banner over mij

Mijn kracht is mijn kwetsbaarheid

En daar ben ik helemaal oké mee

5+

jaar ervaring met sociale angst

10+

jaar ervaring als sociaal werker en coach

Iedereen verdient sociale vrijheid!

Toen ik in december 2018 uitviel en de diagnose sociale angst kreeg had ik nooit kunnen geloven dat ik nu een eigen bedrijf heb en anderen ondersteun die worstelen met sociale angstklachten. En toch is het zo gegroeid. Ik heb van mijn kwetsbaarheid mijn kracht weten te maken. Gedreven voor mijn liefde voor echte verbinding en de groei van al die worstelende mensen die dankzij mij stappen kunnen maken naar een leven waarin ze helemaal oké met zichzelf zijn op hun eigen voorwaarden.


Met RAARsociaal help ik mensen met zelfhulp bij sociale angst klachten, die weinig zelfvertrouwen in zichzelf hebben en een laag of onduidelijk zelfbeeld. Dat doe ik door een membership op de RAARsociaal Academie aan te bieden. Hier kun je gebruik maken van een online leerplatform waar maandelijks nieuwe content op komt en een online community, waar jij in contact kan komen met gelijkgestemden.


Wat ik aanbied met RAARsociaal is gebaseerd op waar ik zelf de afgelopen jaren aan gewerkt heb. Ik heb de weg voor je vrijgemaakt. Die community die ik zelf opbouwde bied ik jou op het platform. En ik help je om dit zo effectief mogelijk te gebruiken, zodat ook jij de liefdevolle resultaten van de verbinding met gelijkgestemden kan voelen.

Het aanbod van RAARsociaal

sociale angst hulpgids voor thuis

Sociale Angst Hulpgids voor thuis

Deze bomvolle digitale gids helpt jou met 8 overzichtelijke stappen naar sociale confidence!

De RAARsociaal Academie

Leerplatform met community van gelijkgestemden waar je laagdrempelig kan oefenen

journals en andere producten

Journals en andere producten

Op zoek naar oefeningen en journal opdrachten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Hi! Mijn naam is Linda

In de afgelopen jaren ben ik van een onzekere, angstige jonge meid met een laag zelfbeeld uitgegroeid tot een krachtige, slimme en zelfverzekerde vrouw. Jarenlang worstelde ik, zonder dat ik het wist, met sociale angst. Het zorgde ervoor dat ik uitviel in de ziektewet in december 2018. Nadat ik in 2019 mijn diagnose sociale angst kreeg ging mijn ontwikkeling in een stroomversnelling.


Met mijn diagnose op zak ging ik op zoek naar antwoorden, herkenning en oplossingen. Daarnaast begon ik een Instagram account waar ik foto’s van mijn interieur deelde om mezelf dagelijks een taakje te geven en mijn huis netjes te houden. Dat dit de beste beslissing is geweest die ik ooit heb gemaakt is nu te zien in de vorm van mijn online business: RAARsociaal.


Ik ging van onzichtbaar willen zijn naar juist ontzettend zichtbaar te zijn. Van een laag zelfbeeld naar echt oké zijn met mezelf zoals IK dat wil. En dat mag ik jou ook leren. Want ik geloof dat ook jij kan leven vanuit sociale confidence en echt helemaal lekker oké te zijn met jezelf op jouw eigen voorwaarden!

Liefs,

Linda

Wow! Zo happy dat er iemand is die vanuit ervaring vertelt over sociale angst, voor mijzelf gaat het taboe er hierdoor af!

Ruth, oud member RAARsociaal Academie

Het begon allemaal met Instagram

Mijn eerste echte stap naar sociale confidence begon met het starten van een Instagramaccount. Op 4 januari 2019 postte ik de eerste foto op mijn account @housemanhome. Hier deelde ik foto’s van mijn interieur.

Op deze manier had ik elke dag een taakje in de ziektewet en had ik een stok achter de deur om mijn huis netjes te houden. Maar ik vond het wel doodeng. Wat van mezelf laten zien was wat ik wilde, maar ook wat ik niet durfde.


De drang om open en eerlijk te zijn overwon het steeds meer van de angst. In kleine stapjes ging ik van captions over koetjes en kalfjes naar een veel meer eerlijk verhaal over mijn situatie en langzamerhand plaatste ik ook steeds meer foto’s van mezelf.


Op Instagram leerde ik mijn nieuwe ik kennen én laten zien. Ik ben een hulpverlener in hart en nieren, ondanks mijn eigen persoonlijke problemen. En om te ervaren dat zoveel mensen baat hadden bij het delen van mijn verhaal deed me ontzettend goed. Ik ontmoette steeds meer gelijkgestemden en kwam steeds meer in mijn kracht te staan.


Ik groeide en groeide tot dit moment, waarop ik ingeschreven sta bij de Kamer van Koophandel en écht aan de slag ga om van mijn ervaringen en kennis om te zetten in hulp voor jou. Ik durf meer dan ik ooit heb durven dromen en ik leef daadwerkelijk mijn droom!

Feitjes over mij

Ik ben opgeleid maatschappelijk werker en heb gewerkt als coach op een klantenservice. Affiniteit met mentale gezondheid en persoonlijke ontwikkeling is er altijd al geweest.
Ik ben geboren en (zo goed als) getogen in Zwolle, waar ik midden in de binnensta woon. Ik hou van mijn stad en zal hier niet zo snel weggaan.
Als echte Zwollenaar ga ik ook naar de wedstrijden van PEC Zwolle op het fanatieke vak.
Mijn creativiteit kan ik kwijt in mijn interieur en in de zorg voor mijn planten. Dat zijn hobby’s die er altijd al zijn geweest, maar die ik in de ziektewet heb mogen herontdekken. En ik geniet er met volle teugen van!
Naast zorgen voor mijn planten zorg ik ook voor de twee liefste boys ter wereld: mijn katten Rico en Remy. Zij hebben een grote bijdrage gehad in mijn herstelproces!

