Linda
01/28/2021
5 min
0

Mijn 8 favoriete Spotify playlists om aan mijn blog te werken

01/28/2021
5 min
0

Mijn 8 favoriete Spotify playlists om aan mijn blog te werken

Muziek heeft heel veel invloed op mijn creativiteit en mijn flow. Daarom deel ik mijn favoriete Spotify playlists om aan mijn blog te werken! Als ik de juiste muziek luister kunnen taken heel snel gaan. Soms zit er een nummer tussen en die haalt alle snelheid er uit. Die voelt niet goed, maakt me emotioneel op een manier die niet bij de taak past, bijvoorbeeld bij het schrijven van een artikel. Dan zet ik door naar een volgend nummer. Maar er zijn een paar playlists waarbij ik dat maar weinig hoef te doen. Ze nemen me mee in een goede vibe die past bij wat ik aan het doen ben en die me vooruit duwt. Dat is heel erg fijn. Met deze Spotify playlists kun je werken aan je blog, maar ook bijvoorbeeld schrijven, content verzinnen of een ander administratief klusje

Spotify playlists zonder tekst

Productive Morning

De playlist Productive Morning doet wat hij belooft, maar niet alleen in de ochtend. Hij is lekker om de dag mee te starten, maar ik vind hem eigenlijk de hele dag door heel fijn. Rustige beats en een vleugje klassiek. Een hele fijne playlist om lekker aan de werk te zijn en je volledig te focussen op hetgeen wat je doet. Vooral als ik aan een blog schrijf vind ik deze playlist ontzettend fijn. Het laat me focussen op mijn gedachten en de tekst. Zo kan ik me focussen op de inhoud, dat lukt me niet zo goed met tekst.

Focus & Creativity

Vroeger luisterde ik graag naar Classic FM als ik aan het studeren was. Het hielp me concenteren. Deze spotify playlist bevat dezelfde soort muziek, licht klassieke muziek. Toegankelijke klassieke muziek, ook voor mensen die er normaal niet naar luisteren. Muziek heeft mij altijd kunnen raken, maar veelal door tekst. Klassieke muziek is een van de muzieksoorten zonder tekst die ik als eerste begon te waarderen. Ik heb niet zo veel verstand van de artiesten die klassieke muziek maken, maar zelf ben ik fan van Ludovico Einaudi, een pianist. Ik luister alleen niet zo vaak meer naar pianomuziek, want het brengt me zo nu en dan ook terug naar minder goede tijden. Daarom luister ik deze playlist liever niet ’s avonds, maar overdag, als het een zonnige dag is en er wat licht naar binnen valt. Op een dag dat ik bezig ben met luchtige dingen en niet te veel in het verleden moet graven. Tenzij ik daar bewust voor kies. Dan helpt het heel goed. 

All-Nighter

Een van mijn eerste Spotify playlists die ik veel begon te luisteren toen ik startte met werken aan mijn blog is All Nighter. Ik luister hem niet zo heel vaak meer, maar hij blijft fijn. Zo nu en dan pak ik hem er toch nog even bij. Dit vind ik echt een lekkere playlist voor ’s avonds. Misschien komt het door de naam, of de afbeelding die er bij staat, maar het is ook echt de muziek. De playlist bestaat uit elektronische beats zonder gezongen tekst. Het zorgt er voor dat je gefocust blijft op de klus waar je mee bezig bent. Als ik een blog aan het schrijven ben wil ik liever geen spotify playlist met tekst horen in mijn oren. In ieder geval geen Engelse en al helemaal geen Nederlandse tekst. Zo nu en dan maken de nummers in deze Playlist me een beetje melancholisch. Dat werkt voor sommige blogs, maar niet voor allemaal. Helemaal als ik confronterende of persoonlijke blogs schrijf kan het me zelfs aan het huilen maken. Dat geeft gevoel aan het artikel. Als ik een wat meer luchtig artikel schrijf kan het me uit mijn flow halen. Dan past het niet bij het soort blog wat ik schrijf en zoek ik een andere Playlist uit. Vaak bepaal ik dat aan de hand van hoeveel nummers ik skip tijdens het werken. Wordt het te veel, dan switch ik. mijn favoriete spotify playlists om aan mijn blog te werkenAndere artikelen:School is niet altijd makkelijk voor mij geweest. Lees hier meer over mijn schooltijd en studententijd in dit artikel over hoe ik in de ziektewet kwamDe playlist Focus & Creativity werkt goed bij het schrijven van een serieus verhaal. Ik gebruikte hem bijvoorbeeld toen ik mijn verhaal schreef.Zit je laag in je energie, verveel je je en krijg je jezelf nergens toe gemotiveerd? Dan helpt niet alleen deze playlist, maar ook deze 25 tips!Dit zijn de levenslessen die ik leerde toen ik 30 werdmijn favoriete spotify playlists om aan mijn blog te werkenAndere artikelen:Met deze 3 aanpassingen kwam ik beter in balansWil je weten waarom mijn site RAARsociaal heet? Lees dan dit artikelOok leuk: 10 feitjes over mij!

