De veiligste plek om jouw sociale confidence te laten groeien

dat vind je bij de RAARsociaal Academie!

WORD MEMBER 

Ervaringsdeskundigheid

In 2019 kreeg ik de diagnose sociale angststoornis en begon mijn zoektocht naar herstel

Praktijkgericht

Ik leer je hoe je niet alleen in je hoofd, maar ook daadwerkelijk in de praktijk veranderd

Deskundige begeleiding

Ik ben opgeleid maatschappelijk werker en ervaren coach

Community

Praat met andere gelijkgestemden brengt jouw herstelproces in een stroomversnelling

Veilige omgeving

Op een plek van support en begrip, zonder al te veel moeite

Evidence-based

Alle oefeningen zijn in de praktijk uitgeprobeerd en helpend bevonden

Langdurige ondersteuning

Word member zolang als jij nodig hebt, niet zolang er ruimte voor je is

Regelmatige updates

Elke maand nieuwe content op het leerplatform

Interactieve sessies

Stel je vragen in live Q&A's en in de community

De baas van RAARsociaal

De baas van RAARsociaal. Dat zegt natuurlijk een beetje gek, maar voor mij voelt het ook als iets om heel erg trots op te zijn. Mijn naam is Linda en ik ben de oprichter van RAARsociaal. Sinds 2019 ben ik online actief in het delen over sociale angst en het ondersteunen van mensen die hun sociale angst willen overwinnen. Dat doe ik door jou de juiste praktische handvatten te geven die je helpen op jouw persoonlijke reis naar meer sociale confidence!


In mijn eigen reis naar sociale confidence ontdekte ik dat er heel veel was wat ik zelf kon toepassen in de praktijk om mijn sociale angst te verminderen. Dingen die ik niet perse in therapie leerde, maar juist daarbuiten kon gebruiken ter ondersteuning wat ik leerde in therapie. Met RAARsociaal is het dan ook niet mijn intentie om therapie te vervangen, maar juist een ondersteuning van therapie te zijn, om daadwerkelijk in de praktijk constructief te leren omgaan met je sociale angst. Er is meer dan genoeg zelfhulp bij sociale angst!


Dat doe ik door je te leren over sociale angst, een community van gelijkgestemden te bieden en je praktische oefeningen te bieden die je zelfstandig uit kan voeren en toe kan passen in jouw persoonlijke situatie.

Ik geloof dat jij ook de kracht en motivatie in jezelf kan vinden om zelfstandig stappen te maken steeds meer oké te worden met jezelf zoals JIJ dat wil.

"Ik ben heel erg blij dat de RAARsociaal Academie er is, om zoveel herkenning te vinden heb ik nog nooit ervaren op deze manier. Het feit dat ik mezelf heb voorgesteld werkte opluchtend, terwijl mijn angst zei dat ik het beter niet kon doen. Het is nog maar het begin, maar ik vind het fijn wetende dat ik in de toekomst mijn problemen kan delen met anderen die snappen waar ik het over heb en tips te krijgen van anderen. 


Ik vind het ook heel fijn dat er cursussen zijn om mezelf nog beter te begrijpen en hoe ik er beter mee om kan gaan. Ik ben heel erg benieuwd wat het me verder gaat brengen en ik denk dat het heel goed is om op een laagdrempelige manier aan je sociale angst te kunnen werken."

Cato - member RAARsociaal Academie

DE LEEROMGEVING

De leeromgeving van de RAARsociaal Academie is dé plek van persoonlijk empowerment, groei en zelfontdekking. Hier vind je een schat aan waardevolle bronnen die speciaal door mij ontworpen zijn om mensen te ondersteunen die worstelen met sociale angstklachten. Mensen die klaar zijn om op reis naar zelfacceptatie, zelfvertrouwen en steeds meer sociale confidence te gaan, op hun eigen voorwaarden.

