Invuldagboek

Een invuldagboek is een soort van gestructureerd dagboek. Het is als een soort van gids die jou helpt om elke dag specifieke vragen te beantwoorden of opdrachten uit te voeren.

In plaats van dat je helemaal blanco een dagboek begint, geeft een invuldagboek je een leidraad om te volgen. Er staan al vooropgestelde dagboekvragen in. Het kan bijvoorbeeld vragen stellen over je emoties, doelen, of gewoon dingen waar je dankbaar voor bent.

Zo heb je bijvoorbeeld de invulboeken het 6 minutendagboek en Vertellis Chapters. Deze invulboeken zijn gericht op je persoonlijke ontwikkeling en dagelijkse emotieregulatie. Maar je kunt ook meer luchtige invulboeken gebruiken, zoals het kleine-dingen-boek of het elke dag een vraag dagboek.

Het idee is dat het je helpt om meer bewust te zijn van je gedachten en gevoelens, en misschien zelfs om bepaalde patronen in je leven te herkennen. Dus eigenlijk is het gewoon een handig hulpmiddel om meer diepgang te geven aan je dagelijkse reflecties.


Gratis journaltemplates

Beginnen met dagboek schrijven voor jouw mentale gezondheid? Download gratis journaltemplates die jou helpen om je klachten en jezelf beter te leren kennen én uit te dagen. Zo leer jij eenvoudig dagboek schrijven.

 Schrijf je in en ontvang de journaltemplates direct in je mailbox.


Gerelateerde begrippen:

Reactie plaatsen