Wat anderen over mij zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Ik heb jarenlang niet durven uitspreken dat ik sociale angst heb

Ik wil alleen zeggen dat ik volschiet van je net geplaatste bericht. Ik ben 42 en heb jarenlang naar niemand durven uitspreken dat ik een sociale angststoornis heb. Ik heb zo'n bewondering voor wat je doet en ben je dankbaar. Ik hoop dat er veel mensen aansluiten en gehoord voelen en geliefd, want ik weet wat een struggle het is.
Ms. Nameless
Add Your Stars

Keep it up superwoman!

Wat ben jij ontzettend leuk aan het groeien met je bedrijf! Is vast moeilijk om een begin te maken en je weg te vinden, maar ik weet zeker dat je mensen aan het helpen bent met je adviezen. Keep it up superwoman!
Ms. Nameless
Add Your Stars
Zo blij dat ik jou heb leren kennen
Ben zo blij dat ik jou heb leren kennen. Eindelijk iemand die begrijpt wat ik bedoel. En die niet zegt waar doe je nou weer moeilijk over. Of je trekt je ook alles aan. Thanks!
Ms. Nameless
Add Your Stars

MIJN VISIE OP SOCIALE ANGST

profielfoto

Sociale angst wordt in Nederland bestempeld als angststoornis; de sociale angststoornis. Zo staat het beschreven in de DSM, het handboek van psychologen en therapeuten. Toch zie ik sociale angst heel anders als enkel en alleen de diagnose sociale angststoornis.


Ik zie sociale angst als een bepaalde mindset die steeds meer voorkomt bij mensen door de prestatiedruk in Nederland. Het is een manier waarop je naar jezelf, maar ook je omgeving kijkt. Je plaatst jezelf daarin steeds net onder de ander. De ander zal het wel beter weten, de ander zal wel gelijk hebben. Daarmee cijfer je jezelf weg.


We laten allemaal het perfecte plaatje zien op social media, maar daarmee vergroten we ook sociale angsten. We moeten allemaal meer, beter en nog meer. Een koophuis, een partner, een kind, genoeg geld, mooie reizen, een goede auto. We willen het allemaal hebben en allemaal hebben meegemaakt. En als ons leven er maar saai uit ziet gaan we twijfelen. Te veel op die buitenwereld letten vergroot sociale angst in mijn ogen.  

Van buiten naar binnen leven

Waar de meeste mensen stilstaan bij zichzelf, bij wat ze willen, vinden en denken en van daaruit gaan handelen, doen mensen met sociale angst dit andersom. Ze passen hun gedrag aan bij de signalen die de omgeving hen geeft. Daarom zijn mensen met sociale angst vaak afwachtend en vinden ze het moeilijk om beslissingen te nemen. Ze zijn op zoek naar goedkeuring vanuit hun omgeving, omdat ze zelf de knoop niet door durven te hakken wat ze vinden.


Omdat je twijfelt aan jezelf en aan je kunnen, heb je je omgeving nodig om je de bevestiging te geven dat je het goed doet. Vanuit jezelf kun je die bevestiging niet krijgen, dus ga je automatisch steeds op zoek naar de bevestiging van buitenaf. Door zoveel mogelijk te doen wat anderen van je verwachten heb je een – niet kloppend – gevoel van controle over de situatie. Je hebt het idee dat als je aan de verwachtingen van je omgeving voldoet, je het ook niet fout kan doen.


In plaats van dat je vanuit je eigen normen en waarden handelt, leer je de normen en waarden van anderen en probeer je daar zoveel mogelijk naar te handelen. Hierdoor ben je ontzettend ver verwijderd van jezelf. Het is alsof je geen zelfbeeld hebt, maar die steeds laat kleuren door je omgeving. Dat maakt je een soort kameleon. Je kunt in elke situatie anders zijn. Klinkt vermoeiend hè? Dat is het ook…

Waar ik voor sta

Zelfliefde

Jezelf zijn begint bij zelfliefde. Zorgen voor jezelf, compassie hebben, jezelf respecteren en jezelf accepteren. Dit is de basis van je herstelproces,

Verbinding

Leven draait om de verbinding met anderen. Verbinding tilt je omhoog en helpt je groeien. Het vermindert je eenzaamheid en geeft zelfvertrouwen!

Psycho educatie

Kennis is macht. Hoe meer je begrijpt hoe jouw brein werkt, hoe beter je weet hoe je kan werken aan jouw herstelproces. Laat het niet over aan de psycholoog. Leer zelf!

Praktisch

Je mentale gezondheid verbeteren hoeft niet alleen maar ingewikkeld te zijn. Juist die praktische toepassing helpt je om stappen te maken in de praktijk.

Positief

Ik geloof in jou in je kracht zetten. Een positieve benadering. Nee, niet alles is positief, maar ik richt me op je successen, ook die tijdens je missers.

RAARsociaal

Jij bent zoals je bent. Ook als een ander dat raar vindt. Iedereen is anders en uniek. Dat mag jij ook zijn! Omarm je rare kanten die jou gelukkig maken.