Wat zit er in de leeromgeving:

 • Minicursussen: duik dieper in op wat sociale angst is en wat je er tegen kan doen met de praktische minicursussen op de leeromgeving. Deze minicursussen bestaan uit korte filmpjes en praktische opdrachten.
 • Audio opnames: luister naar inspirerende audio opnames die jou begeleiden op jouw reis naar zelfontdekking. Ik vertel bijvoorbeeld over wat voor mij geholpen heeft in mijn reis naar sociale confidence.
 • Losse opdrachten: soms is een kleine stap de enige die je nodig hebt om vooruitgang te boeken. Met de losse opdrachten bied ik jou praktische oefeningen die je helpen om je sociale confidence te vergroten. Het zijn eenvoudige oefeningen die makkelijk in je dagelijks leven passen.
 • Maandelijks wat nieuws: ik begrijp dat groei een voortdurende reis is met heel veel verschillende onderdelen. Daarom voeg ik maandelijks nieuwe en frisse content toe aan de leeromgeving. Zo blijf je gemotiveerd, geïnspireerd en altijd in ontwikkeling.

DE COMMUNITY

Als er iets is waar ik heel sterk in geloof dan is het wel de kracht van verbinding met gelijkgestemden. Dat is wat ik zelf in de afgelopen jaren heb ervaren en wat ik nu jou biedt, omdat ik zeker weet dat het je gaat helpen in je herstelproces.

Sociale angstklachten kunnen soms enorm eenzaam voelen, maar je bent nooit alleen. De community is een plek waar je gelijkgestemden vindt, mensen die begrijpen wat je doormaakt en die samen met jou willen groeien.

 

De huidige boards van de community:

 • Stel je voor: op dit board lees jij de inspirerende verhalen van de andere leden kennen. Je kunt hier ook jezelf voorstellen en de eerste stap zetten in het groeien van je sociale confidence én in het opbouwen van waardevolle connecties.
 • Sparren met gelijkgestemden: dit is de plek waar open gesprekken plaatsvinden. Stel jouw vragen, deel je struggles en ervaringen en vind steun en begrip van anderen die dezelfde reis doormaken als jij.
 • Successen vieren: vier samen met de anderen elke overwinning en succes, hoe groot of klein ze ook zijn. Door je successen te delen sta je er meer bij stil en de successen van anderen inspireren en motiveren jou ook weer om door te gaan!
 • Tips en inzichten: heb jij een vet goede tip, een mooi boek, handig werkboek of andere tool gevonden die je helpt? Of misschien heeft een bepaalde quote je wel veel gebracht. Deel het met anderen en laat je inpireren door de tips en tricks van anderen.
 • Nieuwtjes en evenementen: alles wat nieuw is of belangrijk in de RAARsociaal Academie komt bij nieuwtjes en evenementen. Als er een nieuwe challenge aankomt zul je die hier in zien en ook kunnen volgen.
Wat een prachtige omgeving heb je er van gemaakt! Echt heel mooi!Tanisha - member
Het ziet er mooi uit, en werkt handig met de app. De filmpjes zijn erg informatief en er staan goede oefeningen

Ruud - member

Ik heb echt heel veel aan de RAARsociaal Academie en ik geloof dat er gaandeweg steeds meer mensen zich zullen openstellen
Miranda - member
RSA actie aanbod afbeelding
€ 12,95-
€ 7,-

RAARsociaal Academie Membership

Word member van de RAARsociaal Academie en krijg de eerste maand voor maar €7,-! Zo kun jij voor een no-brainer prijs snuffelen of het wat voor jou is!


 • Kom in contact met gelijkgestemden en voel je minder eenzaam
 • Oefen laagdrempelig en eenvoudig met anderen of alleen
 • Zo vanaf je telefoon te gebruiken!

VEEL GESTELDE VRAGEN

RAARsociaal Academie

Kan ik de RAARsociaal Academie volgen in plaats van therapie?

