Product recensies
Linda
Product recensies
11/24/2020
5 min
0

De beste cadeautjes voor je mentale gezondheid

11/24/2020
5 min
0

In dit artikel deel ik de beste cadeautjes voor je mentale gezondheid om te krijgen of te geven. De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat het tijd is voor cadeautjes! Hier hangen de straten alweer een aantal weken vol met kerstverlichting. Niet iedereen viert sinterklaas en kerst, maar voor veel van ons is het tijd om de beste cadeautjes voor elkaar uit te zoeken. Zelf ben ik vlak voor kerst jarig, dus heb ik een aantal dingen op mijn verlanglijstje staan die ik graag met jullie deel.

Als je in de ziektewet zit zijn de feestdagen iets minder leuk. Ik viel de week voor kerst uit, dat was heel erg raar. Misschien lees je dit artikel omdat je een cadeautje wil kopen voor een naaste met mentale problemen. Met deze cadeautjes kun je haast niet misgrijpen. Ze zijn naast leuk ook nog eens goed voor je!

Dit zijn de beste cadeautjes in de ziektewet die ik voor mezelf zou kopen, maar ook zeker voor familie of vrienden. Ik raad ze aan mensen met sociale angst of andere mentale gezondheidsproblemen aan.

Koop een mooi boek

Voor mij zijn boeken echt de beste cadeautjes voor kerst. Ik kom uit een Gereformeerd Vrijgemaakt gezin en we deden heel lang niet aan kerstcadeautjes. Dat hoorde niet bij kerst, het ging om de geboorte van Jezus. Maar tijden veranderen en mijn ouders begonnen toch met cadeautjes onder de kerstboom.

Vaak waren deze cadeautjes wel gerelateerd aan iets Bijbels. Dat waren toch de beste cadeautjes om te geven met kerst. Ik kreeg vaak een boek van Lynn Austin, een schrijfster van christelijke historische romans. Vaak over de tweede wereldoorlog, of nog eerder. Ze liggen nog steeds bij mij in de kast in de woonkamer. Heerlijk vond ik die boeken!

Natuurlijk lees ik ook andere boeken. In het kader van sociale angst en zelfontwikkeling heb ik een heel ander genre wat ik graag lees. Daarom zijn dit de beste cadeautjes Daarom raad ik de volgende boeken aan voor onder de boom:

Ongetemd leven - Glennon Doyle

Een prachtig boek voor vrouwen, maar ook zeker voor mannen! Glennon vertelt door middel van haar eigen (indrukwekkende) verhaal over hoe het zou zijn als je helemaal jezelf zou zijn. Na lang geweest te zijn wie ze dacht dat ze moest zijn ontdekte ze zichzelf. Dit boek geeft mooie inzichten op onderwerpen als wie ben ik, en wat wil ik?

 


Zeik niet zo - Anouk Kemper, Lianne Marije Sanders en Suzette Hermsen

Het perfecte boek voor de millenial. Anouk, Lianne Marije en Suzette schrijven over het doorgaans doodnormale leven van de millenial. Het boek zit vol met herkenbare situaties en hilarische momenten. Het geeft je echt het gevoel dat je je voor een heleboel helemaal niet zo hoeft te schamen.

Koop iets voor een (nieuwe) hobby

In een eerder artikel schreef ik al over het belang van hobby’s in de ziektewet. Het kan zijn dat je er nog niet aan toe bent, maar dat je wel zin hebt in een nieuwe hobby.

Misschien zie je wel veel stekjes langskomen op Instagram en lijkt dat je ook heel leuk, maar heb je de spullen niet in huis en al helemaal niet de puf om die te gaan aanschaffen. Cadeautjes waar je echt wat aan hebt, dat zijn de beste cadeautjes!

Een complete stekset

Stekken is niet moeilijk. Het is een hele leuke hobby en het verzorgen van plantjes is heel gezond voor je. Met een complete set kun je gelijk beginnen. Je hoeft alleen nog maar de stoute schoenen aan te trekken en in je netwerk te vragen of iemand stekjes voor je heeft.

