Product recensies
Linda
Product recensies
11/21/2022
5 min
0

5 kerstcadeautjes die goed zijn voor je mentale gezondheid

11/21/2022
5 min
0

5 kerstcadeautjes die goed zijn voor je mentale gezondheid

Kerstcadeautjes die goed zijn voor je mentale gezondheid, bestaan die? Jazeker! Er zijn een heleboel producten die op een directe of indirecte mate een goede invloed hebben op je mentale gezondheid. En de mogelijkheden blijven niet bij een invuldagboek of een zelfhulpboek. De mogelijkheden zijn eindeloos!De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat het tijd is voor cadeautjes! In Zwolle zijn ze er altijd vroeg bij met de feestverlichting, dus de sfeer zit er al lekker in. Ik woon in de binnenstad, dus ik ben altijd als een van de eersten op de hoogte van de nieuwe veranderingen in de binnenstad. En dat vind ik hartstikke gezellig!Om jou te inspireren over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van kerstcadeautjes die goed zijn voor je mentale gezondheid geef ik je 5 kerstcadeautips die jou helpen om je geliefde of kennis die worstelt met zijn of haar mentale gezondheid een hart onder de riem te steken en iets te kopen wat echt waardevol is.Ik  ben zelf vlak voor kerst jarig, dus ik deel een heel aantal cadeautjes die ook bij mij op het verlanglijstje staan of hebben gestaan. Ik deel ze graag met jullie! Misschien is het minder om in de ziektewet te zitten in de kerstperiode of last te hebben van psychische klachten, maar het is ook een periode waarin de mensen om je heen wat extra voor je kunnen betekenen. Dus stuur dit artikel vooral door!Dit zijn kerstcadeautjes voor je mentale gezondheid die ik voor mezelf zou kopen, maar ook zeker voor familie of vrienden. Je kan de plank haast niet misslaan met deze cadeaus. Ik raad ze aan voor mensen met sociale angst, maar ook voor mensen met andere mentale gezondheidsklachten.Dit zijn de kerstcadeautjes voor je mentale gezondheid die ik aanraad:

  1. Essentiele oliën
  2. Een kaartendeck
  3. Een zwaartedeken
  4. Het kleine-dingen-boek

5 kerstcadeautjes die goed zijn voor je mentale gezondheid

Eindeloze kerstcadeautjes met essentiele oliën

Essentiele oliën worden gemaakt uit planten. Een plant maakt dit aan om zichzelf te beschermen. In die oliën zitten stofjes die ook voor mensen heel goed zijn. Omdat geur invloed heeft op je emoties kunnen deze oliën je helpen bij je mentale gezondheid. Je kunt de geuren gebruiken in een diffuser, maar je kunt er ook rollertjes van maken die je gebruikt om als geur op te doen, je kunt het gebruiken met schoonmaken en er zijn nog veel meer dingen waar je het voor kunt gebruiken. Zelf gebruik ik niet zoveel essentiële oliën, maar dat heeft er vooral mee te maken dat het best prijzig is en ik daar nu het budget niet voor heb. Ik heb een paar flesjes olie en een diffuser en die zet ik heel graag aan. Essentiele oliën zijn een hele wereld op zich. Als je dit cadeau geeft geef je iemand wellicht een hele nieuwe hobby of passie er bij! Er valt namelijk enorm veel te ontdekken op het gebied van essentiële oliën. Zo wordt het zelfs gebruikt bij coaching! Dat betekent dat je nog jaren kerstcadeautjes kan geven in de vorm van essentiële oliën. 

