Dagboekvragen

Dagboekvragen zijn vooropgestelde vragen die je kunt gebruiken als prompts om na te denken en te schrijven in je dagboek. Het zijn een soort van leidende vragen die je kunnen helpen om je gedachten en gevoelens te verkennen, en om meer diepgang te geven aan je journaling-ervaring.

Deze vragen kunnen allerlei verschillende onderwerpen behandelen, van je persoonlijke ontwikkeling en zelfontdekking tot dagelijkse reflecties en creatieve expressie. Het idee is dat ze je een beetje richting geven in het dagboek schrijven en je helpen om meer bewust te zijn van jezelf en je leven.

Je kunt dagboekvragen vinden in blogartikelen op RAARsociaal.nl, in boeken, op andere plekken online, zoals Pinterest, of je kunt ze zelf bedenken op basis van wat er op dat moment in je leven speelt. Het belangrijkste is dat ze je inspireren om te schrijven en om dieper na te denken over wie je bent en wat je wilt.

Er zijn dagboekvragen in allerlei soorten en maten. Ze helpen je om jezelf beter te begrijpen, meer zelfvertrouwen en meer zelfliefde te cultiveren, om jezelf te accepteren of om dankbaarheid op te schrijven. Je kunt dagboekvragen gebruiken om je ochtend te beginnen, maar ze zijn ook perfect voor het einde van de dag. Net wat jij fijn vindt.

Dagboekvragen kun je ook terugvinden in een invuldagboek. Dit zijn gestructureerde dagboeken, zodat je niet meer zelf hoeft te bedenken waar je over wil schrijven. Bekende invuldagboeken zijn het 6 minutendagboek en Vertellis Chapters. Ook leuk invulboeken zijn het elke dag een vraag dagboek en het kleine-dingen-boek.


Gratis journaltemplates

Beginnen met dagboek schrijven voor jouw mentale gezondheid? Download gratis journaltemplates die jou helpen om je klachten en jezelf beter te leren kennen én uit te dagen. Zo leer jij eenvoudig dagboek schrijven.

 Schrijf je in en ontvang de journaltemplates direct in je mailbox.


Gerelateerde begrippen:

Reactie plaatsen