Grote kans dat je moeder, of een vriendin wel wat voor je heeft. En anders kun je altijd nog een berichtje op je sociale media plaatsen.

Check hier de site van houtje-touwtje, met de complete stekset!

Houtje Touwtje is van mijn Instagramvriendin en stadsgenoot Loes en haar vriend Rogier. Een creatief stel die de leukste spulletjes maakt en verkoopt in de webshop. Ze geven ook superleuke creatieve workshops, dus misschien is dat ook nog een leuke cadeautip! Heb je gelijk een leuke sociale activiteit te pakken.

VOLG HOUTJE TOUWTJE HIER OP INSTAGRAM

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een commissie ontvang als je iets aanschaft via de links op mijn blog. Dit kost jou niks extra’s. De producten waar ik naar link zijn producten die ik zelf ook aan zou schaffen, dus ik weet dat jij er ook wat aan hebt.

De beste cadeautjes in de ziektewet! Deel 1


Persoonlijke ontwikkeling invulboekjes

Als er iets is waar je mee bezig bent als je last hebt van mentale klachten, of in de ziektewet zit, is het wel je persoonlijke ontwikkeling. Sommige mensen schrijven boekjes vol, maar andere mensen kunnen wel wat ondersteuning gebruiken.

Geef een invulboekje cadeau en help iemand met mentale klachten bij zijn persoonlijke ontwikkeling!

Het 6 minuten dagboek

Het 6 minutendagboek is een eenvoudig boekje met een duidelijke wetenschappelijke onderbouwing. Je schrijft elke ochtend 3 minuten en elke avond 3 minuten in het boekje. 

Je schrijft op waar je dankbaar voor bent en waar je van genoten hebt die dag. Op deze manier geef je je brein een positief signaaltje. Een aanrader voor iedereen die zich focust op zijn persoonlijke ontwikkeling.

Waterval wierrook brander

Persoonlijk ben ik niet zo’n liefhebber van wierrook, maar dit ding is echt te gek! De rook van het wierrook baant zich een weg door de waterval en dat ziet er prachtig uit. De geur van de wierrook en kijken naar de wierrookbrander werkt ontspannend. Hij staat hoog op mijn verlanglijstje!

Je kunt ook voor een aroma diffuser gaan, bijvoorbeeld van geurwolkje. Ik heb er zelf gewoon een van de Action, maar ik weet niet hoe lang die het gaat volhouden. De aroma diffuser verstuift damp rond met olie die je kunt vullen met verschillende geuren. Je kunt geuren uitkiezen die passen bij jouw humeur.

Koptelefoon

Heb je een wat breder budget of wil je echt een waardevol cadeau geven? Schaf dan een koptelefoon aan. Je zou kunnen kiezen voor een noise cancelling koptelefoon te kopen, maar dat lijkt me persoonlijk wel griezelig in het verkeer. Ik gebruik mijn koptelefoon zelf namelijk vooral veel buiten, op de fiets of lopend.

Zelf heb ik op dit moment een draadloze koptelefoon van House Of Marley. Sinds een paar jaar gebruik ik hun oordopjes en ik heb een muziekbox van ze. Het geluid is mooi en de producten zien er ook nog eens heel stijlvol uit.

Mijn koptelefoon is zachtroze met een beige stof en lichtgrijs leer. Als ik dan met mijn koptelefoon de straat op ga, dan ga ik in stijl. Toch moet ik zeggen dat ik meer tevreden was met mijn vorige koptelefoon van Philips. Het was een van de beste cadeautjes die ik ooit heb gekregen.

Helaas wordt deze niet meer gemaakt en er is geen opvolger van gekomen. Dan moet je afscheid nemen van een oud maatje en dat is lastig. De koptelefoon doet het nog wel, maar heeft kuren. Mijn vriend gebruikt hem heel af en toe en ik gebruik hem soms als mijn eigen koptelefoon per ongeluk leeg is.

Wat is jouw mooiste cadeau die je gekregen hebt toen je in de ziektewet zat?

Liefs,

Linda

Reacties
Categorieën