review elke dag een vraag dagboek
Product recensies
Linda
Product recensies
06/16/2022
6 min
0

Elke dag een vraag dagboek - review

06/16/2022
6 min
0

Het elke dag een vraag dagboek lag als cadeautje in mijn postvak toen ik een tijdje geleden terugkwam van vakantie. Mensen die mij kennen weten waarschijnlijk wel dat ik gek ben op invulboekjes. 

Op vakantie had ik al een berichtje gekregen van mijn bovenbuurvrouw. Ze had iets leuks voor zichzelf besteld en moest ook aan mij denken. Ze vond het echt wat voor mij. Wat ik zou ontvangen wist ik dus nog niet op dat moment.

Thuisgekomen trof ik het elke dag een vraag dagboek aan en ik werd gelijk enthousiast. Mijn buurvrouw had heel goed in de gaten gehad dat dit ook een geschikt cadeau is voor mij. Hoe lief is dat?

Als klein meisje was ik al gek op vriendenboekjes en alles wat in te vullen was. Online maakte ik gebruik van de eerste social media kanalen, CU2, waar je ook hele lijsten met vragen kon beantwoorden. Dat vond ik zo leuk om te doen!

De liefde voor invulboekjes is nooit echt over gegaan. In het elke dag een vraag dagboek beantwoord je vijf jaar lang elke dag een vraag. Vijf keer op dezelfde datum vul je dezelfde vraag in. Zo heb je na vijf jaar een mooi naslagwerk waarin je jouw veranderingen kunt terugzien.

In dit artikel neem ik je mee door het elke dag een vraag dagboek. Ik vertel je over het boekje en deel mijn mening. Dit is wat je in dit artikel kunt verwachten:

  • Wat is het Elke dag een vraag dagboek?
  • Welke vragen staan in het Elke dag een vraag dagboek?
  • Hoe gebruik je het Elke dag een vraag dagboek?
  • Voor wie is het Elke dag een vraag dagboek bedoelt?


Stop, voor je verder leest!

Wil jij zelf aan de slag met journalen, dan heb ik een leuke weggever voor je! Download nu gratis de journaltemplates om jou lekker op weg te helpen.

Deze journaltemplates bevatten een dagelijks journaltemplate, het G-schema en de angstladder met exposure werkblad om jouw sociale angst uit te dagen! Schrijf je in en ontvang de journaltemplates direct!


Wat is het elke dag een vraag dagboek?

In het Elke dag een vraag dagboek geef je vijf jaar lang, elk jaar op dezelfde datum, antwoord op dezelfde vraag. 

Doordat je meerdere jaren dezelfde vraag beantwoord, kun je heel mooi terugzien hoe je veranderd en gegroeid bent in de loop van de vijf jaar.

Het compacte dagboekje, kleiner dan een a5 formaat, is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Een donkere cover met bloemen en een roze cover met een cactus. 

elke dag een vraag


De boekjes hebben geen hardcover, maar een kaft er tussenin. Doordat er 366 vragen in staan is het wel een dik boekje.

Qua inhoud zijn de boekjes exact hetzelfde. Het is dus puur de keuze wat jij een leukere uitvoering vind qua uiterlijk. Maar net wat jij leuker vind staan op je nachtkastje.

Het Elke dag een vraag dagboek telt 366 vragen. Het schrikkeljaar zit er in opgenomen. Bovenaan de pagina staat de datum, de maand en de dag. Op elke pagina staan vijf vakjes om antwoord te geven op de vraag, voor elk jaar een. Bij elk vakje schrijf je het jaartal die je invult bij de vraag.

Als je niet zo’n dagboekschrijver bent is het Elke dag een vraag dagboek een hele handige manier om herinneringen op te schrijven en momenten te bewaren. Je hoeft dan niet zelf na te denken over wat je zou willen beantwoorden.

Het Elke dag een vraag dagboek is een dagboek die niet perse ingaat op hele diepe emoties, maar wel scherpe vragen stelt die jou helpen nadenken over hoe je naar jezelf, naar anderen en naar het leven kijkt.


Welke vragen staan in het elke dag een vraag dagboek?

