Persoonlijke reis
Linda
Persoonlijke reis
09/07/2021
10 min
0

10 feitjes over mij

09/07/2021
10 min
0

10 feitjes over mij

In dit artikel deel ik eens wat leuke feitjes over mij! Natuurlijk heb ik al veel over mezelf verteld, maar dit waren niet bepaald funfacts. Ik ben meer dan mijn sociale angst alleen. Sociale angst is iets wat ik heb, niet iets wat ik ben. Naast mijn sociale angst ben ik een sociaal en extravert persoon. Iemand die passies heeft en dingen kan. Daarom neem ik jullie vandaag mee in een aantal leuke feitjes over mij, zodat je mij wat beter leert kennen.

VOLG ME HIER OP INSTAGRAM

Echt blond

Nee, niet echt blond in de zin van mijn intelligentie, maar echt blond in de zin van mijn haarkleur. De afgelopen maanden heb ik mijn haar veel met zilvershampoo gewassen, waardoor het wat donkerder en paarser werd, maar mijn originele haarkleur is ontzettend blond. Zo blond dat het in de zomervakantie, met een flinke dosis zon en zeewater, bijna wit wordt.

In ons gezin ben ik de enige die zo ontzettend blond is. De rest was ook erg blond, maar dat nam af naarmate ze volwassen werden. In mijn familie zitten wel nog een heleboel meer blonde meiden. Ik heb bijna alleen maar nichtjes. Een nichtje leek altijd sprekend op mij! Nu we wat ouder zijn begint dat wat af te nemen, maar vroeger werd er wel eens gedacht dat we zusjes waren.


Ik ben best trots op mijn haarkleur. Want een van de andere feitjes over mij waar ik iets minder enthousiast over ben is dat mijn haar namelijk ontzettend dun is. Als ik het los draag vallen er zelfs kruinen waardoor het lijkt alsof ik kale plekken op mijn achterhoofd heb. Dat zien jullie niet op de Instagram foto's, omdat het aan de achterkant is.

Ik ben er zelf ook pas achter gekomen toen ik een jaar of 24 was. Ik heb dus gelukkig lang mogen genieten van die onwetendheid. Eerder ben ik er wel onzeker over geweest, maar nu weet ik hoe ik om kan gaan met mijn eigen haar. Het is misschien dun, maar ik heb wel een hele mooie kleur haar! :)

PEC Zwolle supporter

Dit is toch wel een van de stoerste feitjes over mij! De mensen die me al vanaf voor Corona op Instagram volgen weten dit waarschijnlijk wel over mij. Al een paar jaar ga ik samen met mijn vader naar de wedstrijden van PEC Zwolle. Mijn ex ging er altijd heen en ik mocht eigenlijk niet mee. Voetbal was niet voor meisjes, was daar thuis een beetje de tendens.

Toen we uit elkaar gingen en ik er achter kwam dat een nieuwe vriendin van mij op Noord stond, heb ik ook een seizoenskaart aangeschaft. Ik werkte fulltime en woonde weer bij mijn ouders, dus dat kon ik best betalen. Nu zijn we ondertussen heel wat jaartjes verder en het is echt een van mijn favoriete hobby’s geworden.


We staan op het fanatieke vak en ik vind het heerlijk om daar tussen al die mensen mee te schreeuwen en te juichen met het spel. Ik voel me er op mijn gemak en op mijn plek. Ik kan er helemaal mezelf zijn. Wil niet zeggen dat ik ook veel verstand heb van voetbal. Aan het einde van het jaar heb ik net een beetje door wie welke speler is en dan gaat de transferperiode weer in. Maar ach, dat mag de pret niet drukken!

Meer lezen over mij:


10 feitjes over mij

Ook leuk om te lezen:


Mijn huis vol kleur

Zo wit als mijn haar is, zo vol kleur is mijn huis! Als je me al langer volgt weet je dit wel over mij. Voordat ik dit appartement introk heb ik een paar maanden bij mijn ouders gewoond. Ik had samengewoond en was uit een zwart wit appartement vertrokken.

Al voordat ik dit appartement zou krijgen wist ik dat ik dat nooit meer zou doen. Ik wilde warmte en kleur in huis! Dat ging zelfs zo ver dat ik liever een nieuwe vloer kocht dan dat ik de lichtgrijze vloer die er in lag overnam voor een prikkie. Ik had namelijk allang een vloer op het oog.


Ook mijn gele stoel en blauwe muurkleur had ik al uitgekozen voor ik wist waar ik ging wonen. Ik heb altijd affiniteit met interieur gehad en nu mocht ik mijn eigen huisje helemaal zelf inrichten zoals ik dat wil.


