Sociale angst voorbeelden
Linda
Sociale angst voorbeelden
10/27/2020
2 min
0

10x gesprekjes met mijn sociale angst

10/27/2020
2 min
0

10x gesprekjes met mijn sociale angst

Persoonlijk beschrijf ik mijn sociale angst vaak meer als een gevoel dan dat ik concreet ergens bang voor ben op dat moment. Ik weet vaak wel dat het te maken heeft met iets sociaals wat me te wachten staat, maar wat me dan precies zo angstig maakt, dat vind ik moeilijk te zeggen. Daarbij komt het vaak voor dat ik wel weet dat ik niet gespannen hoef te zijn, maar dat mijn lichaam zich daar niks van aan trekt. Dan voel ik de spanning echt in mijn lijf. Druk op mijn borst, zware schouders, vermoeid…

Om je wat inzicht te geven in wat er in mijn hoofd gebeurt verzamelde ik deze kleine gesprekjes met mijn sociale angst. Misschien herken jij jezelf hier ook wel in. Misschien leer je op deze manier je vriend of vriendin beter kennen. Voel je vrij om ze te delen op social media!

VOLG ME OP INSTAGRAM

Gesprekjes met mijn sociale angst

Mijn angst: ‘hey het is tijd!’


Ik: ‘voor wat?’


Mijn angst: ‘het is tijd.’


Ik: ???


Mijn angst: :)


Ik: ??????????????

gesprekjes met mijn sociale angstgesprekjes met mijn sociale angst

Mijn persoonlijkheid:
Het kan me geen fuck schelen!


Mijn sociale angst:
Maar mij wel...

Mijn angst: 'er is iets mis' Ik: ‘hoe bedoel je?’

Mijn angst: ‘iets…’

Ik: ‘kun je iets specifieker zijn?’

Mijn angst: ‘er is iets mis…’

gesprekjes met mijn sociale angstgesprekjes met mijn sociale angst

Angst: OK MAAR WAT ALS -


Ik: vrouw, we hebben dit 100 keer besproken en alles was goed


Angst: ja, maar... ik heb het vanuit nieuwe invalshoeken bekeken en er zijn nog 20 redenen waarom je je zorgen zou moeten maken.


Ik: ...


Ik: ... Ga verder...

Mijn angst: PAS OP!


Ik: kun je iets specifieker zijn?


Mijn angst: :)

gesprekjes met mijn sociale angst

Ik: *loopt langs iemand*


Persoon: *lachend*


Mijn angst: ze hebben het over jou


Ik: dat is niet waar


Mijn angst:
IK ZEI DAT ZE HET OVER JOU HEBBEN!

Mijn angst: Hey, hey! Je hebt het verpest..


Ik: Oh shit, wat heb ik gedaan?


Mijn angst:
dat ga ik je niet vertellen.
Je moet het zelf raden.

In welke gesprekjes herken jij jezelf? Heb jij ook zulke tastbare sociale angststoornis ervaringen?

Liefs,

Linda


Reacties
Categorieën