dagboekvragen voldaan einde van de dag
Journalen
Linda
Journalen
02/21/2024
5 min
0

30 journal vragen voor een voldaan einde van de dag

02/21/2024
5 min
0

Journal vragen voor een voldaan einde van de dag, wie wil dat nou niet? Oké er zijn ook mensen die liever ’s ochtends in hun dagboek schrijven. Voor hen zal dit artikel misschien iets minder interessant zijn. Maar het kan ook de weg vrijmaken om ’s avonds eens dagboek te schrijven!

Je kunt dagboekvragen op allerlei manieren gebruiken én op allerlei tijdstippen. Voor iedereen is dagboek schrijven weer ander. De een schrijft lang, de ander kort. De een typt het op de computer en de ander gebruikt pen en papier. 

Hoe jij dagboek schrijft maakt niet zoveel uit. Het is altijd goed om dagboek te schrijven. Het helpt je om je hoofd leeg te maken en meer orde te krijgen in je gedachtes. Dat is handig, zo aan het einde van de dag!

In dit artikel neem ik je mee in dagboekvragen voor een voldaan einde van de dag. Vragen die je in de avond kan gebruiken om terug te kijken op de dag en voor te bereiden op een goede nachtrust. In dit artikel bespreek ik de volgende punten met je:

 1. Waarom dagboek schrijven voor een voldaan einde van de dag goed voor je is
 2. 30 dagboekvragen voor een voldaan einde van de dag
 3. Zo gebruik je de dagboekvragen voor een voldaan einde van de dag


Kun je wel wat hulp gebruiken met dagboek schrijven?

Kun jij alle hulp wel gebruiken met dagboek schrijven? Download nu gratis deze journal templates, waar jij mee kan reflecteren én jezelf kan uitdagen!

Wil jij aan de slag met zelfreflectie door middel van dagboek schrijven? Download dan de gratis journaltemplates voor je mentale gezondheid. Deze journal templates ondersteunen jou in het ontdekken, verwerken en verslaan van sociale angst! Al meer dan 100 mensen gingen je voor!

Waarom dagboek schrijven voor een voldaan einde van de dag goed voor je is

Dagboek schrijven is in het algemeen goed voor je, maar het is speciaal goed in de avond om de dag voldaan af te sluiten. Maar er zijn meer redenen waarom het goed is om ’s avonds voor het slapen gaan dagboek te schrijven. Hier zijn enkele redenen waarom:

 1. Zelfreflectie: dagboek schrijven helpt je om terug te kijken op je dag en je ervaringen te overdenken. Zo kun je ontdekken wat goed ging, wat beter kon en wat je geleerd hebt.
 2. Emotionele ontlading: door je gedachten en gevoelens op papier te zetten help je jezelf om opgekropte emoties los te laten. Het is een emotionele uitlaatklep waardoor jij je opgelucht en rustiger voelt. En dat is prettig voor het slapengaan!
 3. Stressvermindering: het dagelijks van je afschrijven van zorgen, frustraties en angsten kan je stress verminderen en je hoofd leegmaken voordat je gaat slapen.
 4. Positiviteit bevorderen: je dagboek kun je goed gebruiken om positieve momenten en dankbaarheid te benadrukken. Dat helpt je om een groei mindset te krijgen en positiever te denken.
 5. Slaapkwaliteit verbeteren: door je gedachten op papier te zetten kun jij je hoofd leegmaken voor het slapen gaan, waardoor je beter en dieper kunt slapen. Je hoofd staat zo minder aan.

