better together
Gastblogs
Linda
Gastblogs
05/10/2024
2 min
0

Better Together: samen het taboe rondom sociale onzekerheid doorbreken

05/10/2024
2 min
0

Wij zijn Monica en Amber, en in maart dit jaar zijn we gestart met het online platform Better Together. Wij geloven dat niemand alleen hoeft te staan in de strijd tegen sociale onzekerheid. Als jongvolwassenen tussen 20 en 29 jaar begrijpen we de uitdagingen waarmee velen van onze leeftijdsgenoten te maken hebben. 

Daarom zijn we er om te laten zien dat zij niet alleen zijn in hun sociale onzekerheid – heel veel jongeren hebben hiermee te maken, dat zien wij ook volop in onze omgeving. Met Better Together willen we het taboe rondom sociale onzekerheid doorbreken en meer zichtbaarheid geven aan dit onderwerp. Maar wat houdt Better Together precies in, en wat is ons doel?

Wat is Better Together?

Better Together is een online platform gericht op jongeren tussen 20 en 29 jaar oud. We bieden een veilige ruimte waarin jongeren kunnen ontdekken dat sociale onzekerheid veel vaker voorkomt dan ze misschien denken. Sociale onzekerheid is een taboeonderwerp waar nog te weinig over gesproken wordt.

Wij willen dit veranderen. We zijn in gesprek geweest met een aantal jongeren die sociale onzekerheid ervaren en aan de hand daarvan hebben we een keuze gemaakt in het soort content en de tips die we delen.

Instagram better together

Wat doen we?

Op Better Together, te vinden op Instagram en TikTok (bettertogether_social), tonen we situaties waarin sociale onzekerheid voorkomt en laten we zien dat dit een gedeelde ervaring is onder velen jongeren.

Door het tonen van situaties proberen we het taboe te doorbreken en meer zichtbaarheid te creëren over sociale onzekerheid. Daarnaast delen we praktische tips en hulpbronnen om jongeren te helpen omgaan met hun sociale onzekerheid.

better together tiktok

Ons doel

Ons doel bij Better Together is simpel: jongeren laten zien dat ze niet alleen zijn in hun strijd tegen sociale onzekerheid. Of je nu worstelt met het leggen van nieuwe contacten, het voeren van een gesprek op een feestje, presenteren voor een groep mensen of het omgaan met kritiek, wij willen laten zien dat veel jongeren vergelijkbare uitdagingen ervaren.

Daarnaast willen we het taboe rondom sociale onzekerheid doorbreken door het onderwerp meer zichtbaarheid te geven, dit doen we door het delen van video’s met situaties en het delen van verschillende tips tegen sociale onzekerheid.

We geloven dat niemand alleen hoeft te staan in de strijd tegen sociale onzekerheid. Je bent écht niet de enige die sociale onzekerheid ervaart! Samen zijn we ‘’Better Together’’.

Liefs,

Monica en Amber

sociale onzekerheid

Reacties
Categorieën