Sociale angst overwinnen hoef je niet alleen te doen

Join the community en ga mee op reis naar sociale confidence!

Ervaringsgericht én professioneel

Gebaseerd op echte ervaringen met sociale angst én professionele expertise als maatschappelijk werker en coach

Gespecialiseerd in sociale angst

Een gericht platform dat specifiek is ontworpen voor mensen die worstelen met sociale angstklachten

Online e-learning platform

Toegang tot een verscheidenheid aan e-learning modules, minicursussen, journalopdrachten en audio opnames

Community support

Een actieve en ondersteunende online community waar gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten, verhalen delen, inzichten geven en supporten

Veilig en vertrouwd

Een veilige omgeving waar gebruikers zich vrij kunnen voelen om zichzelf te zijn en zich te uiten zonder angst om veroordeeld te worden

Empowerment

Geeft mensen de controle over hun eigen herstelproces door middel van educatie, ondersteuning en samenwerking in een gemeenschap van gelijkgestemden

Praktische tools

Biedt praktische en direct toepasbare tools om sociale angst aan te pakken en zelfhulp te bevorderen

Flexibel leerplatform

Het platform is volledig toegankelijk op jouw eigen tempo en tijd, waardoor je op jouw eigen ritme kunt leren en groeien

Uniek in Nederland

de eerste lotgenotengroep in Nederland gericht op sociale angst, wat het een unieke en specifieke bron van ondersteuning maakt

De baas van RAARsociaal

De baas van RAARsociaal. Dat klinkt best een beetje gek, maar voor mij voelt het ook als iets om heel erg trots op te zijn. Mijn naam is Linda en ik ben de oprichter van RAARsociaal. Sinds 2019 ben ik online actief in het delen over sociale angst en het ondersteunen van mensen die hun sociale angst willen overwinnen. Dat doe ik door jou de juiste praktische handvatten te geven die je helpen op jouw persoonlijke reis naar meer sociale confidence!

In mijn eigen reis naar sociale confidence ontdekte ik dat er heel veel was wat ik zelf kon toepassen in de praktijk om mijn sociale angst te verminderen. Dingen die ik niet perse in therapie leerde, maar juist daarbuiten kon gebruiken ter ondersteuning wat ik leerde in therapie. Er is meer dan genoeg zelfhulp bij sociale angst!


Met RAARsociaal is het dan ook niet mijn intentie om therapie te vervangen, maar juist een ondersteuning van therapie te zijn, om daadwerkelijk in de praktijk constructief te leren omgaan met je sociale angst.


Dat doe ik door je te leren over sociale angst, een community van gelijkgestemden te bieden en je praktische oefeningen te bieden die je zelfstandig uit kan voeren en toe kan passen in jouw persoonlijke situatie.


Ik geloof dat jij ook de kracht en motivatie in jezelf kan vinden om zelfstandig stappen te maken steeds meer oké te worden met jezelf zoals JIJ dat wil.

"Ik ben heel erg blij dat de RAARsociaal Academie er is, om zoveel herkenning te vinden heb ik nog nooit ervaren op deze manier. Het feit dat ik mezelf heb voorgesteld werkte opluchtend, terwijl mijn angst zei dat ik het beter niet kon doen. Het is nog maar het begin, maar ik vind het fijn wetende dat ik in de toekomst mijn problemen kan delen met anderen die snappen waar ik het over heb en tips te krijgen van anderen.


Ik vind het ook heel fijn dat er cursussen zijn om mezelf nog beter te begrijpen en hoe ik er beter mee om kan gaan. Ik ben heel erg benieuwd wat het me verder gaat brengen en ik denk dat het heel goed is om op een laagdrempelige manier aan je sociale angst te kunnen werken."

Cato - member RAARsociaal Academie

Groei en bloei in de community!

De RAARsociaal Academie is dé plek waar jij op een veilige manier aan de slag kan gaan om jouw sociale angst stapje voor stapje te overwinnen. Je hoeft het niet alleen te doen, er zijn gelijkgestemden om je heen die jou begrijpen, supporten en ondersteunen. 


Voel je niet langer eenzaam en raar, maar vind een plek waar jij er bij mag horen en waar je geaccepteerd en gewaardeerd wordt.


Wat een prachtige omgeving heb je er van gemaakt! Echt heel mooi!


Tanisha - member RAARsociaal Academie

Het ziet er mooi uit, en werkt handig met de app. De filmpjes zijn erg informatief en er staan goede oefeningen

Ruud - member RAARsociaal Academie

Ik heb echt heel veel aan de RAARsociaal Academie en ik geloof dat er gaandeweg steeds meer mensen zich zullen openstellen
Miranda - member RAARsociaal Academie

De RAARsociaal Academie

Niet meer eenzaam dwalen, maar gezamenlijk gericht groeien!

De leeromgeving

De leeromgeving is dé plek waar jij op je eigen tempo en in je eigen volgorde stapsgewijs aan de slag kunt gaan met praktische oefeningen en lesmateriaal. Door niet één cursus aan te bieden, maar diverse oefeningen op verschillende gebieden, kun jij zelf kiezen waar je mee wil oefenen, hoe lang je er mee wil oefenen en hoe vaak. Zo heb je wat minder last van de druk om het heel goed te doen, want jij bent zelf degene die volledig in control is over je eigen leren.


De leeromgeving is volledig evidence-based, omdat ik de verschillende onderdelen zelf beoefend heb in de praktijk. Het zijn niet zomaar opdrachten, deze opdrachten helpen jou om je levensstijl positief te veranderen, waardoor je weer vanuit sociale confidence gaat leven en jezelf op nummer 1 zet!


De leeromgeving wordt elke maand geüpdatet met nieuw lesmateriaal in de vorm van een challenge, journalopdracht of audio opname. Daarnaast is er al het een en ander aanwezig in de leeromgeving, zoals twee minicursussen, een masterclass, verschillende journalopdrachten en een audio opname. Naast de maandelijkse nieuwe content kan er ook her en der zomaar nieuwe content geplaatst worden.

De community

Welkom bij de eerste online community voor mensen met sociale angst! Op deze plek kun je helemaal jezelf zijn, zonder maskers of façades. Ik begrijp de ups en downs van sociale angst als geen ander. De community is een veilige ruimte om te delen, te vragen, en soms even flink te ventileren – zonder oordeel.


Dit is dé plek waar we samen onze successen vieren, of ze nou groot of klein zijn. Of het nu gaat om die eerste stap die je buiten je comfortzone zette zonder die knagende angst, of die keer dat jij jezelf echt hebt laten horen. Het maakt niet uit, we supporten elkaar door dik en dun.


In de community vind je niet alleen antwoorden op je vragen, het is ook een plek waar je kwetsbaar kunt zijn zonder je te hoeven verstoppen. Het is oké om je grenzen aan te geven en te leren hoe je die uitdagende situaties stap voor stap aangaat.


Vergeet niet: hier vind jij jouw club, jouw mensen die begrijpen wat je doormaakt. En samen groeien we, dagen we sociale angst uit en omarmen we stap voor stap steeds meer wie we zijn. Want het is hier niet alleen overleven, maar bloeien op je eigen voorwaarden.

RSA actie aanbod afbeelding

v.a. €12,95

7 dagen proberen voor €0,-

Membership RAARsociaal Academie

Probeer de RAARsociaal Academie NU 7 dagen gratis! Zo kun jij uitvogelen of het wat voor je is. Daarna kun je een maand-,kwartaal- of jaarabonnement afnemen. Uiteraard, met een fijne korting.


  • Kom in contact met gelijkgestemden en voel je minder eenzaam
  • Oefen laagdrempelig en eenvoudig met anderen of alleen
  • Zo vanaf je telefoon te gebruiken!
IK WIL DIE MAAND!
Let op! Deze actie is tijdelijk!

"Pas toen ik mijn eigen community creëerde voelde ik dat ik sterker en zelfverzekerder werd. Nu bied ik dit jou ook aan!" 

Linda - oprichter RAARsociaal Academie

RAARsociaal Academie

Kan ik de RAARsociaal Academie volgen in plaats van therapie?