Dagboek schrijven geeft jou de waardevolle mogelijkheid om jezelf beter te begrijpen, meer emotionele balans te krijgen en je persoonlijke groei te stimuleren. Het is een eenvoudige, maar effectieve manier om jezelf te ondersteunen om je dag voldaan af te sluiten en je voor te bereiden op een goede nachtrust.

dagboekvragen voldaan einde van de dag

30 dagboekvragen voor een voldaan einde van de dag

 1. Wat waren de hoogtepunten van mijn dag?
 2. Wat waren de uitdagingen waar ik vandaag mee te maken kreeg?
 3. Welke emoties overheersten vandaag?
 4. Waar ben ik dankbaar voor op dit moment?
 5. Welke kleine overwinningen heb ik vandaag behaald?
 6. Wat heb ik vandaag geleerd?
 7. Wat was het meest inspirerende moment van de dag?
 8. Heb ik vandaag iets gedaan om voor mezelf te zorgen?
 9. Welke leermomenten kan ik meenemen naar de toekomst?
 10. Welke mensen hebben mijn dag positief beïnvloed en waarom?
 11. Welke activiteiten gaven me vandaag energie?
 12. Wat heb ik gedaan om mezelf uit te dagen of buiten mijn comfortzone te treden?
 13. Welke keuzes maakte ik vandaag die me trots maken?
 14. Heb ik vandaag iets gedaan om anderen te helpen?
 15. Wat zijn mijn belangrijkste prioriteiten voor morgen?
 16. Welke negatieve gedachten of emoties kwamen vandaag naar boven en hoe kan ik ze aanpakken?
 17. Wat zijn enkele leuke herinneringen die ik vandaag heb gemaakt?
 18. Wat zijn de lessen die ik kan leren van eventuele fouten die ik vandaag heb gemaakt?
 19. Hoe heb ik vandaag voor mezelf gezorgd, zowel fysiek als mentaal?
 20. Heb ik vandaag iets nieuws ontdekt of geleerd?
 21. Welke momenten brachten vandaag een glimlach op mijn gezicht?
 22. Hoe heb ik vandaag mijn tijd het beste benut?
 23. Welke activiteiten zou ik willen vermijden of veranderen voor de toekomst?
 24. Welke angsten of zorgen heb ik vandaag ervaren en hoe ben ik ermee omgegaan?
 25. Welke muziek, boeken of films hebben vandaag mijn stemming beïnvloed?
 26. Welke nieuwe ideeën of inzichten heb ik vandaag opgedaan?
 27. Wat zijn enkele dingen waar ik van hou aan mijn leven op dit moment?
 28. Wat zijn enkele positieve affirmaties die ik mezelf kan geven voor het slapengaan?
 29. Welke kleine momenten van vreugde heb ik vandaag ervaren?
 30. Wat zijn enkele dingen waar ik naar uitkijk voor morgen?

dagboekvragen voldaan einde van de dag

Zo gebruik je de dagboekvragen om de dag mee af te sluiten

Als je echt wil dat dagboek schrijven je hebt om de dag voldaan af te sluiten, dan is het belangrijk om er een dagelijkse gewoonte van te maken. Begin daarom eens met een enkele vraag voor het slapen gaan. Of begin elke dag met een paar minuutjes schrijven.

Hoe meer de gewoonte inslijt, hoe meer je kunt toevoegen aan jouw gewoonte. Verzamel bijpassende vragen, maak een themaweek, of reflecteer aan het einde van de week op de week daarvoor. Er zijn allerlei manieren hoe jij deze dagboekvragen kunt inzetten. Wees dus creatief!

Er zijn ook nog een heleboel andere journal vragen die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld deze sociale angst vragen, vragen voor meer zelfliefde, voor je persoonlijke ontwikkeling, om jezelf beter te leren kennen en jezelf te accepteren. Of om de ochtend mee te beginnen. Zo kun jij een heel eind op weg met journalen!Kun je wel wat hulp gebruiken met dagboek schrijven?

Kun jij alle hulp wel gebruiken met dagboek schrijven? Download nu gratis deze journal templates, waar jij mee kan reflecteren én jezelf kan uitdagen!

Wil jij aan de slag met zelfreflectie door middel van dagboek schrijven? Download dan de gratis journaltemplates voor je mentale gezondheid. Deze journal templates ondersteunen jou in het ontdekken, verwerken en verslaan van sociale angst! Al meer dan 100 mensen gingen je voor!

Met welke dagboekvragen voor een voldaan einde van de dag ga jij beginnen?

Liefs,

Linda

 

Reacties
Categorieën