Hi, ik ben Linda

Welkom op RAARsociaal.nl, hét blog over mentale gezondheid, specifiek gericht op sociale angst.

Welkom bij het resultaat van mijn herstelproces, mijn kindje, mijn trots! Na een zoektocht van 10 jaar naar mezelf en naar een verklaring voor de dingen waar ik tegenaan liep in het leven. Na het krijgen van mijn diagnose, een sociale angststoornis. Een diagnose die ik niet kende, maar waar ik wel veel van mezelf in herkende.
Ik wilde meer leren over mijn sociale angst, zodat ik mezelf beter kon begrijpen. Naast mijn cognitieve gedragstherapie zocht ik op internet naar herkenning. Praktische blogs vond ik niet in het Nederlands, maar wel in het Engels. Er is sowieso veel meer bekend over sociale angst in Amerika en Engeland dan in Nederland. Daar wilde ik verandering in krijgen.

Naar mijn mening is sociale angst iets waar iedereen in meer of mindere mate wel eens last van heeft. Voor de meeste mensen is dit verder geen probleem. Ze kunnen hun leven lijden zoals zij dat willen. De angst geeft hen enkel een signaal, een waarschuwing. Maar er is ook een groep mensen die hierdoor belemmerd wordt in hun dagelijks leven. Voor die mensen ben ik deze blog begonnen.

Wat er niet is kun je zelf creëren

Met deze blog wil ik een platform creëren met herkenningsverhalen en praktische tips rondom sociale angst en in de ziektewet zitten. Je bent niet de enige die worstelt met deze gevoelens!

Waar gaat het over?

Iedereen is wel eens angstig in sociale situaties. Die presentatie die je peentjes laat zweten, of een feestje waar je niemand kent. Een beetje angst is niet erg, het is zelfs wel gezond. Het houdt je scherp. Maar als de angst allesoverheersend wordt en je belemmerd in je dagelijks leven, dan is het niet meer zo gezond.

Sociale angst is de angst om kritisch beoordeeld te worden door anderen. Wil je meer lezen over wat sociale angst inhoudt? Klik dan HIER.

In de ziektewet

Door mijn sociale angststoornis belandde ik in de ziektewet, met alle gevolgen van dien. Ik kreeg te maken met een particuliere uitkeringsinstantie, schreeuwende Arbo artsen en een mislukte re-integratie. Op de blog zul je artikelen vinden gerelateerd aan de ziektewet. Zo deel ik tips hoe je het beste een ziekmelding kunt doen en vertel ik over de Arbo dienst.

Wil je meer lezen over de ziektewet? Klik dan HIER.