15 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven

15 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven

Muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven, er zijn er best een heleboel! Muziek speelt voor mij al sinds ik heel klein ben een belangrijke rol in mijn leven. Ik speel geen instrument en ik heb ook geen zangtalent, maar mijn lichaam en geest reageren heel sterk op muziek.  

Het kan me ontroeren, maar ook heel blij maken. Als ik bijvoorbeeld blogs aan het schrijven ben luister ik ook muziek. Dan luister ik vaak muziek zonder zang. Het helpt me om bezig te blijven.

Toch gebeurt het geregeld dat er een nummer tussen zit die mijn hele tempo er uit halen. Muziek die me naar beneden trekt en sloom en een vervelend gevoel geeft. Daarentegen is er ook heel veel muziek waar ik echt een boost van krijg! Niet alleen in  mijn zelfvertrouwen, maar ook in mijn energie.

In dit artikel deel ik met je waarom muzieknummers nou zo goed voor je zelfvertrouwen zijn en geef ik je 15 muzieknummers cadeau die je gelijk kunt luisteren. Ook heb ik een playlist gemaakt vol nummers die je zelfvertrouwen geven. Daar lees je later meer over. Dit is wat ik in het artikel bespreek:

 1. Hoe kan muziek je zelfvertrouwen een boost geven?
 2. Dansen en bewegen op muziek
 3. Geef je zelfvertrouwen een boost met dansles
 4. Muziek en positieve affirmaties
 5. 15 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven
 6. De RAARsociaal Confidence Booster – playlist op Spotify
15 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven
Bewaar dit artikel op Pinterest!

Hoe kan muziek je zelfvertrouwen een boost geven?

Muziek helpt je om meer uit je hoofd te gaan en in het moment te leven. Meezingend of dansend met de muziek. Van bewegen krijg je energie en door te zingen ben je ook lekker bezig met je ademhaling. Dat helpt om je lekkerder in je lijf te gaan voelen. Om meer in het hier-en-nu te leven.

Muziek hoort bij het leven. Het is van alle tijden. Muziek geeft ons de kracht om ons gevoel tastbaar te maken, als we daar de woorden niet voor hebben. We kunnen onze emoties uitdrukken door de beweging van ons lichaam op de muziek.

Muziek en ook dans zijn als een universele taal. Uit welke cultuur je ook komt, waar je ook vandaan komt of welke taal je ook spreekt, iedereen reageert emotioneel op dezelfde manier op muziek. In muziek en dans kunnen we delen, waar taal en cultuur soms een barrière kunnen zijn.

Dansen en bewegen op muziek

Als eerste kun je bewegen en dansen op muziek. Muziek helpt je om nog net even door te gaan met sporten, om je fit en vrolijk te voelen. De melodieën doen iets met je en laten je lichaam dansen. En dat is heel goed voor je, want dansen bevordert je geluk en tevredenheid. Dat zijn vrij belangrijke punten in het opbouwen van zelfvertrouwen.

Uit onderzoek blijkt dat dansen helpt bij nek- en rugklachten, maar ook bij het verminderen van angst, depressie en stressklachten. Je werkt aan je mindset en aan je lichaam, die onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan. Dansen maakt serotonine en endorfines aan. Deze stofjes helpen je om je gelukkiger en tevredener te voelen. En hoe fijner jij je in je lijf voelt, hoe meer je op jezelf kan gaan vertrouwen.

Geef je zelfvertrouwen een boost met dansles

Je kunt natuurlijk lekker in je woonkamer dansen, of op een feestje of festival. Maar als je echt op dansles gaat, zul je merken dat dansen niet alleen leuk is, maar ook een uitdaging. Leren dansen bevordert je creativiteit en stelt je in staat om je emoties te uiten door de bewegingen van je lichaam.

Het leren van een dans is niet perse eenvoudig. Je moet er tijd en energie in steken om de danspassen onder de knie te krijgen. Elke keer als je danst heb je plezier en komt er serotonine en endorfines vrij, maar je groeit ook in je zelfvertrouwen naarmate je de dans steeds beter kan.

