10 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven

Muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven. Mijn lichaam en geest reageren heel sterk op muziek. Het kan me ontroeren, maar ook heel blij maken. Als ik bijvoorbeeld blogs aan het schrijven ben, luister ik ook altijd muziek. Vaak creatieve playlists, of muziek om te concentreren. Dit helpt me om bezig te blijven. Toch gebeurt het ook geregeld dat er een nummer tussen zit die alle snelheid eruit haalt bij mij. Die me naar beneden trekt en me juist een vervelend gevoel geeft.

Muziek en affirmaties

Naarmate ik me meer bezig begon te houden met dingen die ik toe kan voegen in mijn leven om een lichter en leuker leven te leiden, kwam muziek ook weer terug. Ik begon steeds specifieker te luisteren en zoeken naar geschikte muziek.

In dit artikel deel ik 10 muzieknummers met jullie waar veel positieve affirmaties in verwerkt zijn. Positieve affirmaties zijn kleine, positief geformuleerde zinnetjes die je hardop of in jezelf tegen jezelf kan zeggen om negatief denken te doorbreken. Stel dat je bijvoorbeeld de overtuiging hebt dat je niet mooi genoeg bent, dan kun je hier een positieve affirmatie tegenover zetten, zoals: ik ben mooi zoals ik ben. De teksten in deze 10 muzieknummers geven je zelfvertrouwen een boost!

Door middel van deze muziek komen er positieve affirmaties automatisch in je brein. Daarnaast is de meeste muziek dansbaar en goed mee te zingen, dus ik zou je willen aansporen om dit te proberen. Bewegen is ook heel goed tegen angst en depressieklachten, dus op deze manier help je jezelf op twee gebieden! Ik kan je eerlijk vertellen dat ik geregeld meer gehad heb aan een kwartiertje meezingen en dansen met deze positieve nummers dan een kwartiertje wandelen waar ik mezelf bijna toe moest dwingen.

Here we go!

  1. Robbie Williams – Love my Life
  2. Katy Perry – ROAR
  3. Lady GaGa – Born this way
  4. Meghan Trainor & Lunchmoney Lewis – I love Me
  5. Alicia Keys – Girl on Fire
  6. Sia – The Greatest
  7. Demi Lovato – Confident
  8. David Guetta ft. Skylar Grey – Rise
  9. Pink – Perfect
  10. Andra Day – Rise up

Heb jij ook een muziektip die jouw zelfvertrouwen een boost geeft?

Liefs,

Linda

Dit vind je ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *