sociale angst triggers middelbare school
Sociale angst voorbeelden
Linda
Sociale angst voorbeelden
04/11/2021
2 min
0

13 sociale angst triggers - middelbare school editie

04/11/2021
2 min
0

Lange tijd heb ik gedacht dat ik een hele goede en leuke middelbare schooltijd gehad heb. Ik was een populair meisje en had veel vrienden. Nu pas begrijp ik hoeveel van mijn gedrag te maken had met mijn sociale angst. Hoeveel ik niet heb gedaan vanuit mezelf, maar omdat mijn lichaam en geest me die kant op duwden. 

Toen had ik al last van symptomen, maar nu pas begrijp ik ze beter. De middelbare school is een plek waar sociale angst ontzettend getriggerd kan worden. Tijdens mijn middelbare schooltijd was oordeel er volop. Je hoorde erbij, of niet. Er werd gekeken naar kleding, of je uitging, of je een beetje wat mocht van je ouders. 

Je populariteit had aan een heleboel eisen te voldoen. Toen vond ik dat normaal. Terugkijkend vraag ik me af hoe ik en sommige anderen de middelbare school hebben overleeft. In dit artikel heb ik de grootste sociale angst triggers van de middelbare school voor je verzameld.

sociale angst triggers middelbare school

Sociale angst triggers op school

 1. De leraar iets moeten vragen
 2. Een presentatie geven voor in de klas, terwijl je weet dat je hele nek onder de rode vlekken zit van de zenuwen. Wat iedereen ziet!
 3. Bang zijn om iets voor de klas te delen, omdat je niet voor iedereen een paniekaanval wilt hebben.
 4. Als je je toets aan het begin van het lokaal moet inleveren, en je moet langs alle mensen lopen
 5. Een rondje door de klas doen en een feitje over jezelf delen
 6. Paranoïde worden dat de persoon die achter je zit je veroordeelt
 7. Klassikale discussies
 8. Dat ongemakkelijke moment waarop je laat de klas binnenkomt en iedereen naar je staart
 9. Als je je moet melden, omdat je er doorheen zat te kletsen.
 10. Verplicht naar beneden moeten komen, omdat er kennissen van je ouders zijn die je niet kent
 11. Je bereid altijd voor wat je gaat zeggen in de les, zodat je het niet verprutst
 12. De eerste schooldag na de (zomer)vakantie
 13. Een fout maken in de klas en er de hele les over na blijven denken.
 14. Als de leraar zegt: “ik ga willekeurig wat mensen aanwijzen.”
 15. Die populaire jongen die met wiskunde bij je in de les zit, waardoor je ineens geen antwoorden meer durft te geven.
 16. Die populaire jongen die met wiskunde bij je in de les zit, waardoor je ineens geen antwoorden meer durft te geven.


Meer grip op sociale angst!

Laat mij je leren wat nog meer van belang is als je sociale angst hebt!

Wil jij meer tips en inzichten om jou te helpen sociale angst aan te pakken en te overwinnen? Download mijn gratis e-book ‘meer grip op sociale angst’ en leer mijn 7 meest waardevolle lessen en inzichten kennen die mij hielpen sociale angst te overwinnen. Al meer dan 50 mensen gingen je voor!

Hoe was jouw middelbare schooltijd? Van wat voor triggers had jij last?

Liefs,

Linda

Reacties
Categorieën