Vertellis Chapters review
Product recensies
Linda
Product recensies
05/02/2021
4 min
0

Review Vertellis Chapters invuldagboek

05/02/2021
4 min
0

Vertellis Chapters is een invuldagboek voor je mentale gezondheid. En invulboekjes, ik ben er dol op! Toen ik in de ziektewet kwam voelde ik eindelijk een legitieme reden om zo’n boekje aan te schaffen. Meestal vond ik ze namelijk veel te duur (lees: ik vond het mezelf niet waard om zo’n boekje aan te schaffen). 

Nu trof mij het geluk dat ik het Vertellis dagboek gratis heb gekregen! Mijn vader had hem gekregen voor zijn verjaardag, maar had het idee dat hij er niet echt in zou gaan schrijven. Hij wilde liever dat hij goed gebruikt zou worden, dus heeft hij hem aan mij gegeven. YAAY! In dit artikel neem ik je mee in hoe het boekje er uit ziet, wat je er mee kan en wat ik er van vind. In dit artikel lees je het volgende:

 1. Wat is Vertellis Chapters?
 2. Hoe ziet Vertellis Chapters er uit?
 3. Mijn ervaring met Vertellis Chapters
 4. Voor wie is Vertellis Chapters?


Wacht even voor je verder leest!

Als jij serieus aan de slag wil met dagboek schrijven voor je mentale gezondheid, dan heb ik een leuke weggever voor je! Download nu gratis de journaltemplates om jou lekker op weg te helpen.

Deze journaltemplates bevatten een dagelijks journaltemplate, het G-schema en de angstladder met exposure werkblad om jouw sociale angst uit te dagen! Schrijf je in en ontvang de journaltemplates direct!


Wat is Vertellis Chapters?

Het Vertellis chapters dagboek is een zelfreflectiedagboek voor iedereen die bewuster wil leven. We zijn zo druk in het dagelijks leven dat we soms vergeten om stil te staan.

Vertellis Chapters helpt je om dat wel te doen. Het is gericht op dankbaarheid en persoonlijke groei. Je kunt het zien als een personal coach die je vragen stelt om na te denken over jezelf

Review vertellis chapters


Met krachtige vragen leer jij om te focussen op dat wat er echt toe doet. Het geeft je de ruimte om offline te zijn, te reflecteren en meer uit je dag te halen. 

Door te schrijven in het dagboek verminder je stress en stimuleer jij je persoonlijke ontwikkeling. Het brengt meer diepgang in je leven, zodat de dagen wat minder aan je voorbij vliegen.

Je kunt ook gebruik maken van een ander journal, namelijk het 6 minutendagboek. Daar schreef ik ook een review over.

Hoe ziet Vertellis Chapters er uit?

Het ontvangen van het Vertellis chapters dagboek is echt een feestje! Het boekje komt in een mooi doosje en is van zwart vegan leer gemaakt. Het is een praktisch klein boekje, iets kleiner dan A5 formaat.

Het boekje begint met een uitleg van de dagelijks vragen en start daarna met het eerste van 13 hoofdstukken. 

Elk hoofdstuk bestaat uit 7 dagen, dus als je elke dag in het dagboek schrijft heb je het dagboek in ongeveer drie maanden uitgeschreven.

Op iedere pagina vind je een inspirerende quote. Elke dag bestaat uit een aantal identieke vragen. Je schrijft op waar je dankbaar voor bent, wat goed ging en wat beter kon. Daarnaast vertel je hoe je dag was.

Ook heeft elke dag een aparte vraag, opdracht of quote. Deze vragen zijn afhankelijk van het thema van die week. Een aantal van de thema’s komen langs in het boekje:

 • Beinvloeden van geluk
 • Overtuigingen en zelfbeeld
 • Comfortzone
 • Beinvloeden van de toekomst
 • Relatie met jezelf en anderen
 • Kies voor jezelf
 • Loslaten en groeien

review vertellis chapters

Mijn ervaring met Vertellis Chapters

Op dit moment ben ik een paar weken op weg in mijn dagboek. Langzaamaan begint er steeds meer ritme in te komen. Ik vind het fijn om ’s avonds nog even in het Vertellis boekje te schrijven. 

Qua hoeveelheid is het precies genoeg om voor het slapen gaan nog even in te vullen. Het helpt me gelijk om mijn hoofd wat leger te maken voor het slapen. Alle belangrijke dingen die ik heb meegemaakt die dag schrijf ik op.

Ik vind het fijn om na te denken over wat er goed gegaan is die dag én wat er beter kon. 

Snel heb ik de neiging om vooral te kijken naar wat er beter kan, maar door beide vragen te beantwoorden voel ik een goede balans.

Ik geef mezelf een compliment en maak daarmee ook ruimte voor feedback. Geen kritiek, maar feedback. 

De vragen in het Vertellis dagboek sluiten voor mij goed aan. De onderwerpen spreken me aan en de vragen zijn voor mij bijna allemaal actueel en goed in te vullen.

Voor wie is Vertellis Chapters?

Vertellis chapters is voor iedereen die bewuster wil leven. Dat betekent dat je graag (even) stil wil staan bij jezelf en je eigen ontwikkeling. Het bevat toegankelijke vragen om jezelf beter te leren kennen. Het geeft je de ruimte om te reflecteren op je dag, dus het is een boekje wat het prettigste is om ’s avonds te gebruiken. Ben je meer een ochtend schrijver? Dan kun je dit boekje ook wel gebruiken, maar reflecteer je iets later.

Dit reflectiedagboek is niet specifiek voor mensen die last hebben van (sociale) angst of in een burn-out zitten, maar je kan hem zeker gebruiken. De vragen sluiten nog steeds goed aan, ze zijn passend voor elke situatie.

Liever zelf aan de slag met dagboekvragen? Ik schreef een heleboel artikelen met journal vragen, zoals sociale angst vragen, vragen voor meer zelfliefde, voor je persoonlijke ontwikkeling, om jezelf beter te leren kennen en jezelf te accepteren. Of om de ochtend mee te beginnen of de dag af te sluiten. Zo kom jij een heel eind!


Gratis journaltemplates!

Als jij serieus aan de slag wil met dagboek schrijven voor je mentale gezondheid, dan heb ik een leuke weggever voor je! Download nu gratis de journaltemplates om jou lekker op weg te helpen.

Deze journaltemplates bevatten een dagelijks journaltemplate, het G-schema en de angstladder met exposure werkblad om jouw sociale angst uit te dagen! Schrijf je in en ontvang de journaltemplates direct!

Ga jij Vertellis Chapters aanschaffen?

Liefs,

Linda


Reacties
Categorieën