Voeding bij sociale angst
Linda
Voeding bij sociale angst
10/22/2020
2 min
0

3x sociale angst proof ontbijt recepten

10/22/2020
2 min
0

3x sociale angst proof ontbijt recepten

Yes, eindelijk! Sociale angst proof ontbijt recepten! Leuk hoor, al die voedingsmiddelen die je kunt eten tegen angst, maar het is nog eenvoudiger als er gewoon recepten voor je klaar staan Toch? Zelf had ik het ook ontzettend kunnen waarderen als er gewoon een sociale angst receptenboek bestond, of recepten op internet. Maar helaas. Daarom deel ik in dit artikel drie ontbijtjes die helemaal sociale angst proof zijn! Twee zoete recepten en een hartige! De ingrediënten zijn allemaal goed voor je mentale gezondheid, speciaal voor mensen met sociale angst. Met dit ontbijtje draag je bij aan je eigen herstel in een handomdraai!


Havermout met pindakaas, banaan en blauwe bessen

200 ml Amandelmelk

40 gr Havermout

1 Banaan

Handje Blauwe bessen

Pindakaas

Kook de havermout gaar in de amandelmelk zoals op de verpakking staat. Blijf er bij, omdat je maar een kleine portie maakt kan het heel snel gaan. Giet de havermout in een kom. Pak een halve eetlepel pindakaas en roer dit door de havermout. Het smelt er vanzelf doorheen. Maak de havermout op met de banaan en de blauwe bessen. Heb je te veel fruit? Dan kun je dit alvast opsnoepen!

Smoothiebowl

80 gram Bosvruchten (met blauwe bessen)

1 Banaan

Scheutje Yoghurt

Handje Mango (bevroren stukjes)

1 Kiwi

Beetje Havermout (eventueel eigen garnering naar smaak)

Doe de bevroren bosvruchten met de banaan, mango, een halve kiwi en een scheut yoghurt in de blender. Blend door elkaar totdat er een gladde smoothie ontstaat. Doe de smoothie in een kom en versier met de rest van de kiwi in plakjes en de havermout. Dit zorgt voor een bite in de smoothie.

3x sociale angst proof ontbijtrecepten

Lees ook...

Lees in dit artikel meer over voedingsmiddelen die ondersteunen bij de vermindering van sociale angst

Lees hier ook tips om gezond eten eenvoudiger te maken!

Lust je geen vis? Kies er dan voor om Omega 3 visolie supplementen te slikken. Lees hier meer over supplementen en vitaminen bij sociale angst.

3x sociale angst proof ontbijtrecepten3x sociale angst proof ontbijtrecepten

Avocado zalm toast

1 Geroosterde volkorenboterham

Halve avocado

Twee plakjes gerookte zalm

(eventueel een eitje)

Rooster de boterham. Snijd ondertussen de avocado in plakjes. Mocht je veel trek hebben in de ochtend, dan kun je er een zacht eitje bij koken. Beleg het geroosterde brood met de avocado, breng op smaak met peper en zout en beleg met de zalm.

(Snijd het eitje er overheen met een klein beetje zout.)

Neem tijd voor je ontbijt

Je ontbijt is niet alleen gezond, maar ook een mindful moment van de dag. Het maken van je ontbijt vergt je aandacht en dat geeft je de tijd om even je brein leeg te maken. Je kunt je ontbijt combineren met meditatie, maar uiteindelijk is dit eigenlijk al een mindful bezigheid van zichzelf. Geniet van deze sociale angst proof ontbijt recepten, geniet van je moment voor jezelf!


Liefs,


Linda

Reacties
Categorieën