Spotify playlists met en zonder tekst gemixt

Lo-Fi Beats

Een mix van nummers met en zonder tekst. Het ene moment dein je mee op nummers met een lekkere beat en het andere moment zingt een zachte stem je toe. Een fijne, flinterdunne variatie die ja maar zo af en toe in de gaten hebt. De ze playlist sleept je mee en houdt je aan het werk. Als je een beetje de smaak te pakken hebt, zul je zo een uur of twee kunnen knallen op deze playlist. En het leuke is dat je er van alles mee kan doen. Perfect voor een dag van afsluitende taakjes.

Productive Work

Ook deze playlist bevat een mix van nummers met en zonder tekst. De tekst is niet overheersend, dus over het algemeen is dit een hele relaxte playlist om blogs bij te schrijven. Het is een vrolijke playlist met zo nu en dan een wat meer het stijltje van de All Nighter playlist. Ik kan hier wel lekker op werken, hij houdt het tempo er fijn in.

Spotify playlists met tekst

Relaxed/Remixed

Niet echt een playlist om bij te bloggen, tenminste niet als je je definitieve concept aan het schrijven bent en je wil focussen op de tekst. Wel een hele lekkere playlist voor al die werkzaamheden er omheen.


De playlist bevat remixes van allerlei (semi) bekende nummers, maar dan in een relaxed house jasje. Relaxed, maar wel een lekkere beat, waardoor je gemotiveerd raakt om door te werken. Dit is echt zo’n playlist die mij de motivatie geeft om te werken, maar me ook af en toe laat zingen en dansen achter de computer. Dat maakt je dag lichter en leuker! Ik luister deze playlist als ik aan het bouwen ben op mijn site. Nieuwe blogs uploaden, of een pagina updaten. Pins maken is ook fijn met deze playlist. Omdat het zo’n vrolijke playlist is, geeft het je ook de motivatie om je successen te vieren. Bij elk rijtje pins die ik af heb, heb ik de ruimte om te dansen en zingen om de muziek. Hoe leuk is dat?

Relaxed Vibes

Deze playlist begint (op dit moment) met het nummer Dreams van Fleetwood Mac. Dat maakt mij persoonlijk heel blij en ik denk veel andere mensen in diverse leeftijdscategorieën ook. Als je het nog niet kent, leer je het nummer wel waarderen. Het sprak mij aan om deze playlist verder te luisteren.

Creativity Booster

De naam zegt het al en de playlist doet zijn naam eer aan. Deze playlist boost je creativiteit. Dat is fijn als je nieuwe pins wil maken, of inspiratie zoekt voor nieuwe blogs, of instagram posts. Het is ook een fijne playlist als ik wil uitzoeken wat voor soort foto’s ik wil gaan maken. Muziek geeft me vaak ook een bepaald beeld en sfeer. Het helpt bij het creëren van beeld bij tekst. Deze playlist sluit daar mooi bij aan. Welke van deze Spotify playlists kies jij uit volgende keer als je gaat bloggen? Liefs, Linda

Reacties
Categorieën