Mensen voelen zich snel thuis in mijn huis. Het is er gezellig en behaaglijk. Ik vind dat heel erg belangrijk, niet alleen omdat ik nu veel thuis ben, maar ook omdat dit mijn eerste echte thuis is sinds ik op mezelf ben gaan wonen. En daar speelt de inrichting een grote rol in. Een van de meest creatieve feitjes over mij.

Tongpiercing

Dit is niet echt iets wat ik veel over mij zelf vertel. Op mijn 19e heb ik een tongpiercing laten zetten. Ik wilde al heel lang een tattoeage, maar ik wist niet wat. Om die drang naar een tattoo een beetje te stillen, bedacht ik me dat ik een tongpiercing wilde (makes sense, right?). Samen met mijn huisgenootje ging ik naar een piercingshop. Daar kreeg ik een grote tang om mijn tong die strakgetrokken werd door een elastiek.

De paniek sloeg toe en ik maaide met mijn hand dat ik iets wilde vastgrijpen. De man die de piercing zette lachte en zei: ‘als je ergens in wil knijpen, dan knijp je maar in mijn bil!’ en op hetzelfde moment drukte hij de piercing er door. Ik voelde er gelukkig niks van. Door de tang op mijn tong waren de zenuwen afgekneld.


Het was een heel avontuur en ik zou het zeker niet meer over doen. Toch hoort de piercing bij mij. Ik heb al een paar keer op het punt gestaan om hem eruit te halen, maar dat was meer omdat ik het idee had dat ik er te oud voor werd dan dat ik het zelf echt wilde. Ik draag de piercing niet om te laten zien, ik draag er zelfs een doorzichtig balletje op, dus je kan hem amper zien.


Maar deze tongpiercing hoort bij mij. Hij doet me terugdenken aan een leuke tijd met mijn huisgenoot en een trots gevoel dat ik zo dapper ben geweest.

Koos hobbyloos

De eerste 30 jaar van mijn leven heb ik zo goed als hobby loos doorgebracht. Tenzij je wijn drinken met vriendinnen en winkelen meerekent. Ja, ik was zo’n cliché meisje. Tenminste dat had ik er zelf van gemaakt. In werkelijkheid had ik helemaal geen ruimte om stil te staan bij wat ik zelf wilde en zelf leuk vond om te doen. Zelf iets alleen doen om te ontspannen deed ik eigenlijk nooit.

Ik heb wel eens wat pogingen gedaan, maar het bleef nooit lang plakken. Tot ik in de ziektewet terecht kwam. Daar ontdekte ik het belang van een hobby, maar had ik ook de tijd om een hobby te ontwikkelen. In de ziektewet zitten betekent namelijk niet dat je de hele dag alleen maar bezig bent met je herstel. Een hobby is erg goed voor je mentale gezondheid, omdat het je hersenen prikkelt en je afleidt van negatieve gedachten.


Instagram is mijn eerste hobby geworden in de ziektewet, gecombineerd met interieur. Het nadeel is alleen dat elke keer je interieur veranderen een heleboel geld kost. Via Instagram kwam ik in aanraking met echte plantenmoeders. Ik vroeg in mijn stories om stekjes en kreeg een heleboel reacties. Daar is mijn plantenhobby ontstaan. Op dit moment heb ik al een stuk of 10 planten en een heleboel stekjes! En ik word er steeds beter in.

Rode wijn, ook in de zomer!

Rode wijn is mijn signature drink. Als ik in de zomer met mijn beste vriend op ons vaste terras zit bestel ik een heerlijke Rioja. Rode wijn heb ik pas leren drinken toen ik tijdelijk bij mijn ouders woonde, nu 6 jaar geleden. Het is het laatste alcoholische drankje wat ik leerde drinken, maar werd binnen de kortste tijden mijn favoriet.

Dit feitje over mij is een die ik vaker deel, omdat ik het naast een lekker drankje vind, ook best dapper vind van mezelf dat ik de confrontatie aan durf te gaan dat de bediende er wat van zegt. Dit is namelijk al best vaak gebeurt. Ik overtreed de ongeschreven regels en dat is voor iemand met sociale angst best een uitdaging.


Tot de zomer voor mijn ziekmelding dronk ik nog braaf witte wijn in de zomer, omdat dat zo hoort. Maar toen ging ik naar Italië. In Italie wordt altijd en overal rode wijn bij gedronken. De heerlijkste rode wijn! Ik ging naar een wijnproeverij en nam een aantal flessen mee. Wat een feest was het om in Italië te zijn.