De vragen in het Elke dag een vraag dagboek variëren van eenvoudige vragen tot diepgaandere vragen. Alle vragen zijn persoonlijk, maar de een is persoonlijker dan de ander.

Je houdt in het Elke dag een vraag dagboek bij wat je van bepaalde dingen vindt, maar ook vertel je over wat je op dat moment doet of denkt. Vooral dat laatste is leuk om terug te lezen als je er het volgende jaar weer langskomt.

De vragen zijn persoonlijk over jou, over je omgeving, over wat je leuk vindt en waar je van houdt. Een aantal voorbeeldvragen zijn:

  • Wat je wil je veranderen aan je huis?
  • Welke parfum draag je?
  • Wat is het eerste waar je aan dacht vandaag?
  • Zijn er dingen aan je lichaam die je liever verbergt?
  • Heb je je vandaag opgetut?

Hoe gebruik je het elke dag een vraag dagboek?

Het is officieel de bedoeling dat je elke dag de tijd neemt om een vraag te beantwoorden in het boekje. Zelf vind ik dat best wel lastig. Ik heb niet altijd een ritme in dagboek schrijven en vind het moeilijk als ik dan een dag heb overgeslagen.

Geef jezelf daarom de ruimte. Vul bijvoorbeeld elke week een aantal vragen in en houd je wat minder strak aan de datum. Het doel van het boekje is dat je terug kan kijken in de tijd hoe je veranderd bent.

Of dat nou een paar dagen verschil maakt qua datum of niet, dat hoeft niet zoveel uit te maken. Ook hoef je niet perse vijf jaar strak achter elkaar het boekje in te vullen. Als je er een tijdje niet in geschreven hebt, pak je het gewoon weer op waar je gebleven bent.

elke dag een vraag

Het Elke dag een vraag dagboek is erg geschikt om van dagboek schrijven een gewoonte te maken. Doordat het elke dag maar een kort moment kost, kun je je brein instellen op het schrijven. Mocht je het dagboek schrijven steeds meer onder de knie krijgen, dan kan je uitbreiden naar meer dagboek schrijven. En dan kan je ook wat diepgaander gaan, zoals de dagboekvragen voor sociale angst zijn, of voor meer zelfliefde of je persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie is het elke dag een vraag dagboek bedoelt?

Het Elke dag een vraag dagboek is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om te schrijven en stil te staan bij wie ze zijn. Het is een luchtig boekje met een serieuze touch.

Met het Elke dag een vraag dagboek kun je een eenvoudig begin maken aan dagboek schrijven. Het helpt je om te leren reflecteren en na te denken over jezelf. En je hoeft er niet zoveel tijd aan te besteden.

Het Elke dag een vraag dagboek is dus ook erg geschikt voor mensen die niet zoveel tijd hebben, of niet zoveel tijd willen besteden aan dagboek schrijven.

Mocht je echt serieus dagboek willen schrijven voor je mentale gezondheid en wil je dieper gaan, dan zou ik het Elke dag een vraag dagboek niet zo snel aanraden. Ik denk dat het daar wat te oppervlakkig voor is.

Het Elke dag een vraag dagboek is wel zeker geschikt voor mensen die wat meer over zichzelf willen bijhouden en zichzelf wat beter willen leren kennen. Omdat je vijf jaar lang schrijft zie je gedurende de jaren je eigen verandering en groei.

Jezelf beter leren kennen is een goede stap naar het accepteren van jezelf en van jezelf houden. Het bijhouden van jouw groei en verandering is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam!

Ik ben enthousiast over het Elke dag een vraag dagboek. Jij ook? Je schaft het boekje aan voor €12,99.Voordat je wegklikt wil ik je deze gratis journal templates niet onthouden!

Als jij serieus aan de slag wil met dagboek schrijven voor je mentale gezondheid, dan heb ik een leuke weggever voor je! Download nu gratis de journaltemplates om jou lekker op weg te helpen.

Deze journaltemplates bevatten een dagelijks journaltemplate, het G-schema en de angstladder met exposure werkblad om jouw sociale angst uit te dagen! Schrijf je in en ontvang de journaltemplates direct!

Liefs,

Linda


Reacties
Categorieën