30 dagboekvragen voor je persoonlijke ontwikkeling

In dit artikel deel ik maar liefst 30 vragen die jij kan gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling! In een dagboek schrijven is allang niet meer iets voor tienermeisjes in een boekje met een gouden slotje eraan. Dagboek schrijven, of beter gezegd, journalen is hip! Schrijven is een eenvoudige manier om je gedachten te reguleren en meer inzicht te krijgen in je gedachtes, gevoelens en gedrag. Je kunt het gebruiken voor sociale angst, voor zelfliefde, zelfontdekking en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Als je in de ziektewet terecht komt met mentale klachten ga je aan de slag met persoonlijke ontwikkeling. Maar ook mensen die niet in de ziektewet zitten willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Om je op weg te helpen heb ik 30 dagboekvragen opgesteld die jij kunt gebruiken om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling. Met deze vragen hoef jij niet meer na te denken waar je over gaat schrijven. Je kiest gewoon een vraag uit dit artikel! 

De dagboek vragen voor je persoonlijke ontwikkeling

 • Waar ben ik het meest trots op?
 • Wat heb ik vandaag bereikt?
 • Waar heb ik meer van nodig in mijn leven?
 • Waar heb ik minder van nodig?
 • Wat zijn mijn valkuilen?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten?
 • Waar geef ik heel veel om?
 • Wat vind ik leuk aan mezelf?
 • Wie ben ik in 10 woorden?
 • Wat is iets wat ik nooit meer zal vergeten?
 • Hoe zorg ik voor mezelf?
 • Wat kost mij veel energie? Waarom doe ik het toch?
 • Op welke manieren ben ik positief veranderd in de afgelopen 5 jaar?
 • Voor welke fouten mag ik mezelf vergeven?
 • Wat heb ik op dit moment het hardste nodig en hoe kan ik dit aan mezelf geven?
Over je toekomst
 • Hoe ziet mijn leven eruit als mijn dromen uitkomen?
 • Welke belemmerende overtuiging heb ik die mij weerhoudt mijn dromen achterna te gaan?
 • Welke veranderingen wil ik over vijf jaar in je leven zien?
 • Welk doel heb ik voor vandaag?
 • Wat zijn mijn doelen voor deze week?
 • Wat zijn mijn doelen voor deze maand?
 • Welke doelen heb ik voor dit jaar?
 • Hoe blijf ik werken aan mijn doelen gedurende het jaar?
 • Van welke ervaringen uit het verleden ben ik nog aan het genezen?
 • Heb ik mezelf vergeven voor die ervaring? Zo nee, hoe zou ik dat kunnen doen?
 • Aan welke gewoontes, herinneringen of relaties houd ik nog steeds vast, ondanks dat ze me belemmeren in mijn eigen zelfliefde?
 • Wanneer ben ik het meest zelfverzekerd?
 • Wanneer ben ik het minst zelfverzekerd?
 • Hoe ziet mijn ideale leven eruit? Schrijf het uitgebreid op.
 • Hoe ziet een perfecte dag er voor mij uit? Schrijf het uitgebreid op.

Je kunt op veel verschillende manieren gebruik maken van de dagboekvragen. Beantwoord elke dag een vraag, of een aantal per keer. Vind er je eigen draai in, zoek wat bij jou past! Er is geen goed en fout in dagboek schrijven.

Dat is wat dagboek schrijven juist zo leuk maakt, helemaal als je ook nog eens werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Leer jezelf aan om je eigen regels te volgen. Dagboek schrijven is vrij en het meest intieme wat je kan doen, omdat het alleen voor jou is. 

Ik hoop dat ik je met deze dagboekvragen voor een eindje op weg help met je persoonlijke ontwikkeling.

Met welke dagboekvragen ga jij je persoonlijke ontwikkeling naar een nieuw level brengen?

Liefs,

Linda

Dit vind je ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.