15 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven

Wist je dat er een heleboel muzieknummers zijn die je zelfvertrouwen een boost geven? Muziek speelt voor mij al sinds ik heel klein ben een belangrijke rol in mijn leven. Ik speel geen instrument en zing ook niet, maar mijn lichaam en geest reageren heel sterk op muziek.

Het kan me ontroeren, maar ook heel blij maken. Als ik bijvoorbeeld blogs aan het schrijven ben luister ik ook muziek. Dan luister ik vaak muziek zonder zang. Het helpt me om bezig te blijven.

Toch gebeurt het geregeld dat er een nummer tussen zit die mijn hele tempo er uit halen. Muziek die me naar beneden trekt en sloom en een vervelend gevoel geeft.

Daarentegen is er ook heel veel muziek waar ik echt een boost van krijg! Niet alleen in  mijn zelfvertrouwen, maar ook in mijn energie.

10 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven

Muziek en positieve affirmaties

Naarmate ik me steeds meer bezig begon te houden met dingen die ik kan doen om een leuker en lichter leven te leiden, kwam muziek ook weer terug. Ik  begon steeds specifieker te luisteren en zoeken naar geschikte muziek.

In de muzieknummers die ik in dit artikel met je deel zitten heel veel positieve affirmaties verwerkt. Positieve affirmaties zijn kleine, positief geformuleerde zinnetjes die je hardop of in jezelf tegen jezelf zegt om negatief denken te doorbreken.

Stel dat je bijvoorbeeld de overtuiging hebt dat je niet mooi genoeg bent. Dan kun je hier een positieve affirmatie tegenover zetten, zoals: ik ben mooi zoals ik ben. Hoe vaker je dit herhaalt, hoe meer je brein er naar gaat handelen.

Door middel van deze muziek komen de positieve affirmaties automatisch in je brein. Doordat je deze muziek luistert zul je vanzelf een positievere mindset krijgen.

Lees in dit artikel meer over positieve affirmaties.

Daarnaast is de meeste muziek dansbaar en goed mee te zingen, dus ik zou je willen aansporen om dit te proberen. Bewegen is ook heel goed tegen angst en depressieklachten, dus op deze manier help je jezelf op twee gebieden! Ik kan je eerlijk vertellen dat ik geregeld meer gehad heb aan een kwartiertje meezingen en dansen met deze positieve nummers dan een kwartiertje wandelen waar ik mezelf bijna toe moest dwingen.

Lees in dit artikel alles over de kracht van dansen!

De RAARsociaal Confidence Booster

Deze nummers komen niet zomaar ergens vandaan. Omdat ik zo gek ben van muziek en heel Spotify afspeur naar leuke nummers kon het niet anders dan dat ik een playlist zou maken. Een openbare playlist voor iedereen die wel een zelfvertrouwen boost kan gebruiken!

Er zijn al bijna 100 mensen die de lijst volgen en er is meer dan 9 uur aan muziek. En alle muziek is met affirmaties, of andere teksten die je zelfvertrouwen een boost geven. De nummers staan alleen her en der verspreid. Dit zijn wat mij betreft mijn favoriete nummers uit de lijst.

15 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven
Klik op de afbeelding

15 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven

 1. Robbie Williams – Love my Life
 2. Katy Perry – ROAR
 3. Lady GaGa – Born this way
 4. Meghan Trainor & Lunchmoney Lewis – I love Me
 5. Alicia Keys – Girl on Fire
 6. Sia – The Greatest
 7. Demi Lovato – Confident
 8. David Guetta ft. Skylar Grey – Rise
 9. Pink – Perfect
 10. Andra Day – Rise up
 11. Selena Gomez – Like A Champion
 12. Nina Simone – Feeling Good
 13. Sam Tinnesz – Legends Are Made
 14. o.B, Rivers Cuomo – Magic
 15. U2 – Beautiful Day

Dit vind je ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.