Reviews
Linda
Reviews
05/02/2021
3 min
0

Review Vertellis Chapters invuldagboek

05/02/2021
3 min
0

Review Vertellis Chapters

Vertellis Chapters is een invuldagboek voor je mentale gezondheid. En invulboekjes, ik ben er dol op! Toen ik in de ziektewet kwam voelde ik eindelijk een legitieme reden om zo’n boekje aan te schaffen. Meestal vond ik ze namelijk veel te duur (lees: ik vond het mezelf niet waard om zo’n boekje aan te schaffen). 

Nu trof mij het geluk dat ik het Vertellis dagboek gratis heb gekregen! Mijn vader had hem gekregen voor zijn verjaardag, maar had het idee dat hij er niet echt in zou gaan schrijven. Hij wilde liever dat hij goed gebruikt zou worden, dus heeft hij hem aan mij gegeven. YAAY! In dit artikel neem ik je mee in hoe het boekje er uit ziet, wat je er mee kan en wat ik er van vind.

Review vertellis chapters

Wat is Vertellis Chapters

Het Vertellis chapters dagboek is een zelfreflectiedagboek voor iedereen die bewuster wil leven. We zijn zo druk in het dagelijks leven dat we soms vergeten om stil te staan.

Vertellis Chapters helpt je om dat wel te doen. Het is gericht op dankbaarheid en persoonlijke groei. Je kunt het zien als een personal coach die je vragen stelt om na te denken over jezelf.

Met krachtige vragen leer jij om te focussen op dat wat er echt toe doet. Het geeft je de ruimte om offline te zijn, te reflecteren en meer uit je dag te halen. Door te schrijven in het dagboek verminder je stress en stimuleer jij je persoonlijke ontwikkeling. Het brengt meer diepgang in je leven, zodat de dagen wat minder aan je voorbij vliegen.

Op zoek naar een supersnel dagboek? Dan is het 6 minutendagboek wel wat voor jou!

Gebruik je dagboek voor positieve affirmaties. Wat dat zijn lees je hier

En met deze tips blijf jij je affirmaties herhalen

Hoe ziet Vertellis Chapters er uit?

Het ontvangen van het Vertellis chapters dagboek is echt een feestje! Het boekje komt in een mooi doosje en is van zwart vegan leer gemaakt. Het is een praktisch klein boekje, iets kleiner dan A5 formaat.

Het boekje begint met een uitleg van de dagelijks vragen en start daarna met het eerste van 13 hoofdstukken. Elk hoofdstuk bestaat uit 7 dagen, dus als je elke dag in het dagboek schrijft heb je het dagboek in ongeveer drie maanden uitgeschreven.

Op iedere pagina vind je een inspirerende quote. Elke dag bestaat uit een aantal identieke vragen. Je schrijft op waar je dankbaar voor bent, wat goed ging en wat beter kon. Daarnaast vertel je hoe je dag was.

Ook heeft elke dag een aparte vraag, opdracht of quote. Deze vragen zijn afhankelijk van het thema van die week. Een aantal van de thema’s komen langs in het boekje:

  • Beinvloeden van geluk
  • Overtuigingen en zelfbeeld
  • Comfortzone
  • Beinvloeden van de toekomst
  • Relatie met jezelf en anderen
  • Kies voor jezelf
  • Loslaten en groeien

Zelf dagboek schrijven? Leer hier hoe je dat doet

Met dagboekvragen voor sociale angst

Dagboekvragen voor meer zelfliefde

Dagboekvragen voor je persoonlijke ontwikkeling

Mijn ervaring met Vertellis Chapters

Op dit moment ben ik een paar weken op weg in mijn dagboek. Langzaamaan begint er steeds meer ritme in te komen. Ik vind het fijn om ’s avonds nog even in het Vertellis boekje te schrijven. Qua hoeveelheid is het precies genoeg om voor het slapen gaan nog even in te vullen. Het helpt me gelijk om mijn hoofd wat leger te maken voor het slapen. Alle belangrijke dingen die ik heb meegemaakt die dag schrijf ik op.

Ik vind het fijn om na te denken over wat er goed gegaan is die dag én wat er beter kon. Snel heb ik de neiging om vooral te kijken naar wat er beter kan, maar door beide vragen te beantwoorden voel ik een goede balans.

Ik geef mezelf een compliment en maak daarmee ook ruimte voor feedback. Geen kritiek, maar feedback. De vragen in het Vertellis dagboek sluiten voor mij goed aan. De onderwerpen spreken me aan en de vragen zijn voor mij bijna allemaal actueel en goed in te vullen.

Voor wie is Vertellis Chapters?

Vertellis chapters is voor iedereen die bewuster wil leven. Dat betekent dat je graag (even) stil wil staan bij jezelf en je eigen ontwikkeling. Het geeft je de ruimte om te reflecteren op je dag, dus het is een boekje wat het prettigste is om ’s avonds te gebruiken. Ben je meer een ochtend schrijver? Dan kun je dit boekje ook wel gebruiken, maar reflecteer je iets later.

Dit reflectiedagboek is niet specifiek voor mensen die last hebben van (sociale) angst of in een burn-out zitten, maar je kan hem zeker gebruiken. De vragen sluiten nog steeds goed aan, ze zijn passend voor elke situatie.

Ga jij Vertellis aanschaffen?

Liefs,

Linda


Reacties
Categorieën