Dansen vermindert die negatieve gedachtes die jouw zelfvertrouwen aantasten. Dansles volgen kan jou helpen om minder met die gedachtes bezig te zijn. Het helpt je om je beter te gaan concentreren en je milder en kalmer te voelen. En dat geeft je zelfvertrouwen een boost!

gratis mini training
Klik op de afbeelding voor de gratis training

Muziek en positieve affirmaties

Muziek heb ik al vanaf jonge leeftijd heerlijk gevonden om op te dansen, maar pas in de ziektewet ontdekte ik hoe ik muziek concreet kon gebruiken om meer sociale confidence te krijgen. Dat het me zo bewust kon helpen in mijn zelfvertrouwen had ik nooit zo bewust geweten.

In de muzieknummers die ik in dit artikel met je deel zitten positieve affirmaties verwerkt. Positieve affirmaties zijn kleine, positief geformuleerde zinnetjes die je hardop of in gedachten tegen jezelf zegt om negatief denken te doorbreken.

Stel dat je bijvoorbeeld de overtuiging hebt dat je niet mooi genoeg bent. Dan kun je hier een positieve affirmatie tegenover zetten, zoals: ik ben mooi zoals ik ben. Hoe vaker je dit tegen jezelf herhaalt, hoe meer je brein naar deze gedachte gaat handelen.

Door middel van muziek kan je die affirmaties op een andere manier in je brein laten komen. Door te gaan luisteren naar nummers die in hun teksten aansluiten bij hoe jij je zou willen voelen zul jij die zelfvertrouwenboost gaan ervaren!

15 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven

 1. Robbie Williams – Love my Life
 2. Katy Perry – ROAR
 3. Lady GaGa – Born this way
 4. Meghan Trainor & Lunchmoney Lewis – I love Me
 5. Alicia Keys – Girl on Fire
 6. Sia – The Greatest
 7. Demi Lovato – Confident
 8. David Guetta ft. Skylar Grey – Rise
 9. Pink – Perfect
 10. Andra Day – Rise up
 11. Selena Gomez – Like A Champion
 12. Nina Simone – Feeling Good
 13. Sam Tinnesz – Legends Are Made
 14. o.B, Rivers Cuomo – Magic
 15. U2 – Beautiful Day
15 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven
Bewaar dit artikel op Pinterest!

De RAARsociaal Sociale Confidence Booster - playlist op Spotify

De nummers die ik uitgekozen heb komen niet zomaar ergens vandaan. Ik ben ontzettend gek van muziek en ik speur heel Spotify af naar de leukste nummers om in mijn playlist te zetten. Daarom heb ik ook een playlist gemaakt met nummers die jouw zelfvertrouwen een boost geven.

Deze playlist staat vol met allerlei verschillende stijlen muziek, maar ze hebben een ding met elkaar gemeen: de teksten zijn lekker positief! Draai de playlist als je bijvoorbeeld het huishouden doet, of als je echt wel even een zelfvertrouwenboost kan gebruiken. Ga je eigen nummers uitkiezen die jou kracht geven.

Al over de 100 mensen volgen de playlist en er staat bijna 10 uur muziek in de lijst. Alle muziek is met affirmaties, of andere teksten die positief zijn en jouw zelfvertrouwen een boost geven. Luister de playlist, pik de nummers er uit die jou aanspreken en geef je zelfvertrouwen een boost!

Welk muzieknummer geeft jouw zelfvertrouwen echt een boost? Geef het aan me door, dan plaats ik het nummer in de RAARsociaal Confidence Booster. Hoe meer muziek, hoe meer keuze er is voor iedereen om wat uit te kiezen.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Stuur me dan een DM op Instagram, of mail me op linda@raarsociaal.nl

Liefs,

Linda

MEER GRIP OP JOUW SOCIALE ANGST? DOE MEE AAN DE 7 DAAGSE MINI-CURSUS

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ALLE UPDATES? MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

CHECK DE PRODUCTEN DIE IK AANRAAD: RAARSOCIA

Bijgewerkt op 29-03-2023

BEWAAR OP PINTEREST

15 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven
15 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven
15 muzieknummers om je zelfvertrouwen een boost te geven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *