert het beste een gewoonte per keer aan. Daarbij geloof ik in kleine stapjes, want hoe meer overwinningen, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt. Begin daarom met 1 affirmatie. Probeer dit een paar weken en kijk hoe je je voelt. Je kunt er dan vanzelf een toe gaan voegen, dat zul je wel aanvoelen. Bouw je positieve affirmaties langzaam uit, totdat je rond de 3-5 affirmaties hebt.

Als je zowel in de ochtend als in de avond wil affirmeren, kun je er voor kiezen om twee verschillende affirmaties dagelijks te herhalen. Misschien een gericht op de dag en op de nacht. Of iets anders waar jij je prettig bij voelt.

Eigenlijk kun je de hele dag door affirmeren. Elke keer als je de zinnetjes tegenkomt neemt je brein ze in zich op en prikkelen ze je gedachten. Door de verschillende mogelijkheden om affirmaties dagelijks te herhalen zal je zien dat je op een eenvoudige manier meer positief kan worden!

Lees in dit artikel wat positieve affirmaties zijn!


Hoe kan ik affirmeren?

Affirmeren kan op allerlei manieren. Ik geef je een aantal voorbeelden om jouw affirmaties dagelijks te herhalen:

  1. Stop een briefje met de affirmaties in je portemonnee, bijvoorbeeld bij je pinpas. Op die manier zie je ze steeds als je gaat afrekenen;
  2. Schrijf je affirmaties op in je agenda, of een notitieboek die je veel gebruikt. Als je de bladzijde openslaat neem je even de tijd om ze te lezen, of hardop voor te lezen;
  3. Schrijf met whiteboard writer op de spiegel. Elke ochtend als je voor de spiegel gaat zie je de affirmatie. Elke avond zie je hem weer. Spreek hem uit tegen jezelf als je voor de spiegel staat;
  4. Spreek een spraakbericht en sla het op in je telefoon. Zo kun je de affirmaties luisteren waar je maar wil!
  5. Luister mijn RAARsociaal Positivity & Self Confidence Booster playlist op Spotify. In deze playlists staan liedjes waar verborgen affirmaties in zitten. Ga een lekkere wandeling maken en luister, of dans! Want de meeste nummers zijn om lekker op te bewegen. Van hiphop tot pop, in het Engels en in het Nederlands!
  6. Schrijf elke dag in het 6 minutendagboek. Hier schrijf je een dagelijkse affirmatie in. Zo herhaal je elke dag je affirmatie.

Lees in dit artikel wat belemmerende overtuigingen zijn

Hoe blijf je de affirmatie herhalen?

Ook hier heb ik een paar tips voor. Maar als eerste wil ik zeggen dat het discipline kost om je affirmaties dagelijks te herhalen. Daarom begin je ook gewoon bij 1 affirmatie en niet bij een hele waslijst. Als je iets wil bereiken moet je er voor werken, zo werkt het nou eenmaal. Dingen komen je niet zomaar aanwaaien.

De meest eenvoudige manier om je affirmaties te onthouden is een terugkomende herinnering in je telefoon zetten. Zo herinner je jezelf er aan dat je de affirmatie moet doen. Het is aan jou of je de affirmatie op dat moment ook doet. Onthoud: je kunt je affirmaties doen waar, wanneer en hoe jij wil. Lig je nog in bed en heb je helemaal geen zin om voor de spiegel te gaan staan? Doe het dan gewoon in bed. Desnoods zet je de camera van je telefoon aan om jezelf aan te kijken.

Een andere manier van het dagelijks herhalen van je affirmaties is het gebruiken van een app, zoals My Affirmations. In deze app kun je affirmaties uitkiezen die je dan kunt afspelen. Waarschijnlijk zijn er nog wel meer van dit soort apps!

Welke tips ga jij gebruiken om je affirmaties dagelijks te herhalen?

Liefs,

Linda

Over de schrijver
Mijn naam is Linda en ik ben de oprichter van RAARsociaal. Als ervaringsdeskundige én professional help ik jou om zelfstandig met je sociale angstklachten om te leren gaan in de praktijk.
Reactie plaatsen