Een kaartendeck gericht op mentale gezondheid of ontwikkeling

Kaartendecks heb je in allerlei vorm en maten. Oorspronkelijk komt het vanuit de spiritualiteit. Je kent vast wel de kaarten die getrokken worden door een waarzegster uit films of series. Maar kaartendecks kunnen ook veel betekenen voor de mentale gezondheid. Kaartendecks bevatten kaarten die je voor jezelf kunt trekken. Bijvoorbeeld in de ochtend om je te laten inspireren voor de dag. Of voor als je niet zo lekker in je vel zit. Het zijn bijvoorbeeld kaarten met bepaalde inzichten, of kaarten met een positieve intentie. Hieronder geef ik je een paar voorbeelden van kaartendecks die te koop zijn:

Kerstcadeautjes voor je mentale gezondheid: een zwaartedeken

Dit is wel gelijk een wat prijziger kerstcadeautje, maar het is het voor je mentale gezondheid dubbel en dwars waard. Een zwaartedeken is een speciale deken die extra zwaar op je drukt als je hem over je heen legt. En dat is voor mensen die last hebben van angsten heel erg fijn! Een zwaartedeken is letterlijk een zware deken die 3 tot 6 keer zwaarder is dan een normale deken. Als je last hebt van angst of spanning het prettig om stevig vastgepakt te worden. De druk op je lichaam geeft rust. Er ontstaat een stimulatie die rust en geborgenheid creëert.  Zwaartedekens worden gebruikt bij mensen met autisme, maar ook met andere klachten. De bedenker van de deken, Temple Grandin, hoogleraar in Amerika, heeft zelf autisme. Het idee van de zwaartedeken is dat het een soort stevige knuffels geeft. Het werd daarom eerst ook ‘the hug machine’ genoemd. Het idee is gebaseerd op bij elkaar gedreven vee. Temple Grandin dacht dat de koeien er paniekerig en gestresst van zouden worden, maar het bleek dat de koeien bij elkaar gedreven rustiger werden en meer ontspannen door de druk en de warmte. En deze theorie werkt dus ook voor mensen. Een zwaartedeken helpt mensen om sneller in te slapen en ook vaster te slapen. Je kunt het een beetje zien als het inbakeren van een baby. En dat gevoel is heel prettig als je worstelt met je mentale gezondheid. 

Het kleine-dingen-boek: een fijn kerstcadeautje voor iedereen!

Het kleine-dingen-boek is een van de leukste invulboekjes die ik heb ontdekt in de afgelopen tijd. Het is niet gek dat ik het boekje pas net ontdekt hebt, want het is nog niet zo lang uitgebracht. De maker, Bonnie Nottroth heeft een groot Instagramaccount en deelt content op YouTube. Daar heeft ze het veel over de kleine gelukjes in het leven en daar heeft ze nu een boekje van gemaakt. Het kleine-dingen-boek is een invuldagboek die jou helpt om de focus te leggen op de kleine dingen in het leven. De dingen die soms zo aan je voorbij gaan zonder er bij na te denken. In het boek staan 240 vragen die je drie keer kan beantwoorden. Dat betekend drie jaar achter elkaar. De vragen zijn onderverdeeld in seizoenen, dus je werkt per seizoen. Je hoeft niet elke dag te schrijven, maar gewoon een moment te nemen als je er zin in hebt. Je kunt meerdere vragen invullen of elke dag een, maar net hoe je het zelf wil. Door dezelfde vragen drie jaar achter elkaar te beantwoorden krijg je een beter beeld van wie jij bent en waarin je gegroeid of veranderd bent. De vragen gaan over allerlei dingen in het leven en hebben te maken met kleine dingen die je zo makkelijk over het hoofd ziet. En na drie jaar heb je een gaaf naslagwerk van allemaal mooie, fijne en kleine dingen die jou wat gelukkiger maken in het leven. Dat is toch een fantastische manier om je beter te voelen? Lees hier ook de review die ik schreef over het kleine-dingen-boek, een van de leukste kerstcadeautjes voor onder de boom dit jaar!


Tot slot

Deze kerstcadeautjes voor je mentale gezondheid zijn natuurlijk niet alleen bedoelt voor kerst. Je kunt iemand met mentale klachten altijd blij maken met een klein cadeautje, om te laten zien dat je aan ze denkt. En je kan het ook heel goed voor jezelf kopen als cadeautje. Want dat verdien je! Als troost, of als  beloning, dat maakt niet uit. Soms is het fijn om wat leuks voor jezelf te kopen en als het dan ook nog eens goed is voor je mentale gezondheid dan heb je twee vliegen in een klap! Welke kerstcadeautjes voor je mentale gezondheid komen er op jouw verlanglijstje? 

Liefs, 

Linda

Reacties
Categorieën