De RAARsociaal Academie is een plek waar je op een toegankelijke manier handvatten en inzichten krijgt die je eenvoudig toe kunt passen in de praktijk. Ik heb de RAARsociaal Academie opgericht als aanvulling op wat je leert in de GGZ. Daar miste ik zelf nog wel eens de koppeling naar de praktijk.

De RAARsociaal Academie werkt wel heel goed als je al therapie gevolgd hebt, maar toch nog zo nu en dan tegen het feit aanloopt dat je niet zo goed weet hoe je nu daadwerkelijk met een situatie om kan gaan waar je geen sociale confidence voelt.

Daarnaast biedt het een uitgebreid forum waar je met gelijkgestemden in contact kan komen. Het praten met anderen en je minder alleen voelen levert een enorme bijdrage aan jouw zelfvertrouwen en sociale confidence!

Is het platform geschikt voor mij?

De RAARsociaal Academie is een praktische online leerplek waar je kan oefenen om echt in de praktijk anders om te gaan met je sociale angsten en onzekerheid. Het geeft je concrete handvatten en oefeningen die je eenvoudig en gelijk toe kunt passen.

Je hebt geen diagnose sociale angst nodig. Heb je die diagnose wel, dan raad ik je aan om therapie te volgen en de RAARsociaal Academie te volgen om de koppeling naar de praktijk te maken.

De RAARsociaal Academie is er voor iedereen die wil werken aan zijn of haar sociale confidence. Die op zoek wil naar zichzelf en wil leren om helemaal oké met zichzelf te worden op eigen voorwaarden.

Ik heb al zoveel verschillende hulp, waarom zou ik voor de RAARsociaal Academie gaan?

Dat wat ik zelf zo gemist heb, heb ik voor jou gemaakt. De RAARsociaal Academie is anders dan de hulp die je krijgt van bijvoorbeeld de GGZ of van een andere coach of therapeut. De RAARsociaal Academie is een zelfhulp platform. Het is de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat met de concrete opdrachten, zodat jij jouw leven helemaal aan kan passen naar hoe JIJ het wil.

Ik ben geen vervanger van de GGZ. Dat heb ik ook nooit willen zijn. Ik ben een maatschappelijk werker in hart en nieren en ik geniet er van om jou met een klein beetje aansturing zelf te laten bedenken hoe jij je leven anders in kan richten. Ik ben enkel de inspirator, jij bent de creator.

De RAARsociaal Academie helpt je om die omgebogen overtuigingen ook echt om te zetten in concreet gezond gedrag. Ik help je om jezelf beter te leren kennen, meer te begrijpen over de symptomen die sociale angsten met zich meebrengen en constructief te leren om helemaal oké met jezelf te worden zoals JIJ dat wil.

Dus niet meer hulp op allerlei verschillende eilandjes, maar een vaste plek om jouw sociale confidence daadwerkelijk in de praktijk te leren brengen én dit vast te houden.

Hoeveel tijd gaat er zitten in de RAARsociaal Academie?

Het leuke van de RAARsociaal Academie is dat er geen tijdsdruk achter zit. Het lesmateriaal bestaat uit kleine stukjes die je eenvoudig op zichzelf kan volgen. Zelfs de minicursussen zijn per module los te volgen.

Neem bijvoorbeeld elke dag een kwartiertje de tijd om te oefenen op het leerplatform. Of neem er wat langer de tijd voor, bijvoorbeeld in het weekend of ‘s avonds. Je mag het volledig zelf bepalen!

Maakt het uit hoe actief je bent in de community?

Nee, het is niet verplicht om heel actief te zijn in de community. Wel is het heel fijn en leuk om met andere gelijkgestemden te praten en je wat minder alleen te voelen.

Maar waar de een wat sneller op de voorgrond staat en wil vertellen is de ander wat meer een kat-uit-de-boom-kijker en luistert en leest meer. Het is allebei oké. Iedereen leert en ervaart op zijn of haar eigen manier.

Probeer jezelf wel uit te dagen om steeds wat meer van jezelf te laten horen en te laten zien. Daar is de community in de RAARsociaal Academie perfect voor!