Dagboek

Een dagboek, ook wel journal genoemd is een persoonlijk boekje of digitale ruimte waar jij je gedachten en gevoelens in kunt opschrijven. Het is een plek waar je elke dag even de tijd neemt om te reflecteren op wat er in je hoofd en hart omgaat, en om te delen wat je hebt meegemaakt.

In je dagboek kun je echt van alles schrijven, van de alledaagse dingen tot je diepste emoties. Het is een manier om jezelf te leren kennen, jezelf te uiten en jezelf te accepteren. Dagboek schrijven zien we ook wel als je innerlijke reis. Gebruik je dagboek bijvoorbeeld om meer zelfvertrouwen en meer zelfliefde te cultiveren in je leven.

Of schrijf in je dagboek om je ochtend te beginnen, of aan het einde van de dag. Dagboek schrijven helpt je om jezelf te leren kennen en jezelf te accepteren. Zo helpt dagboek schrijven heel goed voor sociale angst.

Je kunt zelf een dagboek schrijven, door een notitieboek aan te schaffen, of een Word bestand te openen. Maar je kunt ook gebruik maken van een invuldagboek. Hierin staan de dagboekvragen al opgesteld en hoef je ze alleen nog in te vullen.

Voorbeelden van invuldagboeken zijn het 6 minutenboek en Vertellis Chapters. Deze invuldagboeken zijn echt gericht op je persoonlijke groei. Of gebruik meer luchtige invulboeken, zoals het elke dag een vraag dagboek of het kleine-dingenboek.


Gratis journaltemplates

Beginnen met dagboek schrijven voor jouw mentale gezondheid? Download gratis journaltemplates die jou helpen om je klachten en jezelf beter te leren kennen én uit te dagen. Zo leer jij eenvoudig dagboek schrijven.

 Schrijf je in en ontvang de journaltemplates direct in je mailbox.


Gerelateerde begrippen - dagboek:

Reactie plaatsen