De RAARsociaal Academie is een plek waar je op een toegankelijke manier handvatten en inzichten krijgt die je eenvoudig toe kunt passen in de praktijk. Ik heb de RAARsociaal Academie opgericht als aanvulling op wat je leert in de GGZ. Daar miste ik zelf nog wel eens de koppeling naar de praktijk.

De RAARsociaal Academie werkt wel heel goed als je al therapie gevolgd hebt, maar toch nog zo nu en dan tegen het feit aanloopt dat je niet zo goed weet hoe je nu daadwerkelijk met een situatie om kan gaan waar je geen sociale confidence voelt.

Daarnaast biedt het een uitgebreid forum waar je met gelijkgestemden in contact kan komen. Het praten met anderen en je minder alleen voelen levert een enorme bijdrage aan jouw zelfvertrouwen en sociale confidence!

Is het platform geschikt voor mij?

De RAARsociaal Academie is een praktische online leerplek waar je kan oefenen om echt in de praktijk anders om te gaan met je sociale angsten en onzekerheid. Het geeft je concrete handvatten en oefeningen die je eenvoudig en gelijk toe kunt passen.

Je hebt geen diagnose sociale angst nodig. Heb je die diagnose wel, dan raad ik je aan om therapie te volgen en de RAARsociaal Academie te volgen om de koppeling naar de praktijk te maken.

De RAARsociaal Academie is er voor iedereen die wil werken aan zijn of haar sociale confidence. Die op zoek wil naar zichzelf en wil leren om helemaal oké met zichzelf te worden op eigen voorwaarden.

Ik heb al zoveel verschillende hulp, waarom zou ik voor de RAARsociaal Academie gaan?

Dat wat ik zelf zo gemist heb, heb ik voor jou gemaakt. De RAARsociaal Academie is anders dan de hulp die je krijgt van bijvoorbeeld de GGZ of van een andere coach of therapeut. De RAARsociaal Academie is een zelfhulp platform. Het is de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat met de concrete opdrachten, zodat jij jouw leven helemaal aan kan passen naar hoe JIJ het wil.

Ik ben geen vervanger van de GGZ. Dat heb ik ook nooit willen zijn. Ik ben een maatschappelijk werker in hart en nieren en ik geniet er van om jou met een klein beetje aansturing zelf te laten bedenken hoe jij je leven anders in kan richten. Ik ben enkel de inspirator, jij bent de creator.

De RAARsociaal Academie helpt je om die omgebogen overtuigingen ook echt om te zetten in concreet gezond gedrag. Ik help je om jezelf beter te leren kennen, meer te begrijpen over de symptomen die sociale angsten met zich meebrengen en constructief te leren om helemaal oké met jezelf te worden zoals JIJ dat wil.

Dus niet meer hulp op allerlei verschillende eilandjes, maar een vaste plek om jouw sociale confidence daadwerkelijk in de praktijk te leren brengen én dit vast te houden.

Hoeveel tijd gaat er zitten in de RAARsociaal Academie?

Het leuke van de RAARsociaal Academie is dat er geen tijdsdruk achter zit. Het lesmateriaal bestaat uit kleine stukjes die je eenvoudig op zichzelf kan volgen. Zelfs de minicursussen zijn per module los te volgen.

Neem bijvoorbeeld elke dag een kwartiertje de tijd om te oefenen op het leerplatform. Of neem er wat langer de tijd voor, bijvoorbeeld in het weekend of ‘s avonds. Je mag het volledig zelf bepalen!

Maakt het uit hoe actief je bent in de community?

Nee, het is niet verplicht om heel actief te zijn in de community. Wel is het heel fijn en leuk om met andere gelijkgestemden te praten en je wat minder alleen te voelen.

Maar waar de een wat sneller op de voorgrond staat en wil vertellen is de ander wat meer een kat-uit-de-boom-kijker en luistert en leest meer. Het is allebei oké. Iedereen leert en ervaart op zijn of haar eigen manier.

Probeer jezelf wel uit te dagen om steeds wat meer van jezelf te laten horen en te laten zien. Daar is de community in de RAARsociaal Academie perfect voor!

Maak een vliegende start in jouw reis naar sociale confidence!