Al dat heerlijke eten en de fantastische wijn. Vanaf dat moment besloot ik dat ik rode wijn wilde drinken als ik dat wilde. En dat was eigenlijk altijd als ik een alcoholisch drankje wilde. Zo werd rode wijn mijn signature drink. Niet een van de feitjes over mij waar ik perse het meest trots op ben, maar het is nou eenmaal een feit.

10 feitjes over mij

Ook leuk om te lezen:

10 feitjes over mij

Lees ook...

 LUISTER OP SPOTIFY

Echte pyjama

Als je mijn stories op Instagram vaak kijkt dan weet je dit wel over mij. Ik slaap altijd in een pyjamajurkje, heel netjes. Voordat ik in dit appartement kwam wonen heb ik een tijdje bij mijn ouders gewoond. Omdat ik op zolder sliep en helemaal over de gang naar de badkamer moest lopen met mijn vader daar ook rondlopend vond mijn moeder het een goed idee dat ik toch even een pyjama aan zou doen en niet alleen in mijn onderbroek over de gang zou lopen.

Ik heb toen wat pyjama’s aangeschaft bij de Primark, in de veronderstelling dat ik ze daarna niet veel langer nodig zou hebben, maar de gewoonte is gebleven. Er ligt een mooi stapeltje pyjama’s in de kast. Van een jurkje met kanten randjes tot een lichtroze Barbie jurkje. Maar misschien heb je dat al wel eens langs zien komen in mijn stories. Ik maak nog wel eens een video als ik net wakker ben in mijn pyjama.

Een echte koopjesjager

Ik ben echt een ster in koopjes jagen! Vroeger kon ik uren door de stad struinen in de sale en de mooiste pareltjes voor een habbekrats er tussenuit vissen. De laatste jaren heb ik dat wat minder, ook omdat ik het idee heb dat de sale niet meer zo flink is als vroeger (maar dat kan ook aan mij liggen).

Ondertussen zijn er wel andere plekken bijgekomen waar ik op koopjes jaag. Zo ga ik graag naar de IJhallen in Amsterdam. Dat is een enorme vlooienmarkt met een heleboel vintage, maar ook kramen waar hippe Amsterdamse meiden hun overbodige kleding verkopen.


Nu de IJhallen al een lange tijd dicht zijn heb ik iets nieuws ontdekt: Vinted! Een app waar je tweedehands kleding op kunt kopen en verkopen. En de app is niet alleen Nederlands, Frankrijk en België zitten er ook bij in. Zo vond ik er de sneakers die in Nederland overal al waren uitverkocht, ook nog eens voor de helft van het geld!

Mijn galajurk kocht ik er voor een tientje en laatst tikte ik een pilotenleren jasje van America Today die ik een paar jaar geleden terug had gehangen, omdat ik hem wat te duur vond. Daar word ik echt blij van!

Ik ben woonkamer dancing queen

Ik ben gek op zingen en dansen. Als tiener heb ik op streetdance gezeten en op latere leeftijd heb ik showdance en lyrical jazz gedaan. Ik heb dat altijd met ontzettend veel plezier gedaan. Ik moest helaas stoppen, omdat ik nog studeerde en ik de kosten niet kon betalen.

Nu dans ik nog steeds, maar niet veel waar anderen bij zijn. Des te meer als ik alleen ben binnen de veilige muren van mijn eigen huis. Dan geef ik hele performances. Ik dans van de woonkamer naar de slaapkamer, terug naar de keuken.


Ik hou van muziek waar je van wil bewegen en dansen! Maar wel in het geheim. Zodra er iemand bij komt bevries ik en durf ik niet meer. Dat is wel iets waar ik aan werk. Mijn beste vriendin is hier vrijer in en ik wil ook met haar kunnen dansen, zonder me opgelaten te voelen. Het is een kwestie van stapje voor stapje oefenen.

Mijn tattoeage

Dit is een van de feitjes over mij waar ik erg trots op ben. In 2014 heb ik een tattoeage laten zetten op de zijkant van mijn pols. Ik wilde al heel lang een tattoo, maar ik had geen idee wat. Toen mijn oma overleed stond het symbool van mijn tattoeage op het programmaboekje van de dienst. Het symbool sprak me heel erg aan, samen met het verhaal van mijn oma. Mijn oma was namelijk manisch depressief. Ze heeft me geinspireerd om een hulpverleningsopleiding te doen en nu ik in de ziektewet zit voel ik me soms heel dicht bij haar en mis ik haar.

Mijn vader heeft dezelfde tattoeage op dezelfde plek. Het voelt heel bijzonder om samen dit zelfde symbool te dragen!

Welke feitjes over mij kende jij nog niet?

Liefs,

Linda

Reacties
Categorieën